Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was wszystkich,

chciałem dzisiaj mój pierwszy skrypt.

Jest to Marihuana czyli efekty w Minecraft.

Dodałem trzy rzeczy:

Dołączona grafika

a) Poppy - Posiada 3 efekty :

- Trucizna 2 na 60 sekund

- Osłabienia 2 na 60 sekund

- Szybkości na 5 sekund

B) Allium - Posiada 3 efekty :

- Trucizna 2 na 20 sekund

-  Regeneracja na 5 sekund

- Spowolnienia na 120 sekund

c) Marihuana  - Posiada 3 efekty :

- Szybkości 2 na 60 sekund

- Osłabienia 2 na 60 sekund

- Trucizna  na 120 sekund

Uprawnienia :

Sugar : narkotyki.boost

Poppy : narkotyki.slabosci

Allium : narkotyki.mieszanka

PasteBin :https://code.skript.pl/IlVxl7Ja/

#Zakaz Edytowania nazwy Autora#Zakaz podszywania sie pod Autoracommand /nark autor:        trigger:                send "Autor Brox 0.1v"on rightclick with sugar:        player has permission "narkotyki.boost":                set {czas} to difference between {opoznienie.%player%} and now                if {czas} is less than 30 seconds:                        send "Poczekaj jeszcze %difference between 30 seconds and {czas}%"                else:                        send "<yellow><bold>Marihuana!"                        execute command "/playsound mob.cow.say %name of player%"                        apply swiftness 2 to the player for 60 seconds                        apply weakness 2 to the player for 60 seconds                        apply poison to the player for 120 seconds                        set {opoznienie.%player%} to now                        remove 1 sugar from player's toolon rightclick with poppy:        player has permission "narkotyki.slabosci":                set {czas} to difference between {opoznienie.%player%} and now                if {czas} is less than 30 seconds:                        send "Poczekaj jeszcze %difference between 30 seconds and {czas}%"                else:                        send "<yellow><bold>Kodeina!"                        apply poison 2 to the player for 60 seconds                        apply weakness 2 to the player for 60 seconds                        apply swiftness to the player for 5 seconds                        set {opoznienie.%player%} to now                        remove 1 poppy from player's toolon rightclick with allium:        player has permission "narkotyki.mieszanka":                set {czas} to difference between {opoznienie.%player%} and now                if {czas} is less than 30 seconds:                        send "Poczekaj jeszcze %difference between 30 seconds and {czas}%"                else:                        send "<yellow><bold>Opium!"                        execute command "/playsound mob.silverfish.say %name of player%"                        apply poison 2 to the player for 20 seconds                        apply regeneration to the player for 5 seconds                        apply slowness to the player for 120 seconds                        set {opoznienie.%player%} to now                        remove 1 allium from player's tool

Raczej nie będzie kontynuacji Skrypty ponieważ na tym się uczyłem ale w każdej chwili można coś poprawić poprosiłbym o wasze opinie. :)  

Edytowane przez Ewald
https://skript.pl/temat/1862-marihuana-skrypt-na-narkotyki/

@UP

Zacznijmy od tego, że Marihuana to liście, a nie proszek cukro podobny

2. Trujesz się każdym narkotykiem tylko na różny sposób. Jedne działają na ciebie od wewnątrz(Coś co się wciąga itp.), a inne od zewnątrz(nie powiesz mi, że dym z marychy jest zdrowy). Bez argumentów "Z tego robi się leki, itd.". Robi się, ale nie w taki sposób, że jara się wiaderkami i to cię cudownie ozdrowi.

Skrypt słaby. Mało rozwinięty ;F Ale jak pierwszy, to nie jest źle :D

https://skript.pl/temat/1862-marihuana-skrypt-na-narkotyki/#findComment-15735

Skrypt zrobiony na podstawie totalnego copy/past ze zmienionymi nazwami i efektami. Cały kod na jedną rzecz skopiowany z 7 części poradnika dotyczącego Skripta znajdującego się na Craftsajcie. Nie jestem nawet pewien czy możesz to nazwać SWOIM skryptem.

https://skript.pl/temat/1862-marihuana-skrypt-na-narkotyki/#findComment-15737

@UP

Zacznijmy od tego, że Marihuana to liście, a nie proszek cukro podobny

2. Trujesz się każdym narkotykiem tylko na różny sposób. Jedne działają na ciebie od wewnątrz(Coś co się wciąga itp.), a inne od zewnątrz(nie powiesz mi, że dym z marychy jest zdrowy). Bez argumentów "Z tego robi się leki, itd.". Robi się, ale nie w taki sposób, że jara się wiaderkami i to cię cudownie ozdrowi.

Skrypt słaby. Mało rozwinięty ;F Ale jak pierwszy, to nie jest źle :D

Nie paliles? Nie wypowiadaj sie :p ale co prawda to prawda, kazdy narkotyk truje, ale akurat Mariuhana najmniej ze wszystkich :D

PS: sorry za offtop

https://skript.pl/temat/1862-marihuana-skrypt-na-narkotyki/#findComment-15754

Mój drugi skrypt będzie lepszy. Ale na początku wasze skrypty też nie były hitem nie?

Robie te skrypty dla zabawy do utraty czasu. Ale właściwie również na swój serwer :D

Krótko mówiąc. Postaram się drugim razem :)

https://skript.pl/temat/1862-marihuana-skrypt-na-narkotyki/#findComment-15833

• bvcz zablokował(a) ten temat
  • Libter odblokował(a) ten temat