PoweredDragon 1016 Opublikowano 9 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2017 (edytowane) Projekt Nie; nie jest to skrypt. Jest to projekt jednego z największych skryptów nad jakim kiedykolwiek pracowałem. Przelewam na niego krew pot i łzy, żeby gracze mogli na arenach przelewać te same płyny, gdy przegrają Co to jest ShooterArena Czym w ogóle jest ShooterArena? ArcherArena była systemem z serwera skyblock spod sieci konkurencyjnego forum, którego nazwy nie wymienię (kto grał ten wie ). Pierwotnie polegał on na walce dwóch drużyn, gdzie gracz tak na prawdę pracował na swoje konto (strzelał z łuku i za punkty miał niewiele ulepszeń). Skrypt pierwotnie był autorstwa Jaackal; tu na forum trafił po kilku poprawkach wykonanych przeze mnie po upadku projektu. ShooterArena będzie bardziej rozbuowana. Ale do rzeczy! Jak będzie wyglądała ShooterArena? Jak mówiłem - powyżej to wygląd pierwotny. Moja ArcherArena zostanie AA tylko z nazwy. Arenę dostosowują admini, oznaczają teren nazwany w określony sposób; drużyn będzie więcej (pierwotnie mogą być dwie, ale na pewno szybko ulegnie to zmianie). Gra zasadniczo będzie polegała na tym samym; tym razem jednak mamy dwie strony mapy, więcej drużyn przeciwnych i, co za tym idzie, większą mapę. Prowadzona będzie statystyka - strzałów trafionych przez gracza daną bronią, strzałów oddanych, zabójstw, śmierci, zdobytych punktów; pojawi się system trafień krytycznych; system serii zabójstw, a także warm-up i cool-down phase - nie będą dawały w zasadzie niczego, poza czystą frajdą, kilkoma statystykami (chociaż to kwestia dyskusyjna; możecie coś proponować). Trafienia krytyczne będą losowe; w zależności od trafionych strzałów szansa będzie większa; ilość punktów będzi rosła w zależności od zabójstw i malała w zależności od śmierci; będzie też pewnie zależna od serii. Myślałem o bonusach za serię zabójstw takich jak +10% do obr. i tak dalej, ale to wyjdzie w praniu Nad czym pracuję → Zielone strzałki niech oznaczają tryby→ Pomarańczowe badziewiaki dot. przedmiotów - sklepu, nagród, itd.→ Różowe niech mówią o systemach→ Niebieskie to najważniejsze cechy skryptu od strony technicznej→ Czerwone to takie śmieszki, heheszki, trochę powagi i takie zaplecze pracownicze Smokeła → WarmUp i CoolDown Nawalanka mieczami to nic. Przed każdym trybem (i po) poza treningowym będziecie mieli dostęp do areny WU-CD Napierdzielando mieczykami i takie spawnerki bonusów typu serduszko heala, sharpness, prot, speed, jump boost (harcore to będą generujące się mini parkoury jak się uda ) → Tryb Treningowy Tutaj będzie sporo. Strzelanie do nieruchomej tarczy, dostosowywanie odległości, strzelanie do ruchomego celu + zmiana prędkości biegu celu. Ogólnie taka strzelnica do poprawienia umiejętności strzałów snieżkami, jajkami czy łukami Będzie też odbijanie fireballi łukiem i łapką. Ofc. pełna nieśmiertelność, nieskończoność strzał, itd. Będzie też specjalna platforma do ćwiczenia teleportacji perłami → BowMaster Klasyczne napierdzielando łukiem z ArcherAreny → BallShooterNapierdzielando jajkami i śnieżkami; bez spawnowania się kurczaków, normalny knockback; po prostu ćwiczenie celności, itp. → Sklep treningowySklep treningowy to system, którego celem będzie zachęcenie gracza do poprawiania wyników. Im lepszy wynik, tym więcej trybów treningu. Polecam! → Sklep arenowySklep arenowy to ulepszenia łuków; będziemy mogli tym samym sprawdzić wiele kombinacji, które, naszym zdaniem, opłacają nam się najbardziej. → Sklep WU-CDSklep WU-CD to takie mikro bonusiki do rozgrzewki. Będą to drobne, jednorazowe lub stałe (to się zobaczy) bonusy do tego mikro-trybiku. Takie dla rozwoju rozrywki (np. dostęp do tego całego parkoura, o którym była mowa ). → System StatystykRozważam system statystyk bazujący na plikach yaml, nie na zmiennych; powód? Klarowność przeglądu z poziomu serwera; łatwość edycji w wypadku kar za potencjalne oszustwo; mniej śmieciowych danych przy zapisie i zmianach. Mimo wszystko, to wyjdzie w praniu, jak to zrobię. → KonfiguracjaSkrypt będzie configurable - będzie można dostosować język, wiadomości, styl toplisty, komend, tarcz do celu (które będą ustalone z poziomu skryptu, bo ja tak chcę ). Konfiguracja wszystkiego is good (wybór między systemem GUI i tabliczkowym też zawsze na propsie). Zmiany ilościowe typu killstreaki, bonusy do obrażeń również do ustalenia dla właściciela. → OptymalizacjaSkrypt będzie tak optymalny, jak tylko potrafię. Nie odczujesz lagów na serwerze; większa ilość aren czy użytkowników nie będzie w stanie ci przeszkodzić. Będę unikał zbędnych pętli i odwołań w różnych wydarzeniach. Skrypt zostanie zdominowany przez minimalizm (zobaczymy ile zużyję dodatków bo trzeba, a ile dla szpanu Xd) → CzytelnośćW pełni zastosuję się do SSCC; zatrudnię sobie nawet kogoś, kto zrobi mi ładne hashowe nagłówki, żebyście długo nie szukali danej sekcji, której nie będziecie chcieli edytować w skrypcie, żeby nie zepsuć. Nie martwcie się! → Do edycjiJeśli coś zaproponujecie, sztab zarządowy (w składzie: @PoweredDragon, @PoweredDragon i @PoweredDragon) na pewno rozpatrzy propozycję i weźmie ją sobie do jednego ze swoich smoczych serc. → Łatwe APIChcesz stworzyć jakiś skryptowy Addon? Śmiało. Masa funkcji i dostosowanych komend i wydarzeń ci to ułatwi! → WspółpracaJeśli ktoś znacząco się przyczyni do pomocy z tym skryptem, uzyska mój szacunek, wdzięczność i zostanie wymieniony na liście autorów, testerów, czy wagabundów* → Cena No cóż. Rozbudowany skrypt, to i cena wygórowana - 40 zł Polskich lub 10$ gotówką lub przelewem (ew. PaySafeCard o 20% więcej) po premierze albo 0.00 zł lub 0.00 $ po premierze. Wybór kiedy kupujecie należy do was! → PunktHeheszek Jak myślicie? Ile linijek to minimum? Kto zagłosuje ma za darmo po premierze! → PunktPoważniak Gdy skrypt wyjdzie będę przyjmował donejty pod każdą postacią. Od spamowania adf.ly z proxy aż po donacje na mojego paypala lub kody paysafecard . Motywuje to do pracy, a ja jestem sprzedajnym smokiem . → MegaPoważniak, który ceni sobie kulturę osobistą i przestrzeganie prawa, co w kontekście pracy włożonej w projekt jest ważne Na mocy prawa polskiego - Ustawy o nieuczciwej konkurencji(1) oraz Ustawy o prawie autorskim(2) zakazane jest wykorzystywanie nazwy, całości lub wielości elementów zawartych w temacie z racji na ich oryginalność i unikatowość pomysłową, która nie przejawiła się do tej pory w Polsce i na świecie. Załączam konieczne dokumenty: (1) Ustawa(2) Ustawa(2) Nowelizacja Edytowane 2 lipca 2017 przez PoweredDragon bopke, boleknowak, kacper10 i 2 innych 5 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/18374-shooterarena-walka-na-dystans-to-trudna-sztuka-graczy-minkrofta-czeka-nauka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanNiedzwiadek 173 Opublikowano 10 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2017 Ty gałganie, skoro śmiechłem to chyba nie wyjechałem Ci od razu że mogę sb wyciąć połowę kodu z twojego skryptu, wkleić w to miejsce jakiś skrypt na drop i ustawić sb co 10 sekund wiadomość że to ja jestem autorem a prawo niezbyt Cię przedtym ochroni Co do projektu, to brzmi super, jeśli rzeczywiście będzie to takie rozbudowane, to dlaczego ktoś miałby nie zrobić z tego pożytku, życzę sukcesu chociaż jeśli sam chciałbym sb coś takiego wprowadzić na serwer to wolałbym napisać to sobie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/18374-shooterarena-walka-na-dystans-to-trudna-sztuka-graczy-minkrofta-czeka-nauka/#findComment-125738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 10 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2017 Te, Zasilany! Tak, Ty smoku jeden! W pluginie to do cholery napisz, a nie w skrypcie! Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/18374-shooterarena-walka-na-dystans-to-trudna-sztuka-graczy-minkrofta-czeka-nauka/#findComment-125752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirSkPlus 47 Opublikowano 10 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2017 39 minut temu, Wizzard napisał: Te, Zasilany! Tak, Ty smoku jeden! W pluginie to do cholery napisz, a nie w skrypcie! E.. tam przynajmniej dzieci z enderchesta nie będą tego instalowały bo za mało Ramu Mają Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/18374-shooterarena-walka-na-dystans-to-trudna-sztuka-graczy-minkrofta-czeka-nauka/#findComment-125768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bopke 360 Opublikowano 10 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2017 Zgłaszam się na chętnego do robienia ładnych hashowych nagłówków! ps dej za darmo skrypta tego pls zostań moim sponsorem dam Ci wipa na moim serwerze Bahbros 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/18374-shooterarena-walka-na-dystans-to-trudna-sztuka-graczy-minkrofta-czeka-nauka/#findComment-125773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirSkPlus 47 Opublikowano 12 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2017 Dnia 10.05.2017 o 19:21, bopke napisał: Zgłaszam się na chętnego do robienia ładnych hashowych nagłówków! ps dej za darmo skrypta tego pls zostań moim sponsorem dam Ci wipa na moim serwerze Ja uważam że masz racje XD. ------------------------------------------------ DO tematu -------------------------------- To jest piękne 10/10 więcej takich dzieł Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/18374-shooterarena-walka-na-dystans-to-trudna-sztuka-graczy-minkrofta-czeka-nauka/#findComment-126019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoweredDragon 1016 Opublikowano 25 maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 maja 2017 (edytowane) W weekend, po sobotnim konkursie, powinienem wrzucić gotową wersję configu; zobaczycie mniej więcej co jest do waszej pełnej edycji Dla osób, które chcą spamować i mówić, że post/temat nie nadaje się do niczego poza wyrzuceniem - sam Libter powiedział, że na projekty skryptów przeznaczony jest dział Skript (propozycja zaakceptowana kiedyś tam ~), zaś ten post to informacja dla oczekujących projektu, która jednak coś do tematu wnosi. Zapraszam do dyskusji. Edytowane 25 maja 2017 przez PoweredDragon Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/18374-shooterarena-walka-na-dystans-to-trudna-sztuka-graczy-minkrofta-czeka-nauka/#findComment-127710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixidi 719 Opublikowano 25 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2017 Wszystko fajnie, ale to nie jest plugin. Wystarczy, aby ktoś wpisał /sk disable all i serwer pada. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/18374-shooterarena-walka-na-dystans-to-trudna-sztuka-graczy-minkrofta-czeka-nauka/#findComment-127718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoweredDragon 1016 Opublikowano 25 maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 maja 2017 Przede wszystkim, wpisać /sk disable all mogą tylko konkretne osoby Po drugie, to nie jest tryb gry na cały serwer (choć pewnie dałoby się na tym serwer zbudować), a raczej minigra Po trzecie - i przed /sk disable all można się zabezpieczyć Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/18374-shooterarena-walka-na-dystans-to-trudna-sztuka-graczy-minkrofta-czeka-nauka/#findComment-127740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakkit 24 Opublikowano 26 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2017 Jak dla mnie za dużo projektów i obietnic a mało pracy a raczej dowodów na twoją pracę jak na to żeby dodać ten skrypt do promowanych Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/18374-shooterarena-walka-na-dystans-to-trudna-sztuka-graczy-minkrofta-czeka-nauka/#findComment-127839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoweredDragon 1016 Opublikowano 26 maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 maja 2017 (edytowane) Przecież skrypt nie będzie dodany do promowanych, dopóki to projekt. Nawet o to nie zabiegam, ani nigdzie się nic podobnego nie pojawiło... Z resztą mam, na dobrą sprawę, tylko jeden taki projekt. Dużo roboty, a mało czasu, ale postępuje Ogarniam ładowanie pełne pliku konfiguracyjnego (raczej pętlowy szablon load już mam, więc ez), zostało jeszcze dodanie komunikatów i ew. innych rzeczy z configu, które wpadną mi do głowy. //EDIT No oczywiście nie skrypciłem kompletnie nic od końcówki maja. Szkoła kazała mi wszystko poprawiać i walczyć o oceny xd; Na razie zawieszam projekt i robię sobie przerwę w pisaniu czegokolwiek (programów, skryptów, etc.) //EDIT Stwierdziłem, że nie ma sensu bawić się githubem, bo to nie moja broszka. Projekty robię solo i tak pozostanie. Na razie w pojedynkę testowałem tryb treningowy, MOŻE wrzucę jakieś screeny z tego, jak to wygląda, ale nie teraz Edytowane 2 lipca 2017 przez PoweredDragon Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/18374-shooterarena-walka-na-dystans-to-trudna-sztuka-graczy-minkrofta-czeka-nauka/#findComment-127869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi