Witam. Mam problem z.. Wykrywaniem bloku. W Zamiarze mam: Po zabiciu moba nazwanego itp. Zresp nowego moba po czym teleportuj go na randomowe koordy ustalone wcześniej. Wszystko pięknie działa po za .. no właśnie po zrespieniu moba wcina go w domki, ziemie,ściany.. Wadliwy kawałek wstawiam poniżej.
On death:
loop 100 times:
if {_923::%victim%} is not set:
set {_923::%victim%} to 1
if name of victim is "&7&o%{nazwa.%{_923::%victim%}%}%":
clear drops
wait 1 seconds
loop blocks in radius 2 around {_loc::new}:
if loop-blocks are air:
if block under block under loop-block is not air:
spawn {mob} at location of victim
set name of last spawned entity to colored "%{nazwa.%{_923::%victim%}%}%"
set the last spawned entity's max health to {health.%{_923::%victim%}%}
heal last spawned entity
teleport last spawned entity to {_loc::new}
stop
Najzabawniejsze jest w tym to iż w 80% przypadków respi poprawnie tzn. Dopóty nie znajdzie miejsca nie respi w ogóle.. Martwi mnie to ze jednak często odradza się w ziemi.
#ps
Wycięty jest fragment ustawianie koordów {_loc::new} czy też ustawianie armora i inne z powodu zbędnego wydłużania tematu. (tym bardziej ze to działa poprawnie)
Pytanie
black26 0
Witam. Mam problem z.. Wykrywaniem bloku. W Zamiarze mam: Po zabiciu moba nazwanego itp. Zresp nowego moba po czym teleportuj go na randomowe koordy ustalone wcześniej. Wszystko pięknie działa po za .. no właśnie po zrespieniu moba wcina go w domki, ziemie,ściany.. Wadliwy kawałek wstawiam poniżej.
On death:
loop 100 times:
if {_923::%victim%} is not set:
set {_923::%victim%} to 1
if name of victim is "&7&o%{nazwa.%{_923::%victim%}%}%":
clear drops
wait 1 seconds
loop blocks in radius 2 around {_loc::new}:
if loop-blocks are air:
if block under block under loop-block is not air:
spawn {mob} at location of victim
set name of last spawned entity to colored "%{nazwa.%{_923::%victim%}%}%"
set the last spawned entity's max health to {health.%{_923::%victim%}%}
heal last spawned entity
teleport last spawned entity to {_loc::new}
stop
Najzabawniejsze jest w tym to iż w 80% przypadków respi poprawnie tzn. Dopóty nie znajdzie miejsca nie respi w ogóle.. Martwi mnie to ze jednak często odradza się w ziemi.
#ps
Wycięty jest fragment ustawianie koordów {_loc::new} czy też ustawianie armora i inne z powodu zbędnego wydłużania tematu. (tym bardziej ze to działa poprawnie)
https://skript.pl/temat/18064-teleportacja-i-loopowanie/Udostępnij na innych stronach
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi