ZiomuuSss 8 Opublikowano 11 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2014 1. Jak zespawnować konia-zombie i konia-szkieleta? 2. Załóżmy że mam komendę essentialową np. Sethome. Jak np. Dać coś komuś gdy wykona taką komendę? 3. Da ktoś jakiś poradnik jak zrobić scoreboard w skrypcie? 4. Jak np. Wystrzelić z gracza ciastko (chodzi o coś podobnego jak fireball, tylko że z ciastkiem)? 5. Da ktoś jakiś poradnik, jak tworzyć nowe oferty u villagerów w randomskript? 6. Czy można jakoś zablokować nazywanie przedmiotów w kowadle? (nie chce zablokować całego kowadła, tylko nazywanie przedmiotów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KronossPL 6 Opublikowano 11 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2014 (edytowane) 2. zrób nową komende i dopisz add 1 diamond A co do reszty to zaraz dam edita 1.spawn a giant 5 meters above the player 4. shoot an [tu napisz czym na strzelać] bez "[]" scoreboard tu masz tut Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Edytowane 11 lipca 2014 przez KronossPL ZiomuuSss 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ZiomuuSss 8 Opublikowano 11 lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2014 A co ma giant do KONIA-ZOMBIE? Chodzi mi głównie jak takiego konia określić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KronossPL 6 Opublikowano 11 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2014 Tam wpisz nazwę tego :D Nie wiem jak to sie nazywa więc dałem tylko przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norbi 1 337 Opublikowano 11 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2014 2.on command "sethome": add 1 diamond to player3.http://skript.pl/index.php?/topic/306-jak-zrobic-scoreboard-w-skript/?hl=scoreboard'>>http://skript.pl/index.php?/topic/306-jak-zrobic-scoreboard-w-skript/?hl=scoreboard4.make player shoot an item projectile of <item> at speed <szybkosc>5.http://skript.pl/index.php?/topic/565-custom-npc/'>>http://skript.pl/index.php?/topic/565-custom-npc/ ZiomuuSss 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ZiomuuSss 8 Opublikowano 11 lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2014 @2up heeeh, mi właśnie chodzi o nazwę, bo spawnować potrafię. Nie mam pojęcia jak to nazwać. Próbowałem coś z "zombie" i "horse" jednak to czyta jako dwa osobne moby. Wiem że to się nazywa horsemob czy coś takiego, poszukam w google ale wątpie czy to znajdę. Wypieszczone z mojej Xperii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norbi 1 337 Opublikowano 11 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2014 1.spawn 1 undead horse at playerspawn 1 skeleton horse at playersproboj tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ZiomuuSss 8 Opublikowano 11 lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2014 (edytowane) @up Theres no inventory holder in a command event ;_;edit: a jednak działa :P dzięki :)ps. Wiecie może jak zrobić aby zespawnowany zombie trzymał np. miecz? Bo przy equip spawned entity with diamond sword nie wyświetla błędów, ale też po spawnie nie ma żadnego miecza ;_; Edytowane 11 lipca 2014 przez ZiomuuSss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tropereks 780 Opublikowano 11 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2014 equip last spawned entity with diamond sword Hydorax 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ZiomuuSss 8 Opublikowano 11 lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2014 Napisałem wyżej, że przy takim kodzie nie wyświetla błędów, ale też nie uzbraja zombiaka w miecz ;_; Wypieszczone z mojej Xperii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norbi 1 337 Opublikowano 11 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2014 set tool of last spawned entity to diamond sword[â—] Napisane dzieki Norbi's smartphone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
ZiomuuSss 8
1. Jak zespawnować konia-zombie i konia-szkieleta?
2. Załóżmy że mam komendę essentialową np. Sethome. Jak np. Dać coś komuś gdy wykona taką komendę?
3. Da ktoś jakiś poradnik jak zrobić scoreboard w skrypcie?
4. Jak np. Wystrzelić z gracza ciastko (chodzi o coś podobnego jak fireball, tylko że z ciastkiem)?
5. Da ktoś jakiś poradnik, jak tworzyć nowe oferty u villagerów w randomskript?
6. Czy można jakoś zablokować nazywanie przedmiotów w kowadle? (nie chce zablokować całego kowadła, tylko nazywanie przedmiotów)
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi