Zmienna 1 pokazuje datę kiedy kończy się w moim przypadku turbodrop, zmienna 2 odpowiada za czas, który panuje obecnie. Chcę sprawdzić, czy zmienna {_now} nie jest większa od {PRODrop::%loop-player%::turbodrop}. Kod:
every 10 seconds:
loop all players:
if {PRODrop::%loop-player%::turbodrop} is "&2tak":
set {_now} to now
if {PRODrop::%loop-player%::turbodrop::czas} >= {_now}:
set {PRODrop::%loop-player%::turbodrop} to "&4nie"
set {PRODrop::%loop-player%::turbodrop::czas} to "-"
send "&7Twoj: &2TURBODROP &7skonczyl sie!" to loop-players
stop
nie działa, gdyż gdy, np. ustawie: {PRODrop::%loop-player%::turbodrop} na datę ... 22:00, a {_now} jest, mniejsze, np. ... 21:55 to i tak pokazuje komunikat, że turbodrop się skończył i ustawia zmienne na "-" albo "&4nie". Ktoś pomoże?
Pytanie
KrejzolekPRO 600
Mam 2 zmienne:
{PRODrop::%loop-player%::turbodrop::czas}{_now}Zmienna 1 pokazuje datę kiedy kończy się w moim przypadku turbodrop, zmienna 2 odpowiada za czas, który panuje obecnie. Chcę sprawdzić, czy zmienna {_now} nie jest większa od {PRODrop::%loop-player%::turbodrop}. Kod:
every 10 seconds: loop all players: if {PRODrop::%loop-player%::turbodrop} is "&2tak": set {_now} to now if {PRODrop::%loop-player%::turbodrop::czas} >= {_now}: set {PRODrop::%loop-player%::turbodrop} to "&4nie" set {PRODrop::%loop-player%::turbodrop::czas} to "-" send "&7Twoj: &2TURBODROP &7skonczyl sie!" to loop-players stopnie działa, gdyż gdy, np. ustawie: {PRODrop::%loop-player%::turbodrop} na datę ... 22:00, a {_now} jest, mniejsze, np. ... 21:55 to i tak pokazuje komunikat, że turbodrop się skończył i ustawia zmienne na "-" albo "&4nie". Ktoś pomoże?
Edytowane przez KrejzolekPROOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/14167-r%C3%B3%C5%BCnica/Udostępnij na innych stronach
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi