ShroN 112 Opublikowano 23 października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 października 2016 Tylko po za forum DaltonEZ, KrejzolekPRO i hak943 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vuxeim 51 Opublikowano 23 października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 października 2016 Nie wiem czy twojego autorstwa. Jeśli tak to ogromny szacun. Kwestia taka, że to skrypt, skrypty jak wiadomo nadają się pod mniejsze serwery. Nie wiem czy ktoś prowadzący poważny serwer skorzysta z tego, ale jak mówiłem szacun za pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheElektrolusXD 0 Opublikowano 25 października 2016 Udostępnij Opublikowano 25 października 2016 Taki error mam: Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/u784711598/public_html/test/intro.php on line 26 Co robić. Wszystkie dane mam poprawnie wpisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShroN 112 Opublikowano 26 października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 października 2016 Wiem, wiem, zmienię to dziś. Bo używam mysql, zmienię na mysqli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herhor67 916 Opublikowano 26 października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 października 2016 Może i można, na dodatek bez WS. Czy pobieranie nie robi takiego samego laga jak "text from url"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShroN 112 Opublikowano 26 października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 października 2016 15 minut temu, herhor67 napisał: Może i można, na dodatek bez WS. Czy pobieranie nie robi takiego samego laga jak "text from url"? Czasami miałem, czasami nie, ale serwer do testów więc nie miał dużo ramu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShroN 112 Opublikowano 27 października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 października 2016 Dnia 23.10.2016 o 20:44, Turas napisał: Nie wiem czy twojego autorstwa. Tak, to mój skrypt. Aktualizacja Dnia 25.10.2016 o 23:02, TheElektrolusXD napisał: Taki error mam: Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/u784711598/public_html/test/intro.php on line 26 Co robić. Wszystkie dane mam poprawnie wpisane Już powinno działać, a i skąd ty masz IP mojego VPSa? XD Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robinek 64 Opublikowano 28 października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 października 2016 Może wykorzystam, a co do skryptu no no postarałeś się 8/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herhor67 916 Opublikowano 28 października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 października 2016 Wiesz co, powinieneś (według mnie) zrobić to w inny sposób. Ogólnie pomysł jest ok. Powinieneś stworzyć addon skq i zrobić tam wyrażenie typu (to tylko przykład, nie chcialo mi sie myslec) "send variable array %string% to page %string% using password %string%" Czemu variable array? Żeby przesyłać jak najmniej razy jak największą ilość informacji. String by mógł wyglądać tak: "nazwa===wartosc|||kille::herhor67===463|||twoja===stara|||admin===Libter" O ile hasło by było ok to plik podzieliłby ten string na części "nazwa===wartosc" a potem zapisał do tablicy sql "nazwa" i "wartosc" Potem tylko zrób mini-skrypty php pozwlające np. zapętlić wszystkich graczy gdzie zmienna to np. "kille::(wyrażenie regularne zastępujące nick ;____;)", posortować ich od najmniejszego, największego i ine rzeczy. Jak to zrobisz, to graty, 10/10, polecam. Pozdro, ~ herh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShroN 112 Opublikowano 29 października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 października 2016 Dnia 28.10.2016 o 07:51, herhor67 napisał: Wiesz co, powinieneś (według mnie) zrobić to w inny sposób. Ogólnie pomysł jest ok. Powinieneś stworzyć addon skq i zrobić tam wyrażenie typu (to tylko przykład, nie chcialo mi sie myslec) "send variable array %string% to page %string% using password %string%" Czemu variable array? Żeby przesyłać jak najmniej razy jak największą ilość informacji. String by mógł wyglądać tak: "nazwa===wartosc|||kille::herhor67===463|||twoja===stara|||admin===Libter" O ile hasło by było ok to plik podzieliłby ten string na części "nazwa===wartosc" a potem zapisał do tablicy sql "nazwa" i "wartosc" Potem tylko zrób mini-skrypty php pozwlające np. zapętlić wszystkich graczy gdzie zmienna to np. "kille::(wyrażenie regularne zastępujące nick ;____;)", posortować ich od najmniejszego, największego i ine rzeczy. Jak to zrobisz, to graty, 10/10, polecam. Pozdro, ~ herh W sumie, czemu by nie? Pomysł można by rozwinąć. Dzięki za pomysł. Jak znajdę czas to postaram się go napisać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 29 października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 października 2016 Dnia 28.10.2016 o 07:51, herhor67 napisał: Wiesz co, powinieneś (według mnie) zrobić to w inny sposób. Ogólnie pomysł jest ok. Powinieneś stworzyć addon skq i zrobić tam wyrażenie typu (to tylko przykład, nie chcialo mi sie myslec) "send variable array %string% to page %string% using password %string%" Czemu variable array? Żeby przesyłać jak najmniej razy jak największą ilość informacji. String by mógł wyglądać tak: "nazwa===wartosc|||kille::herhor67===463|||twoja===stara|||admin===Libter" O ile hasło by było ok to plik podzieliłby ten string na części "nazwa===wartosc" a potem zapisał do tablicy sql "nazwa" i "wartosc" Potem tylko zrób mini-skrypty php pozwlające np. zapętlić wszystkich graczy gdzie zmienna to np. "kille::(wyrażenie regularne zastępujące nick ;____;)", posortować ich od najmniejszego, największego i ine rzeczy. Jak to zrobisz, to graty, 10/10, polecam. Pozdro, ~ herh. Co ty gadasz, niech nie tworzy addonu do skQ, tylko beda mieli inni problem z instalacja. Ja bym zrobil ogolem aktualizacje gracza we formie jednego linku, i to nie przy kazdym evencie, a np co 3 minuty. W tym wypadku to by bylo lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herhor67 916 Opublikowano 29 października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 października 2016 Godzinę temu, Wizzard napisał: Co ty gadasz, niech nie tworzy addonu do skQ, tylko beda mieli inni problem z instalacja. Ja bym zrobil ogolem aktualizacje gracza we formie jednego linku, i to nie przy kazdym evencie, a np co 3 minuty. W tym wypadku to by bylo lepsze. No to niech zrobi funkcję, je też można używać między plikami bodajże. A co do przesyłu to właśnie napisałem, raz a dobrze zamiast bez przerwy po kawałku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 1 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2016 A co to dokładnie za statystyki? Dnia 23.10.2016 o 20:44, Turas napisał: Nie wiem czy twojego autorstwa. Jeśli tak to ogromny szacun. Kwestia taka, że to skrypt, skrypty jak wiadomo nadają się pod mniejsze serwery. Nie wiem czy ktoś prowadzący poważny serwer skorzysta z tego, ale jak mówiłem szacun za pomysł. Nawet najwieksze serwery mają plugin Skript i z niego korzystają. Poważny serwer nie musi mieć nawet autorskich pluginów lecz fajne dodatki i jakość gry. @ShroN jest webowcą i nie jest tak durny aby plagiatować jak sam to z łatwością napisze, lepiej od innego webowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik3N 11 Opublikowano 3 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2016 Naprawde na hostingach większość serwerów ma takie opcje 5/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShroN 112 Opublikowano 4 listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 @LogiSV :), skąd wiesz że lubie programować językami webowymi ? Dnia 3.11.2016 o 16:48, Nik3N napisał: Naprawde na hostingach większość serwerów ma takie opcje 5/10 Przeczytaj to: Dnia 23.10.2016 o 18:58, ShroN napisał: Ten skrypt napisałem żeby rozwinąć umiejętności użytkowników tego forum, pokazać że "Jak się chce, TO MOŻNA". No i co że większość hostingów ma taką opcje. Każda osoba myśląca poważnie o serwerowni wykupi VPSa, ale pewnie nawet nie wiesz co to jest. Twoja opinia jest mało uzasadniona, czy skrypt jest zły z powodu że hostingi posiadają taką opcje, jeżeli tak to twoja opinia jest mocno błędna. Czy kod jest jakoś bardzo zbugowany? Czy co :)? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 Zapomniałeś tylko chyba dopisać jakie tam są dokładnie statystyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeezQ 231 Opublikowano 5 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2019 Ten temat został przeniesiony do kosza! Treść tematu została usunięta przez autora Notatka dodana przez HeezQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi