Zaaxel 45 Opublikowano 20 października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 października 2016 Witam, chciałbym wam przedstawić mój skrypt, który pomaga w banowaniu i nie tylko. Skrypt dodaje nam komendy: pban, tempban, kick, warn, mute, unmute, unban Skrypt nie posiada dużej ilości zmiennych (tylko dla TempBan, Mute oraz Warn) Konfiguracja na początku skryptu gdzie wystarczy zmienić nazwę serwera oraz czas bana po wykorzystaniu ostrrzeżeń KOMENDY: /pBan - Permanentne banowanie gracza /TempBan - Tymczasowe banowanie gracza /UnBan - Odbanowanie gracza /Kick - Wyrzucenie gracza /Mute - Mutowanie gracza /UnMute - Odmutowanie gracza /Warn - Nadawanie ostrzeżeń graczowi /atr - Szybkie przeladowanie skryptu /ath - Wyżej wymienione komendy BŁĘDY: Nie wiem z czego on wynika ale czasami jest napisane, że brak nam uprawnień. Wystarczy wtedy wyjść i wejść ponownie na serwer. Więcej błędów zgłaszać pod tematem albo na PW DO ZROBIENIA: * Dodać możliwość wyłączenia komunikatów o banie/unbanie * Poprawić prezentacje skryptu DODATKOWE INFORMACJE: Skrypt blokuje komendy /ban oraz /pardon wyświetlając spis komend DOWNLOAD: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! CuttingChipset i KrejzolekPRO 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuttingChipset 355 Opublikowano 20 października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 października 2016 Oho, pliki YML. Dawno tego nie widziałem. GZGZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBG 39 Opublikowano 20 października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 października 2016 Kod calkiem calkiem,nie lepiej zrobic zapis do sql?YML przy wiekszej ilosci graczy zacznie lagowac serwer 5/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaaxel 45 Opublikowano 20 października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 października 2016 @xBG 5/10 za to że w YML a nie do SQL? Tak poza tym mogę spróbować z zapisem do SQL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrejzolekPRO 598 Opublikowano 20 października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 października 2016 Ładnie, lajk - inspirowałeś się "jBans"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaaxel 45 Opublikowano 20 października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 października 2016 (edytowane) jBans? Nie wiem co to. Pisałem sam dla siebie pod serwer bo było mi potrzebne EDIT// Kod zawszew jakimś stopniu będzie podobny Ale mój skrypt nie ma banowania na IP Edytowane 20 października 2016 przez Zaaxel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixidi 717 Opublikowano 21 października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 października 2016 Wspomnij, że skrypt wymaga WildSkript Ogólnie fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vuxeim 51 Opublikowano 23 października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 października 2016 Szacun za rzadko spotykane pliki .yml, lecz może później lagować. Można byłoby z wykorzystaniem bazy danych. Jak dla mnie super sk, nie ma błedów, bugów nie zauważyłem. Zaaxel 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaaxel 45 Opublikowano 24 października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 października 2016 @Turas Dzięki Z bazą danych będzie trudniej ale może kiedyś jak się nauczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BloodyMen 3 Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 Wielkie propsy za wykorzystanie YML ziomek Zaaxel 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 2 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 listopada 2016 (edytowane) Nie jest tak zle, ale nie użyłbym tego na publicznym serwerze. Znacznie lepszym rozwiązaniem będzie plugin MaxBans lub płatny LiteBans. Można by dużo krócej, np tutaj: set {_year} to "%year%" set {_month} to "%month%" set {_day} to "%day%" set {_hour} to "%hour%" set {_minute} to "%minute%" set {_czas} to "%{_day}%.%{_month}%.%{_year}% %{_hour}%:%{_minute}%" Na: set {_czas} to "%day%.%month%.%year% %hour%:%minute%" Zastanawia mnie też, czy to jest potrzebne: command /admintoolreload: aliases: atr trigger: execute player command "sk reload %script%" Zamiast helperzyć (y) to skrypty na swój serwer pisze : < Edytowane 2 listopada 2016 przez Nieaktywny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik3N 11 Opublikowano 3 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2016 Moim zdaniem 2/10 w es już masz takie opcje po co robić skrypt do tego to tak jak zrobić skrypt na setwarp mając es jednak kod nie jest zły tylko żałosny na co taki skrypt skoro 90% serwuw ma es co nie więc na tych 10% spróbuj dać ale czuje że i tak serwer bez pluginu typu es jest do ch... więc sorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vuxeim 51 Opublikowano 3 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2016 Godzinę temu, Nik3N napisał: Moim zdaniem 2/10 w es już masz takie opcje po co robić skrypt do tego to tak jak zrobić skrypt na setwarp mając es jednak kod nie jest zły tylko żałosny na co taki skrypt skoro 90% serwuw ma es co nie więc na tych 10% spróbuj dać ale czuje że i tak serwer bez pluginu typu es jest do ch... więc sorki Każdy ma swoją opinie. Po części może masz racje, ale nie kalecz języka polskiego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik3N 11 Opublikowano 3 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2016 1 godzinę temu, Turas napisał: Każdy ma swoją opinie. Po części może masz racje, ale nie kalecz języka polskiego! Wiem ale ja wyrażam swoją opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vuxeim 51 Opublikowano 3 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2016 1 minutę temu, Nik3N napisał: Wiem ale ja wyrażam swoją opinie Dobrze, ale do jasnej ciasnej dbaj o tą ortografie, przynajmniej będziesz miał jakieś rep+. //Nie odpisuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik3N 11 Opublikowano 3 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2016 1 minutę temu, Turas napisał: Dobrze, ale do jasnej ciasnej dbaj o tą ortografie, przynajmniej będziesz miał jakieś rep+. //Odpisuj szybko I tak nikt nie daje rep+ nawet ty (Odpisałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaaxel 45 Opublikowano 3 listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2016 4 godziny temu, Nik3N napisał: Moim zdaniem 2/10 w es już masz takie opcje po co robić skrypt do tego to tak jak zrobić skrypt na setwarp mając es jednak kod nie jest zły tylko żałosny na co taki skrypt skoro 90% serwuw ma es co nie więc na tych 10% spróbuj dać ale czuje że i tak serwer bez pluginu typu es jest do ch... więc sorki Podaj mi gdzie jest opcja w es aby był chociaż jakiś normalny wygląd bana albo kicka bo chyba nie umiem szukać . Skrypt pisany pod mój serwer, a nie po to aby tylko wstawić na forum. Oraz to nie tak że chcę dać to na serwer. Jak ktoś chce to bierze, jak nie to nie vuxeim 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 3 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2016 Godzinę temu, Zaaxel napisał: Podaj mi gdzie jest opcja w es aby był chociaż jakiś normalny wygląd bana albo kicka bo chyba nie umiem szukać . Skrypt pisany pod mój serwer, a nie po to aby tylko wstawić na forum. Oraz to nie tak że chcę dać to na serwer. Jak ktoś chce to bierze, jak nie to nie w pliku properties jest opcja zmiany większości wiadomości, a nawet chyba wszystkich poza informacją o przekazaniu komendy innemu pluginowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahumen 292 Opublikowano 5 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2016 `jBans? Nie wiem co to` jBans: every 1 minute: loop {czekajban::*}: if {czekajban::%loop-value%} is bigger than 0: subtract 1 from {czekajban::%loop-value%} if {czekajban::%loop-value%} is 0: delete file "plugins/Skript/scripts/jBans/bans/%loop-value%.yml" remove loop-value from {czekajban::*} loop {czekajmute::*}: if {czekajmute::%loop-value%} is bigger than 0: subtract 1 from {czekajmute::%loop-value%} if {czekajmute::%loop-value%} is 0: send "{@tag} &eJuz mozesz mowic!" to loop-value delete file "plugins/Skript/scripts/jBans/mute/%loop-value%.yml" remove loop-value from {czekajmute::*} AdminTool: every 1 minute: loop {TempBans::*}: if {TempBans::%loop-value%} is bigger than 0: subtract 1 from {TempBans::%loop-value%} if {TempBans::%loop-value%} is 0: delete file "plugins/AdminTool/Bans/%loop-value%.yml" remove loop-value from {TempBans::*} loop {Muted::*}: if {Muted::%loop-value%} is bigger than 0: subtract 1 from {Muted::%loop-value%} if {Muted::%loop-value%} is 0: delete file "plugins/AdminTool/Muted/%loop-value%.yml" remove loop-value from {Muted::*} jBans: set {_year} to "%year%" set {_month} to "%month%" set {_day} to "%day%" set {_hour} to "%hour%" set {_minute} to "%minute%" set {_czas} to "%{_year}%.%{_month}%.%{_day}% %{_hour}%:%{_minute}%" AdminTool: set {_year} to "%year%" set {_month} to "%month%" set {_day} to "%day%" set {_hour} to "%hour%" set {_minute} to "%minute%" set {_czas} to "%{_day}%.%{_month}%.%{_year}% %{_hour}%:%{_minute}%" (zwróćcie uwagę na ułożenie w kolejności i to, że wszystko jest po angielsku, a czas po polsku. Stylistyka daty wygląda identycznie) Zauważyłem jeszcze kilka podobnych ale mniej rażących w oczy podobieństw. Pozdrawiam serdecznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boleknowak 957 Opublikowano 5 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2016 Plagiat. Wyżej pokazuje fakt, że to plagiat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi