Skocz do zawartości
  • 0

[Rozwiązany] Regiony w WildSk

MrxJoint

Pytanie

Siemka!

Mam taki problem próbowałem tworzyć regiony w WildSkript. Patrzyłem do DOC i próbowałem. Ale jakoś nic z tego nie moge zrozumieć. Pomoże mi ktoś??

1. Chciałbym się dowiedzieć jak tworzyć region za pomoca komendy np. /zaloz

2. Jak dodać kogoś do regionu.

3. Jak zablokować niszczenie na tym terenie innym graczom itp.

4. To chyba tyle jak co to dopisze jeszcze :)

Bardzo prosze o pomoc :)

Pozdrawiam!

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

1. Istnieją 2 sposoby tworzenia regionów. Z 2 punktów (jak w np. worldguard), lub z 1 - środka oraz wielkości regionu.

# Ogolna nazwaset {_r} to "Region Testowy"# Nowy regionnew Region {_r}#------------------------------------------------------------------# Region z 2 punktow:# 1 punktset {_loc1} to location of clicked block# 2 punktset {_loc2} to location of clicked block# Wyznaczamy{_r}.Region.selectLL{{_loc1},{_loc2}};#------------------------------------------------------------------# Region ze srodka z podaniem wielkosci# Srodekset {_center} to location of player# Wielkoscset {_wielkosc} to 50# Wyznaczamy{_r}.Region.selectLS{{_center},{_wielkosc}};

2 & 3. To już nie moja działka, generalnie do członków (anulowanie itd) już robisz sobie sam, ja jedynie mogę Ci pokazać jak otrzymać nazwię regionu:

command /addmember <text> <player>:    trigger:        add arg player to {region.%arg 1%.members::*}on break:    # To "region any region" poprawisz sobie w 1.5.1 na "any region"    if location of event-block is in region any region:        set {_nazwaregionu} to Region.at{location of event-block}        if {region.%{_nazwaregionu}%.members::*} contain player:            stop        cancel event        send "Nie nalezysz do tego regionu"

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...