ziomx 1 Opublikowano 20 września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 września 2016 Witam. Jestem noobem w skryptach, więc pytam się jak zrobić w skrypcie komende tekstową która będzie wymagała uprawenienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xMonkey 9 Opublikowano 20 września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 września 2016 command /tekstowa: trigger: broadcast lub send "Tekst" Broadcast - daje wszystkim wiadomosci Send - osobie ktora wpisala komende ziomx 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrejzolekPRO 598 Opublikowano 20 września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 września 2016 command /komenda: #event trigger: #przy takim evencie wymagane if player has permission "vip.vip": #jezeli gracz ma uprawnienie "vip.vip" ... send "&6Masz uprawnienie, wiec mozesz uzywac tej komendy!" #wiadomosc else: #odwrotnosc if .." send "&6Nie masz uprawnien!" #wiadomosc Liczę na lajka! ziomx 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanNiedzwiadek 169 Opublikowano 20 września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 września 2016 (edytowane) Obaj jesteście "noobami w skryptach". Takie "pytania" nie mają sensu - pisz to w zleceniach, i btw. dokumentacja się kłania, jeśli nie potrafisz tak prostej rzeczy to nie wiem czy powinieneś wogóle tu zaglądać, naucz się podstaw a póżniej pisz zlecenia, bo w ten sposób niczego się nie nauczysz. command /send: # Event wywołujący komendę, po słowie "command" dajemy slasha i nazwę komendy która ma wywoływać dany kod. W tym wypadku "/send" permission: send #tu mamy twoją "permisję" po słowie "permission:" piszemy nazwę uprawnienia np. "send", możesz też zastosować kropki: "gracz.send" trigger: # "wyzwalacz" dalszego kodu, zawsze piszemy takie coś gdy robimy komendę, WAŻNE: Jeśli komenda zawiera "permisję" lub "aliasy" to "trigger:" musi znajdować się między ostatnim z nich a poczatkiem właściwego kodu. send "hej!" to player #to jakiś przykładowy efekt, w tym przypadku wysyła wiadomość "hej!" do gracza który napisał komende Post pisany zanim zobaczyłem komentarz pana wyzej. Edytowane 20 września 2016 przez PanNiedzwiadek ziomx 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xMonkey 9 Opublikowano 20 września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 września 2016 44 minuty temu, PanNiedzwiadek napisał: Obaj jesteście "noobami w skryptach". Takie "pytania" nie mają sensu - pisz to w zleceniach, i btw. dokumentacja się kłania, jeśli nie potrafisz tak prostej rzeczy to nie wiem czy powinieneś wogóle tu zaglądać, naucz się podstaw a póżniej pisz zlecenia, bo w ten sposób niczego się nie nauczysz. command /send: # Event wywołujący komendę, po słowie "command" dajemy slasha i nazwę komendy która ma wywoływać dany kod. W tym wypadku "/send" permission: send #tu mamy twoją "permisję" po słowie "permission:" piszemy nazwę uprawnienia np. "send", możesz też zastosować kropki: "gracz.send" trigger: # "wyzwalacz" dalszego kodu, zawsze piszemy takie coś gdy robimy komendę, WAŻNE: Jeśli komenda zawiera "permisję" lub "aliasy" to "trigger:" musi znajdować się między ostatnim z nich a poczatkiem właściwego kodu. send "hej!" to player #to jakiś przykładowy efekt, w tym przypadku wysyła wiadomość "hej!" do gracza który napisał komende Post pisany zanim zobaczyłem komentarz pana wyzej. Ee.. nie obrażaj mnie xD ty jesteś nubem w poprawnej polszczyźnie "wogóle" naprawę? pisze się "w ogóle" kappa gorszy być nie mogę xD ziomx 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanNiedzwiadek 169 Opublikowano 20 września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 września 2016 Eh, w ogóle to tak jakbyś wyodrębniał coś lub kogoś w czymś, np. "w ogóle osób tu zebranych tylko 5 zna angielski" a "wogóle" to taki synonim do "wcale" XD Co teraz powiesz? ;p ziomx 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ziomx 1 Opublikowano 21 września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 września 2016 Dzięki ziomy, lajki dla wszystkich! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CuttingChipset 355 Opublikowano 21 września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 września 2016 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
ziomx 1
Witam. Jestem noobem w skryptach, więc pytam się jak zrobić w skrypcie komende tekstową która będzie wymagała uprawenienia.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi