Skocz do zawartości

psStone - skrypt na generator stona

Gość DonFallingCookie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DonFallingCookie

Yo, chciałbym wam przedstawić kolejny z mojego archiwum skrypt, tym razem są to generatory kamienia, które można scraftować.

Aby scraftować 1 generator, potrzebujemy 8 bloków kamienia i 1 szmaragd.

Po postawieniu i zniszczeniu generatora wyświetla się informująca o tym wiadomośc. Aby zebrać generator, potrzebujemy złotego kilofa.

Każdy generator ma ograniczoną liczbę użyć (1 wykopanie kamienia - 1 użycie), gdy liczba użyć przekroczy 1000 - generator usunie się.

Gdy w pobliżu postawionego generatora wybuchnie creeper lub tnt, generator usunie się. (4 kratki od miejsca wybuchu)

Link do pobrania:

Kliknij

Do poprawnego działania skryptu wymagany jest dodatek WildSkript:

Pobierz

Pozwalam na edycję skryptu do własnych potrzeb. Jestem otwarty na propozycje.

Miłego użytkowania! :)

https://skript.pl/temat/1204-psstone-skrypt-na-generator-stona/

Bardzo fajną robotę odwalasz :)
Powodzenia z dalszymi skryptami.

Chciałbym dodać że można zbugować ilość użyć zwyczajnie niszcząc i stawiając ponownie generator.

Proponuję aby po zniszczeniu w lore było napisane ile zostało użyć (po postawieniu było by to odczytywane i zapisywane do {uses::%event-block%}).

https://skript.pl/temat/1204-psstone-skrypt-na-generator-stona/#findComment-9381

Gość DonFallingCookie

Uzycia z xcr? I jeszcze ta wiadomosc :D, w ilosci zuzyc w kodzie jest 'zuuzyty'

Inspirowałam się trochę xd, a co do literówki, to wstawiłem złą wersje, już poprawiam ;P

Skrypt fajny, aczkolwiek prosty ^^

Łap like na dalszą prace nad skryptami :D

Bardzo fajną robotę odwalasz :)

Powodzenia z dalszymi skryptami.

Dziena! < 3

Mnóstwo jest takich skryptów.. I czemu nie korzystasz z generatora ?  :>

Zauważ, że te "mnóstwo" działa na zasadzie zapętlania listy, przez co wszystkie generatory odnawiają się w tym samym momencie + mogą niekiedy powodować odczuwalne lagi. Z generatora nie korzystam głównie dlatego, bo nie da się wrzucić zdjęć, brak polskich znaków i ograniczona długość listy funkcji ;F

Edytowane przez DonFallingCookie
https://skript.pl/temat/1204-psstone-skrypt-na-generator-stona/#findComment-9384

• 2 tygodnie później...
  • Libter odblokował(a) ten temat