Skocz do zawartości
  • 0

Czy można zmienić obrażenia w tworzonym przedmiocie za pomocą craftingu ?

Pytanie

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Teraz, Shooterowy napisał:

on damage:
	if attacker's tool is diamond sword named "&6Excalibur":
		set damage to 20

Chodzi mi o atrybut obrażenia :/

• 0

Moim zdaniem to jedna z tych rzeczy która w skript jest nie wykonalna. Jakie kolwiek lore itp. będzie zawsze pod, sprawdzałem.

• 0
Teraz, TheLBlack napisał:

Moim zdaniem to jedna z tych rzeczy która w skript jest nie wykonalna. Jakie kolwiek lore itp. będzie zawsze pod, sprawdzałem.

Można zrobić tak że zapisze ten miecz w zmiennej a potem go można craftować ?

• 0

Możesz stworzyć crafting miecza z lore, nazwą czy wybranym enchantem, czemu miałoby służyć takie craftowanie przez zmienną?

• 0

Możesz stworzyć crafting miecza z lore, nazwą czy wybranym enchantem, czemu miałoby służyć takie craftowanie przez zmienną?

Posiadam plg który dmg i nowe statystyki czyta z lore jednak gdy miecz diamentowy już posiada 7 dmg + 2 dmg z lore = 9 dmg a ja chcę np. 5 dmg a przez ten pasywny dmg nie mogę tak zrobić.

Mam stworzone "czyste przedmioty" bez dmg ale nie wiem jak zrobić aby to one były craftowane

• 0
on skript load:
	register new shaped recipe for diamond sword with lore "&6SUPER DAMAGE!" using diamond, diamond, diamond, apple, apple, apple, stick, none, stick

Jeśli wczytasz ten skript i zrestartujesz serwer to w craftingu pojawi się diax miecz z lore "&6SUPER DAMAGE!", możesz je dowolnie modyfikować a żeby przejść do innej linii użyj po prostu || (np. "&6SUPER MIECZ||&eMEGA DAMAGE!"). Jednak jeśli tamto to serio plugin to może działać zupełnie inaczej niż wczytując lore ale chodzi o rozwiązanie problemu. (none = powietrze w craftingu)

Edytowane przez TheLBlack
  • 0

on skript load:
	register new shaped recipe for diamond sword with lore "&6SUPER DAMAGE!" using diamond, diamond, diamond, apple, apple, apple, stick, none, stick

Jeśli wczytasz ten skript i zrestartujesz serwer to w craftingu pojawi się diax miecz z lore "&6SUPER DAMAGE!", możesz je dowolnie modyfikować a żeby przejść do innej linii użyj po prostu || (np. "&6SUPER MIECZ||&eMEGA DAMAGE!"). Jednak jeśli tamto to serio plugin to może działać zupełnie inaczej niż wczytując lore ale chodzi o rozwiązanie problemu. (none = powietrze w craftingu)

Nie do końca tak to działa ale chodzi mi o to że mam miecz który zadaje 0 dmg (atrybut usunięty) i żeby zamiast normalnego diax miecza zrobił się ten miecz co zapisałem w zmiennej

• 0

W takim razie sory ale wytłumaczyłeś to tak że nic nie rozumiem.

normalnie craftuje się miecz A a ja mam zapisany w zmiennej miecz B i chcę aby zamiast A craftował się B :)

• 0

On craft of diamond Sword:

Cancel event

Close player's inventory

Remove 2 diamonds from player

Remove 1 stick from player

Execute console command " /give %player% 276 1 0 {AttributeModifiers:[{AttributeName:"generic.attackDamage",Name:"generic.attackDamage",Amount:0,Operation:0,UUIDLeast:894654,UUIDMost:2872}]}"

Nie testowane!@uiuin17

• 0

Czekaj to ty chcesz, żeby dany miecz miał dany dmg? w sensie dana nazwa, dany lore tak? i miał usunięty przypisany dmg (podstawowy) 

• 0
20 godzin temu, Switsherker napisał:

Czekaj to ty chcesz, żeby dany miecz miał dany dmg? w sensie dana nazwa, dany lore tak? i miał usunięty przypisany dmg (podstawowy) 

Tak

• 0

Jeśli zrobiłbym ci kod umiałbyś go edytować? w sensie... Zrobiłbym ci crafting takowego miecza z nazwą i lore, a dmg łatwo się ogarnie. I ty se tylko pozmieniasz na swoje widzi misie (usuniesz część kodu, wstawisz swój, etc.),
To umiałbyś?

• 0
11 godzin temu, Switsherker napisał:

Jeśli zrobiłbym ci kod umiałbyś go edytować? w sensie... Zrobiłbym ci crafting takowego miecza z nazwą i lore, a dmg łatwo się ogarnie. I ty se tylko pozmieniasz na swoje widzi misie (usuniesz część kodu, wstawisz swój, etc.),
To umiałbyś?

umiał bym

11 godzin temu, xdreammaster napisał:

@uiuin17

Czy mój działa?

Tak ale statystyki przedmiotu plugin czyta z lore

• 0

Aha to dodaj:

Execute console command "sudo %player% ils add Damage:10"

Nie jestem pewien tej komendy bo dawno nie używałem ItemLoreStats ;)

• 0
9 godzin temu, xdreammaster napisał:

Aha to dodaj:

Execute console command "sudo %player% ils add Damage:10"

Nie jestem pewien tej komendy bo dawno nie używałem ItemLoreStats ;)

ils lore 1 Damage: +10 :D

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...