Cześć, piszę właśnie skrypt na telefony i natknąłem się na dosyć duży problem, bo nie wiem jak odwołać się do właściciela numeru telefonu, a chcę stworzyć system smsów i rozmów telefonicznych.
Kod:
on rightclick:
player's tool is stone sword named "&9Telefon":
if {telefon.%{nazwa.postac.%player%}%} is false:
set {telefon.%{nazwa.postac.%player%}%} to true
loop 7 times:
set {znak.%player%.%loop-number%} to 0 or 1 or 2 or 3 or 4 or 5 or 6 or 7 or 8 or 9
if {numery::*} contains "%{numer.telefon.%{nazwa.postac.%player%}%}%":
cancel event
send "&cSpróbuj jeszcze raz."
set {numer.telefon.%{nazwa.postac.%player%}%} to "%{znak.%player%.1}%%{znak.%player%.2}%%{znak.%player%.3}%%{znak.%player%.4}%%{znak.%player%.5}%%{znak.%player%.6}%%{znak.%player%.7}%"
add {numer.telefon.%{nazwa.postac.%player%}%} to {numery::*}
set {stan.konta.%{nazwa.postac.%player%}%} to 50
send "Twój nowy numer to: &c%{numer.telefon.%{nazwa.postac.%player%}%}%"
stop
command /call [<text>]:
aliases: dzwon, zadzwon, telefon, tell
trigger:
if {telefon.%{nazwa.postac.%player%}%} is true:
if {stan.konta.%{nazwa.postac.%player%}%} is bigger than 4:
arg 1 is set:
arg 1 contains "a" or "A" or "b" or "B" or "c" or "C" or "d" or "D" or "e" or "E" or "f" or "F" or "g" or "G" or "h" or "H" or "k" or "K" or "l" or "L" or "m" or "M" or "n" or "N" or "o" or "O" or "p" or "P" or "q" or "Q" or "r" or "R" or "s" or "S" or "t" or "T" or "u" or "U" or "v" or "V" or "w" or "W" or "x" or "X" or "y" or "Y" or "z" or "Z":
send "&cNumer telefonu może zawierać tylko same liczby!"
else:
if {numery::*} contains "%arg 1%":
arg 1 is not "%{numer.telefon.%{nazwa.postac.%player%}%}%":
send "Dzwonie"
else:
send "&cNie możesz zadzwonić sam do siebie!"
else:
send "&cNie ma takiego numeru!"
send "&a%{numery::*}%"
else:
send "&cNie podałes numeru na który chcesz zadzwonić!"
else:
send "&cMasz za mało pieniędzy na swojej karcie. Kup doładowanie w najbliższym sklepie!"
else:
send "&cNie posiadasz telefonu komórkowego! Możesz go kupić w sklepie 24/7."
Jakby co, to wytłumaczę dokładniej o co mi chodzi.
Pytanie
HeroseQ 33
Cześć, piszę właśnie skrypt na telefony i natknąłem się na dosyć duży problem, bo nie wiem jak odwołać się do właściciela numeru telefonu, a chcę stworzyć system smsów i rozmów telefonicznych.
Kod:
on rightclick: player's tool is stone sword named "&9Telefon": if {telefon.%{nazwa.postac.%player%}%} is false: set {telefon.%{nazwa.postac.%player%}%} to true loop 7 times: set {znak.%player%.%loop-number%} to 0 or 1 or 2 or 3 or 4 or 5 or 6 or 7 or 8 or 9 if {numery::*} contains "%{numer.telefon.%{nazwa.postac.%player%}%}%": cancel event send "&cSpróbuj jeszcze raz." set {numer.telefon.%{nazwa.postac.%player%}%} to "%{znak.%player%.1}%%{znak.%player%.2}%%{znak.%player%.3}%%{znak.%player%.4}%%{znak.%player%.5}%%{znak.%player%.6}%%{znak.%player%.7}%" add {numer.telefon.%{nazwa.postac.%player%}%} to {numery::*} set {stan.konta.%{nazwa.postac.%player%}%} to 50 send "Twój nowy numer to: &c%{numer.telefon.%{nazwa.postac.%player%}%}%" stopcommand /call [<text>]: aliases: dzwon, zadzwon, telefon, tell trigger: if {telefon.%{nazwa.postac.%player%}%} is true: if {stan.konta.%{nazwa.postac.%player%}%} is bigger than 4: arg 1 is set: arg 1 contains "a" or "A" or "b" or "B" or "c" or "C" or "d" or "D" or "e" or "E" or "f" or "F" or "g" or "G" or "h" or "H" or "k" or "K" or "l" or "L" or "m" or "M" or "n" or "N" or "o" or "O" or "p" or "P" or "q" or "Q" or "r" or "R" or "s" or "S" or "t" or "T" or "u" or "U" or "v" or "V" or "w" or "W" or "x" or "X" or "y" or "Y" or "z" or "Z": send "&cNumer telefonu może zawierać tylko same liczby!" else: if {numery::*} contains "%arg 1%": arg 1 is not "%{numer.telefon.%{nazwa.postac.%player%}%}%": send "Dzwonie" else: send "&cNie możesz zadzwonić sam do siebie!" else: send "&cNie ma takiego numeru!" send "&a%{numery::*}%" else: send "&cNie podałes numeru na który chcesz zadzwonić!" else: send "&cMasz za mało pieniędzy na swojej karcie. Kup doładowanie w najbliższym sklepie!" else: send "&cNie posiadasz telefonu komórkowego! Możesz go kupić w sklepie 24/7."Jakby co, to wytłumaczę dokładniej o co mi chodzi.
https://skript.pl/temat/9782-wysy%C5%82anie-wiadomo%C5%9Bci-do-w%C5%82a%C5%9Bciciela-numeru-telefonu/Udostępnij na innych stronach
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi