ShroN 112 Opublikowano 28 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 Siema potrzebuje skryptu dzięki któremu mogę zespawnować npc o nazwie 'tester' i po kliknieciu wykonuje się komenda /tester. I żeby tego npc nie dało się podpalić, przesunąc i zabić chyba ze to admin, to żeby mógł. Pozdrawiam, nagroda, daje + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DαrϰVεnuς 231 Opublikowano 28 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 command /spawnnpc [<text>]: trigger: if arg 1 is set: spawn 1 villager at location of player set name of last spawned entity to "%arg 1%" add "%arg 1%" to {npcs::*} stop else: send "Podaj nazwe NPC." stop on rightclick: if clicked entity is villager: if {npcs::*} contain "%coloured name of clicked entity": execute player command "/tester" stop on damage: if victim is villager: if {npcs::*} contain "%coloured name of victim": if player isn't op: cancel event on death: if victim is villager: if {npcs::*} contain "%coloured name of victim": remove "%coloured name of victim%" from {npcs::*} Nie testowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShroN 112 Opublikowano 28 lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 (edytowane) Ok błędów nie ma, poprawiłem je. Ale po kliknięciu jego nic się nie dzieje i mogę go przesuwać. Edytowane 28 lipca 2015 przez ShroN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShroN 112 Opublikowano 29 lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2015 @Ref Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NikoShow 4 Opublikowano 29 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2015 zobacz sobie kod w moim skrypcie tam jest takie cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShroN 112 Opublikowano 29 lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2015 No już patrzyłem ale ty tam nie masz wykonywanej komendy tylko heal jak się klika na zombie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NikoShow 4 Opublikowano 29 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2015 @Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Podał kod do wykonywania komendy spradz co sie dzieje w komendzieA dałes przy tej komendzie executable by: player ?Czy ta komenda ma byc wykonywana przez konsole czy gracza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShroN 112 Opublikowano 29 lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2015 1. Co się ma dziać w komendzie? Ma się po prostu wykonać komenda a się nie wykonuje.2. Po co ma dawać executable by: player jak w skrypcie jest execute player Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WooMBO - CooMBO 14 Opublikowano 30 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2015 command /spawnnpc [<text>][<text>]: trigger: if arg 1 is set: if arg 2 is set: spawn 1 villager at location of player set name of last spawned entity to "%arg 2%" add "%arg 2%" to {npcs::*} set {cmd::%last-spawned-entity%} to arg 1 set {loc::%last-spawned-entity%} to location of last spawned entity stop else: send "Podaj nazwe NPC." stop else: send "Podaj komende" on rightclick: if clicked entity is villager: if {npcs::*} contain "%coloured name of clicked entity": execute player command "%{cmd::%clicked-entity%}%" stopevery second: loop all entities in world "world": if {npcs::*} = loop-entity: teleport loop-entity to {loc::%loop-entity%}on damage: if victim is villager: if {npcs::*} contain "%coloured name of victim": if player isn't op: cancel eventon death: if victim is villager: if {npcs::*} contain "%coloured name of victim": remove "%coloured name of victim%" from {npcs::*} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShroN 112 Opublikowano 30 lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2015 Coś nie tak w tym:{loc::%last-spawned-entity%}oraz {cmd::%last-spawned-entity%}Pisze chyba że nie ma takiego etype (last-spawned-entity) chyba. (last-spawned-entity) is not an entity type Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShroN 112 Opublikowano 31 lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2015 @ref Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WooMBO - CooMBO 14 Opublikowano 31 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2015 to daj bez - czyli last spawned entity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShroN 112 Opublikowano 1 sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2015 The expression 'clicked entity' can only be used in a click event (spame.sk, line 29: if {npcs::*} contain "%coloured name of clicked entity%":') :/ i jak klikam na npc nie wykonuje się komenda, ten błąd jest do on DMG więc nw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WooMBO - CooMBO 14 Opublikowano 1 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2015 On right click. Oddzielenie musi byc a w kodzie razem jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShroN 112 Opublikowano 1 sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2015 (edytowane) A w ogóle tak się da? może trzeba dać nw cancel event lub można zrobić to w GUI nie musi być to komenda. tam gdzie on right... wpisałem send i nie działa... ale to w tym 1 skrypcie. A wystarczy mi skrypt który po wpisaniu spawnuje mi NPC o nazwie np TESTER.I jak @UP nie możn go zabić, przesunąć, podpalić itp (nazwe ustawiam w sk). Może to coś ułatwi i na on right... nie musi byc command ale może być gui. Edytowane 1 sierpnia 2015 przez ShroN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
ShroN 112
Siema potrzebuje skryptu dzięki któremu mogę zespawnować npc o nazwie 'tester' i po kliknieciu wykonuje się komenda /tester.
I żeby tego npc nie dało się podpalić, przesunąc i zabić chyba ze to admin, to żeby mógł.
Pozdrawiam, nagroda, daje +
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi