Skocz do zawartości

CrateDrops - skrypt na event

Gość DonFallingCookie
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DonFallingCookie

CrateDrops

Skrypt dodaje na serwer nowy automatyczny event - zrzut skrzyni.

Co 24 godziny w ustalonej odległości od serwerowego spawnu zostaje zrzucona z powietrza skrzynia (z fajną animacją upadku), w której znajdują się możliwe do ustalenia przedmioty. 3 minuty przed zrzutem gracze otrzymują niedokładne koordynaty. Po upływie tego czasu skrzynia zostaje zrzucona, a na czacie pojawia się odpowiednia informacja z dokładnymi koordynatami skrzyni. Zanim skrzynia wyląduje na ziemi, w pobliżu obszaru zrzutu spawnują się "Strażnicy skrzyni", którzy otaczając skrzynię dookoła utrudniają otwarcie jej. Jeśli przez 8 minut od zrzutu skrzynia nie zostanie otwarta, usuwa się. Jeśli gracz otworzy skrzynię, ma 15 sekund na zabranie z niej wszystkich przedmiotów i ucieczkę. Po upływie tego czasu skrzynia wybucha.

Rodzaje strażników skrzyni:

» Strażnik poziomu pierwszego

Jego nametag ma kolor szary. Posiada następujące efekty:

- fire resistance 1

Jego ekwipunek zawiera:

- złota zbroja protection 2 i thorns 1

- żelazny miecz sharpness 2 i knockback 1

» Strażnik poziomu drugiego

Jego nametag ma kolor żółty. Posiada następujące efekty:

- fire resistance 1

- regeneration 1

- speed 2

- strength 1

Jego ekwipunek zawiera:

- żelazną zbroję protection 2 i thorns 2

- żelazny miecz sharpness 2 i knockback 1

» Strażnik poziomu trzeciego

Jego nametag ma kolor czerwony. Jest najtrudniejszym do zabicia mobem.

Posiada następujące efekty:

- regeneration 2

- strength 2

Jego ekwipunek zawiera:

- diamentową zbroję protection 3 i thorns 2

- diamentowy miecz sharpness 3 i fire aspect 1

Funkcje:

» Wszystko co w opisie

» Możliwość sprawdzenia czasu, który pozostał do zrzutu

» Bardzo prosta konfiguracja (tylko jedna komenda do zarządzania przedmiotami)

» Efekty wizualne i dźwiękowe

Komendy:

» /edit - Otwiera specjalne GUI, w którym można dodawać/usuwać przedmioty możliwe do znalezienia w skrzyni.
» /edit <liczba od 1 do 27> - ustawia ilość przedmiotów możliwą do znalezienia w skrzyni.
» /zrzut - wyświetla czas pozostały do zrzutu/koordynaty ostatnio zrzuconej skrzyni, jeśli nie została jeszcze otwarta.
Uprawnienia:
» cratedrops.* - pozwala na używanie wszystkich komend
Pobieranie:
Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!
Skrypt wymaga addonu skQuery

Zezwalam na edycję skryptu dla własnych celów (na zasadzie: zedytowałeś - nie wrzucaj przerobionego kodu do internetu podpisując się jako autor)

Miłego użytkowania! B)

Bardzo fajny pomysł (o ile twój). Dałoby się kilka linijek skrócić, ale to tam mniejsza. Ustawiłbym, że itemy ustawiasz tak jak w skrypcie Nawiego na skrzynki - wpisujesz komendę /cratedrops edit i otwiera ci się 3 linijkowe gui do którego wkładasz itemy.

Gość DonFallingCookie

Się doda B)

Wiem, że można by było skrócić, lecz miałem mało czasu żeby go jako tako dopracować i chciałem go wrzucić właśnie dzisiaj na konkursik.

Aha, i jakbyś mógł to dodaj [konkurs] przed nazwą tematu.

//edit: dodane

Gość DonFallingCookie

Ta :v Pierwowzór z gta 

Kiedyś napisałem coś podobnego, że jak gracz kupił coś w itemshopie to przylatywała do niego skrzynka

Ale like daj kolego

Witam, skrypt jest bardzo fajny i pomysłowy.
Również ma dużo zastosowań, na serwery z MiniGrami.
Osobiście ja wymyśliłem fajny tryb nad którym aktualnie pracuje, oczywiście za skrypt dostajesz od mnie like'a oraz pozytywną ocenke 10/10. 

Oczywiście chce uprzedzić że skrypt lekko edytuje, pod swój tryb.

Pomysł świetny, a zwłaszcza na serwery nawiązujące do gry Rust (lub jakiejkolwiek innej, gdzie są airdropy np. GTA) (taki serwer (Rust w MC) w tym momencie tworzę, aczkolwiek (wooh, to słownictwo xd) posiadam własny skrypt - bardziej rozwinięty (już umiem pisać skrypty xd)).

Jak dla mnie wielki +

Aby jeszcze lepiej to wszystko się prezentowało dodaj do tego wszystkiego efekt spadającej skrzynki (to jest możliwe, widziałem na kilku polskich serwerach, które używały skryptów)

Joł.

Gość DonFallingCookie

Pomysł świetny, a zwłaszcza na serwery nawiązujące do gry Rust (lub jakiejkolwiek innej, gdzie są airdropy np. GTA) (taki serwer (Rust w MC) w tym momencie tworzę, aczkolwiek (wooh, to słownictwo xd) posiadam własny skrypt - bardziej rozwinięty (już umiem pisać skrypty xd)).

Jak dla mnie wielki +

Aby jeszcze lepiej to wszystko się prezentowało dodaj do tego wszystkiego efekt spadającej skrzynki (to jest możliwe, widziałem na kilku polskich serwerach, które używały skryptów)

Joł.

No jest przecież kolego

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
  • Libter odblokował(a) ten temat
  • 3 lata później...
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...