MiniGameShoot 25 Opublikowano 25 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2015 Cześć, mam pytanie: Czy jest jakiś sposób, aby równo dawać do temów [zmiennych grupowych]? Bo wiem, że można if (size of {zmienna1::*}) <= (size of {zmienna2::*}): kod do temu 1 i potem else z 2 teamem, ale czy jest jakiś inny sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość DonFallingCookie Opublikowano 25 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2015 loop {_gracze::*}: loop-index is divisble by 2: add loop-value to {_team1::*} else: add loop-value to {_team2::*} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MiniGameShoot 25 Opublikowano 25 czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2015 ale nie chodzi o loopanie najpierw... Chodzi o zwykłą komendę na dołączenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość DonFallingCookie Opublikowano 25 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2015 ????????command /dolacz: trigger: size of {gracze::*} is divisible by 2: # {Gracze::*} - wszyscy gracze na arenie add player to {team1::*} else: add player to {team2::*} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MiniGameShoot 25 Opublikowano 25 czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2015 ale jak to loop {gracze::*}? Czyli Wszystkich graczy niezależnie od teamu mam dodać do gracze::*? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość DonFallingCookie Opublikowano 25 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2015 Nie rozumiem, ty jesteś tępy czy co?To rozdziela po równo wszystkich graczy z {gracze: :*} do teamów (1 i 2) @edita dobra, ta, a potem ich samo przydzieli do teamów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norbi 1 337 Opublikowano 25 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2015 W sumie, to nie powinienem pisać temu osobie z SDT, bo powinna to sama wiedzieć, ale niech Ci będzie: command /dolacz: trigger: if size of {team2::*} is bigger than size of {team1::*}: #kod na dolaczanie do teamu 1 else: #kod na dolaczanie do teamu 2Nie testowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MiniGameShoot 25 Opublikowano 25 czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2015 ,,Bo wiem, że można if (size of {zmienna1:}) <= (size of {zmienna2:}): kod do temu 1 i potem else z 2 teamem, ale czy jest jakiś inny sposób?" @up to wiedzialem i chciałem dowiedzieć się czy istnieje inny sposób. Narazie nie testowalem kodu dfc. Jutro napiszę czy można zamknąć temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
MiniGameShoot 25
Cześć, mam pytanie: Czy jest jakiś sposób, aby równo dawać do temów [zmiennych grupowych]? Bo wiem, że można if (size of {zmienna1::*}) <= (size of {zmienna2::*}): kod do temu 1 i potem else z 2 teamem, ale czy jest jakiś inny sposób?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi