Skocz do zawartości
  • 0

Websk oraz hosting www

Zasepamen
 Udostępnij

Pytanie

Witam

Mam pytanie i problem. Najpierw problem:

1.Próbowałem uruchomić strone na skrypcie i addonie websk

Pobrałem websk 1.2 wgrałem do plugins. Skopiowałem skrypt z innego tematu który powinien działać i wgrałem do skript. Zrestartowałem serwer pojawił się pusty folder websk. oraz błąd w konsoli. W port wpisałem port query. Serwer mam na hostingu.

Skript:

command /startweb:    trigger:        set start web port to 00000         web server create context "/"         #strona glowna        web server create context "/ranking/" #ranking        web server create context "/donate/"  #donejty         web server set context "/" to "<h1>Hello world.</h1>"        web server set context "/ranking/" to "<h1>Kontak:</h1><a href='mailto:[email protected] dzikoysk.net'>Email</a>"        web server set context "/donate/" to "<h1>Dawaj hajs</h1><script>alert('HAAAAAAAAJS');</script>"         start web server        send "[websk] HTTP server started"

Oraz log z konsoli:

[11:16:00] [Server thread/ERROR]: 'start web port' is not an entity type (konfiguracja.sk, line 1276: set start web port to 00000')[11:16:00] [Server thread/INFO]: Loaded 6 scripts with a total of 17 triggers and 30 commands in 2.37 seconds[11:16:00] [Server thread/INFO]: [Skript] Encountered 1 error while reloading the config and all scripts!

Nie wiem czy mogę udostępniać wam port query więc zastąpiłem go liczbą 00000.

Co może być przyczyną tego błędu?

I skąd wziąć adres tej strony? Czy według takiego wzoru: <ip_serwera>:<query_port>

Proszę o pomoc

2.Pytanie

Hosting na którym stoi mój serwer testowy oferuje mi darmowy hosting www i bazę Mysql I tu moje pytanie czy dało by się postawić stronę na tym hostingu żeby skrypt mógł przesyłać do niej dane bezpośrednio lub po mysql? Po prostu żeby strona nie była hostowana na serwerze minecraft tylko na hostingu www. A żeby skrypt mógł ją zarządzać, wysyłać dane,wyświetlać wyniki.  Chciałbym zrobić na niej ranking graczy, gracze online, informacja itp. Byłą by taka możliwość czy to nie osiągalne dla skryptu?

Pozdrawiam Porady mile widziane

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

1.Niestety nadal błąd:

[12:20:58] [Server thread/ERROR]: 'webserwer port' is not an entity type (konfiguracja.sk, line 1310: set webserwer port to 00000')[12:20:58] [Server thread/INFO]: Loaded 6 scripts with a total of 17 triggers and 30 commands in 1.69 seconds[12:20:58] [Server thread/INFO]: [Skript] Encountered 1 error while reloading the config and all scripts! 

2.Szkoda :(

• 0

nie

webserwer port

tylko

webserver port

2. Da się. Możesz zapisywać niektóre zmienne do mysql i je odczytywać ze strony (o ile hosting zezwala na zewnętrzne wchodzenie do bazy) albo jakieś zmienne przesyłać np. za pomocą text from url, odczytywać je php i zapisywać do plików/ mysql, coś jak

set {_costam} to text from url "http://twojastrona.tk/zmienne.php?online=%number of all players%&godzina=%now%&costam=%{_costam}%"

a plik zmienne.php

<?phpif (isset($_GET)){    foreach($_GET as $key =>$value) {    file_put_contents('zmienne/'.$key.'.txt', $value);    }}?>

Tylko na niektórych hostingach będziesz musiał utworzyć folder /zmienne/ i ewentualnie nadać mu chmoda, bodajże 664 wystarczy.

Oczywiście jakaś dziwna nazwa pliku albo inne zabezpieczenie żeby byle kto tam nie namieszał, ale to jest tylko przykład.

Ważne:

Pamiętaj że każdy text from url to lag, u mnie zazwyczaj serwer musał się "skipnąć" o 40-50ms. Dlatego najlepiej przesyłać wszystkie dane naraz.

• 0

Dzięki 10minut patrzyłem i nie mogłem zauważyć tej różnicy :D

Błędów już nie ma, ale nie mogę wejść na stronę bo pisze brak odebranych danych.

Sami zobaczcie:

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Czy komuś to działa? Co jeszcze muszę wiedzieć aby to zadziałało?

2. To fajnie ze się da. Dzięki za pomoc

edit: Przeczytałem twoje wszystkie edytowania :) Pomysł fajny. Może łatwiej będzie przez mysql. Ale to kiedy indziej bo teraz mam inne zmartwienia.

Edytowane przez Zasepamen

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...