1.Próbowałem uruchomić strone na skrypcie i addonie websk
Pobrałem websk 1.2 wgrałem do plugins. Skopiowałem skrypt z innego tematu który powinien działać i wgrałem do skript. Zrestartowałem serwer pojawił się pusty folder websk. oraz błąd w konsoli. W port wpisałem port query. Serwer mam na hostingu.
Skript:
command /startweb: trigger: set start web port to 00000 web server create context "/" #strona glowna web server create context "/ranking/" #ranking web server create context "/donate/" #donejty web server set context "/" to "<h1>Hello world.</h1>" web server set context "/ranking/" to "<h1>Kontak:</h1><a href='mailto:[email protected] dzikoysk.net'>Email</a>" web server set context "/donate/" to "<h1>Dawaj hajs</h1><script>alert('HAAAAAAAAJS');</script>" start web server send "[websk] HTTP server started"
Oraz log z konsoli:
[11:16:00] [Server thread/ERROR]: 'start web port' is not an entity type (konfiguracja.sk, line 1276: set start web port to 00000')[11:16:00] [Server thread/INFO]: Loaded 6 scripts with a total of 17 triggers and 30 commands in 2.37 seconds[11:16:00] [Server thread/INFO]: [Skript] Encountered 1 error while reloading the config and all scripts!
Nie wiem czy mogę udostępniać wam port query więc zastąpiłem go liczbą 00000.
Co może być przyczyną tego błędu?
I skąd wziąć adres tej strony? Czy według takiego wzoru: <ip_serwera>:<query_port>
Proszę o pomoc
2.Pytanie
Hosting na którym stoi mój serwer testowy oferuje mi darmowy hosting www i bazę Mysql I tu moje pytanie czy dało by się postawić stronę na tym hostingu żeby skrypt mógł przesyłać do niej dane bezpośrednio lub po mysql? Po prostu żeby strona nie była hostowana na serwerze minecraft tylko na hostingu www. A żeby skrypt mógł ją zarządzać, wysyłać dane,wyświetlać wyniki. Chciałbym zrobić na niej ranking graczy, gracze online, informacja itp. Byłą by taka możliwość czy to nie osiągalne dla skryptu?
Pytanie
Zasepamen 13
Witam
Mam pytanie i problem. Najpierw problem:
1.Próbowałem uruchomić strone na skrypcie i addonie websk
Pobrałem websk 1.2 wgrałem do plugins. Skopiowałem skrypt z innego tematu który powinien działać i wgrałem do skript. Zrestartowałem serwer pojawił się pusty folder websk. oraz błąd w konsoli. W port wpisałem port query. Serwer mam na hostingu.
Skript:
Oraz log z konsoli:
Nie wiem czy mogę udostępniać wam port query więc zastąpiłem go liczbą 00000.
Co może być przyczyną tego błędu?
I skąd wziąć adres tej strony? Czy według takiego wzoru: <ip_serwera>:<query_port>
Proszę o pomoc
2.Pytanie
Hosting na którym stoi mój serwer testowy oferuje mi darmowy hosting www i bazę Mysql I tu moje pytanie czy dało by się postawić stronę na tym hostingu żeby skrypt mógł przesyłać do niej dane bezpośrednio lub po mysql? Po prostu żeby strona nie była hostowana na serwerze minecraft tylko na hostingu www. A żeby skrypt mógł ją zarządzać, wysyłać dane,wyświetlać wyniki. Chciałbym zrobić na niej ranking graczy, gracze online, informacja itp. Byłą by taka możliwość czy to nie osiągalne dla skryptu?
Pozdrawiam Porady mile widziane
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi