Skocz do zawartości
  • 0

Linia PVP

NeXv

Pytanie

Mam pytanie czy da się zrobić że jeśli gracz jest podczas pvp to nie może wejść na region spawnu ?

Chodzi mi o to gdy Gracz wychodzi to może normalnie wejść spowrotem ale jeśli go ktoś udeży nie może wejść przez 20 sekund i go np. wyrzuca 5 kratek dalej.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

variables:    {pvp.%player%} = false on damage:    attacker is player:        victim is player:            set {pvp.%victim} to true            wait 20 seconds            set {pvp.%victim%} to false on region entering "spawn":    if {pvp.%player%} is true:          cancel event

• 0

Tak jak kolega wyżej lecz:

variables:    {pvp.%player%} = false  on damage:    attacker is player:        victim is player:            set {pvp.%victim%} to true            wait 20 seconds            set {pvp.%victim%} to false  on region entering "spawn":    if {pvp.%player%} is true:        push player upwards and horizontally behind at speed 0.5        cancel event
Edytowane przez LeviBoyPL

• 0

Poprawione! ;)

Teraz wszystko będzie w 100% działać testowany

variables:    {pvp.%player%} = false   on click on grass:	set {pvp.%player%} to true	wait 20 seconds	set {pvp.%player%} to false   on entering of region "spawn":    if {pvp.%player%} is true:        push player horizontally behind at speed 0.5        cancel event

• 0

Poprawione! ;)

Teraz wszystko będzie w 100% działać testowany

variables:    {pvp.%player%} = false   on click on grass:	set {pvp.%player%} to true	wait 20 seconds	set {pvp.%player%} to false   on entering of region "spawn":    if {pvp.%player%} is true:        push player horizontally behind at speed 0.5        cancel event
>skript reload all
[22:22:39 INFO]: [skript] Reloading the config and all scripts...
[22:22:40 INFO]: Loaded a total of 11504 english aliases
[22:22:40 ERROR]: '"spawn"' is not a region (spawn.sk, line 9: on entering of re
gion "spawn":')
[22:22:40 INFO]: Loaded 7 scripts with a total of 25 triggers and 10 commands in
 0.31 seconds
[22:22:40 INFO]: [skript] Encountered 1 error while reloading the config and all
 scripts!

Oco chodzi ? dlatego że regionu nie utworzyłem czy co ?

• 0

Ja utworzyłem region o nazwie spawn i mam to samo co kolega wyżej:

[00:30:44] [Server thread/ERROR]: [Skript] '"spawn"' is not a region (region.sk, line 9: on entering of region "spawn":')

Dodałem nawet taki skrypt, żeby sprawdzić czy WorldGuard na pewno widzi region spawn jako "spawn".

on region exit:    message "Leaving %region%."

Po wyjściu z regionu z tym skryptem wyskakuje:

Leaving spawn in world world

Ktoś wie jak to naprawić? Główkuje już kilka dni i nie mogę na nic wpaść..

Edytowane przez smolkens

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...