Skocz do zawartości
  • 0

Zrobi mi ktoś skrypt ? (za darmo)

Pytanie

witam 

potrzebuje skryptu na komendy:

/giftcode list

/giftcode create <kod>

/giftcode remove <kod>

/giftcode <kod>

skrypt polegał by na tym że ten kto wpisanie komendę /giftcode <kod> , i jeżeli kod jest prawidłowy to ten kto użył komendy dostaje rangę vip czyli zostaje wywołana komenda /pex user <ten kto użył> group set VIP , a jeżeli kod jest nie poprawny pisze na czacie tej osobie: kod jest nie poprawny

komendy admina to:

/giftcode list - pokazuje listę kodów (czyli kodów giftcode) (listę z kodami które można użyć a nie listę z kodami które można użyć i które zostały wykorzystane)

/giftcode create <kod> - tworzy kod który został wpisany po słowie create

/giftcode remove <kod> - usuwa kod który został wpisany po słowie remove

komendy gracza/wszystkich:

/giftcode <kod> - po wpisaniu poprawnego kodu gracz dostaje vipa

UWAGA: ten kod / giftcode niech będzie tak ustawiony że można kod tylko raz wykorzystać czyli jeżeli chcesz wykorzystać jeszcze raz ten sam kod to piszę: kod został już wykorzystany 

no oraz jak kod zostanie wykorzystany to zostaje automatycznie usuwany z /giftcode list

https://skript.pl/temat/7870-zrobi-mi-kto%C5%9B-skrypt-za-darmo/

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

command /giftcodeadmin <text> [<text&gt]:    permission: kody.admin    trigger:	    arg 1 is "list":		    loop {kody::*}:			    send "&6%loop-value%"	    arg 1 is "create":		    {kody::*} doesn't contain arg 2:			    add arg 2 to {kody::*}			    send "&aDodano kod %arg 2%"		    else:			    send "&cJuz jest!"	    arg 1 is "remove":		    {kody::*} contains arg 2:			    remove arg 2 from {kody::*}			    send "&aUsunieto kod %arg 2%"		    else:			    send "&cNie ma takiego!" command /giftcode <text>:    trigger:	    {kody::*} contains arg:	        remove arg from {kody::*}		    execute server command "/pex user %player% group set VIP"		    send "&aWykorzystales giftcode!"

Wow, ale to mi długo zajęło, aż parę minut.

https://skript.pl/temat/7870-zrobi-mi-kto%C5%9B-skrypt-za-darmo/#findComment-62320

• 0

hmm , by można prosić o wypisanie komend ponieważ tu trochę zostało zmienione 

jak wpisuje /giftcodeadmin list to się lista nie pokazuje 

edit:

a byś mógł dodać do tego że jeżeli kod nie istnieje oraz jeżeli gracz próbuje użyć komendy admina a nie ma uprawnień to się wyświetla odpowiednia wiadomość

czyli pisze /giftcode ojsdnfiojfmkshbfjo  i wyświetla mu się: ten kod nie istnieje 

albo jeżeli pisze gracz /giftcodeadmin create to wyświetla mu się że nie ma uprawnień (chyba że ma jeżeli ma to nie wyświetla mu się)

edit 2:

coś chyba nie działa jak piszę /giftcode <stworzony kod> , ponieważ vipa nie daje 

stworzyłem skrypt z tym kodem , stworzyłem kod ten i mam tą rangę na serwie oraz wrzuciłem skrypt do odpowiedniego folderu i tak dalej ale nie działa coś , oraz jak tworze kod którego nie ma to piszę - już jest a w konsoli piszę też już jest ale oprócz tego pisze że nie ma tej komendy 

Edytowane przez klipbun
https://skript.pl/temat/7870-zrobi-mi-kto%C5%9B-skrypt-za-darmo/#findComment-62395

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...