Skocz do zawartości
  • 0

Odczekiwanie czasu ze zmiennej

sosnax1

Pytanie

Chodzi mi o to że mam zmienna która ma przypisane odp. ilość minut jaką chcę dodać do teraz. Skrypt ma sprawdzać ile czasu jeszcze zostało do upłynięcia czasu czyli

Mam Zmienna {czas}= 40 #w minutach

I chce żeby zmienna {czas.konca}= teraz+{czas}

Jeśli {czas.konca} jest mniejszy od teraz wykonaj srypt. Jeśli nie wykonał się inny z napisem ile mam czekac

Czyli załóżmy że jest 18.00 Wpisuje komendę która przypisuje {czas.konca}=18.40

Wpisuje 2 komendę o 18.30 Wyśwetla się poczekaj 10 minut. Wpisuję tę samą komendę o 18.40 I wyświetla się Czas upłyną możesz odebrać....

Mama nadzieje że, wszyscy zrozumieją :) O co mi chodziło.

Próbowałem tak wait {zmienna} nie działało, a pyzatym nie chciałbym tej formy.

Robiłem też tak:

If difference between {praca.kurs.czas.%player%} and now > {praca.czas::%{praca.kurs.%player%}%}:

Ale tez nie działało... No i jeszcze było tych prób trochę ale za każdym razem to samo.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Set {praca.kurs.%player%} to {praca.szkola.%player%}Set {praca.kurs.czas.%player%} to now#Odpowiada za przypisywanie czasu
			set {_hour} to subtext of "%now%" between 13 and 16			difference between {praca.kurs.czas.%player%} and {_hour} > {praca.czas::%{praca.kurs.%player%}%}:#=40				Send "Zakonczyles kurs na %{praca.kurs.%player%}%"				Set {praca.kurs.%{praca.kurs.%player%}%::%player%} to true				Delete {praca.kurs.%player%}				Delete {praca.kurs.czas.%player%}			else:				Send "&4Muszisz odczekać:%{_hour}%"#Kod Sprawdzajacy

Tak to umieściłem. Ale nie działa

set {praca.czas::%arg 2%} to arg 4 parsed as number#Tym przypisuje ile czasu ma uplynac

• 0

{praca.kurs.%player%} To zmienna potrzebna do identyfikacji czyli przechowuje jaki kurs jest aktualnie wykonywany.

{praca.kurs.czas} = Now czlyli aktualnej godziny(to zapewne wiesz xd). Wyśwetlona na chacie ma format: 5/21/14 6:06 PM

PS. Chodzi mi o działanie podobne do delay. Tylko że, dla czas byłby ze zmiennej. A nie przypisany na sztywno

Dobra zamieniłem po prostu czas na "tiki" czyli gracz podbija mi tik co 5 minut. I gdy uzyska ich odp ilość to wykonuje komendę.

Edytowane przez sosnax1

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...