Nie wiem jak najlepiej ubrać problem w słowa, bo problemu nie rozumiem. Spróbuję jednak go opisać najlepiej jak potrafię. Otóż skrypt wygląda tak:
on break: cancel event if player's gamemode is survival: if {cobble.%player%.status} is false: if event-block is stone: set event-block to air stop else if event-block is dirt or grass block: set event-block to air add dirt to player's inventory stop else if event-block is gravel: set event-block to air add event-block to the player's inventory chance of 50.0%: add a random number between 2 and 1 of flint to the player's inventory stop else if event-block is leaves: set event-block to air stop else if event-block is grass: set event-block to air stop if player's tool is a pickaxe or axe or sword or spade or hoe: damage player's tool by 1 stop
skrypt pewnie nie powala na nogi, ale tak jak inni będę się zasłaniał starą firaną z napisem ''początkujący'' :D
Cały sens skryptu polega na tym aby bloki po zniszczeniu trafiału od razu do inwentarzu graczy, a nie wypadały na ziemię. Oczywiście liczę się z tym, że istnieją bloki, które muszę wymienić w skrypcie osobno jak na przykład ta trawa.
Problem polega na tym, że niszcząc trawę ona znika i natychmiast pojawia się na nowo, tak jak bym nie miał uprawnień do niszczenia jej na danym regionie. Jednak liście, które opisałem wyżej o dziwo działają.
Pytanie
szumek 1
Nie wiem jak najlepiej ubrać problem w słowa, bo problemu nie rozumiem. Spróbuję jednak go opisać najlepiej jak potrafię. Otóż skrypt wygląda tak:
skrypt pewnie nie powala na nogi, ale tak jak inni będę się zasłaniał starą firaną z napisem ''początkujący'' :D
Cały sens skryptu polega na tym aby bloki po zniszczeniu trafiału od razu do inwentarzu graczy, a nie wypadały na ziemię. Oczywiście liczę się z tym, że istnieją bloki, które muszę wymienić w skrypcie osobno jak na przykład ta trawa.
Problem polega na tym, że niszcząc trawę ona znika i natychmiast pojawia się na nowo, tak jak bym nie miał uprawnień do niszczenia jej na danym regionie. Jednak liście, które opisałem wyżej o dziwo działają.
Za każde porady z góry serdecznie dziękuję,
szumek
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi