Norbi 1 337 Opublikowano 14 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2014 Witam. Chciałbym aby ktoś mi jasno i zwiężle wyjaśnił na czym te (chyba) zmienne polegają:_ np. set {_x} to ....i jescze:: np. if {norbiplg.banlist::*} is set: Proszę o wytłumaczenie na czym _ i :: polega ToNy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sopher 418 Opublikowano 15 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2014 Zmienna {_x} jest to zmienna tymczasowa i jest ona dostępna tylko podczas danego zdarzenia. Musi zostać wcześniej utworzona, przykład:set {_x} to 1Zmienna {zmienna::*} to zmienna, która zawiera "kilka" zmiennych w jednej. Nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć, ale można to nazwać listą. Przykład:on join: set {zmienna::%player%} to "%name of player%"command /zmienna: trigger: send "%{zmienna::*}%"Przy wejściu na serwer jest ustawiana zmienna {zmienna::%player%} na nazwę gracza. Jeżeli chcemy wyświetlić np. kilku graczy to używamy *. Jest to pokazane w komendzie /zmienna. creepek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norbi 1 337 Opublikowano 15 lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2014 Dziękuję za wyjaśnienie, ale prosiłbym bardziej o wytłumaczenie ToNy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sopher 418 Opublikowano 15 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2014 Nie da się tego prościej wytłumaczyć. Dałem ci przykłady, możesz je wykorzystać, potestować, a potem będziesz już wiedział o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Norbi 1 337
Witam. Chciałbym aby ktoś mi jasno i zwiężle wyjaśnił na czym te (chyba) zmienne polegają:
_ np. set {_x} to ....
i
jescze
:: np. if {norbiplg.banlist::*} is set:
Proszę o wytłumaczenie na czym _ i :: polega
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi