Skocz do zawartości
  • 0

Text argument(liczba) do zmiennej(integer)

Freeklie

Pytanie

Cześć. Mam problem ze swoim pisaniem, otóż mam komendę z 1 argumentem < text >(nie jest integer bo inne opcje komendy) tam gracz wpisuje np. liczbę chciałbym że jeśli liczba podana jest większa niż 10 to ma odjąć od niej 10(jeśli wieksza od 20 to -20 itd., jak podacie do 1 z tym poradzę sobie).

Tu się rodzi ten problem że arg 1 jest tekstem i nie wiem jak zrobić z niego liczbę

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@UP lawl?

command /komenda [<text&gt]	permission:	trigger:		if arg 1 is set:                    set {_number} to arg 1 parsed as number                    {_number} is greater than 10:                        set {_number} to {_number}-10                    {_number} is greater than 20:                        set {_number} to {_number}-10                    {_number} is greater than 30:                        set {_number} to {_number}-10                    {_number} is greater than 40:                        set {_number} to {_number}-10                    {_number} is greater than 50:                        set {_number} to {_number}-10

I nic nie zmieniać :P Jeśli ktoś nie zrozumiał jak działa skrypt, to niech pomyśli 10 razy, zanim napisze, że skrypt jest zły ;)

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...