Skocz do zawartości

Skrypt na tłumaczenie economy shop gui

Rekomendowane odpowiedzi

Ty, Sherlock, a ty wiesz, że w configu pluginu możesz to zrobić?

Cytat
# Set different aliases for the main shop command, defaults to /shop if empty
# Do not use a slash('/') before the command name or it will not work
shop-commands:
- 'sklep'
- 'market'

https://skript.pl/temat/57395-skrypt-na-t%C5%82umaczenie-economy-shop-gui/#findComment-341810

5 minut temu, Hiri12 napisał:

Nieźle a po co te argumenty jeżeli mogę się spytać? Jak dla mnie skrypt do wyrzucenia do kosza dobrej jakości bez błędów :) 

Zwracam uwagę, że jest to dział Skrypty > Nauka. Proszę zapoznać się z regulaminem i nie umieszczać takich komentarzy. To, że Pan coś przekreśli, nie znaczy, że nie jest to brane pod uwagę.

Godzinę temu, teraluboYT napisał:

oto skrypt na tłumaczenie economy shop gui jak coś to economy shop gui to plugin na sklep normalna komenda to /shop a dzięki temu skryptowi będzie to

/sklep

Niemniej jednak podpinam się pod uwagą Pana wyżej. Nie ma potrzeby definiowania argumentów jeśli nie są one nieużywane w dalszym kodzie. Wtedy również warunek sprawdzający argument stanie się całkowicie zbyteczny.

1 minutę temu, DreaMPL napisał:

Ty, Sherlock, a ty wiesz, że w configu pluginu możesz to zrobić?

Prawda, jest to najlepsze rozwiązanie. Jednak w myśl porzekadła "nie pamięta wół jak cielęciem był" proszę być bardziej wyrozumiałym.

https://skript.pl/temat/57395-skrypt-na-t%C5%82umaczenie-economy-shop-gui/#findComment-341811

49 minut temu, Kormic napisał:

Zwracam uwagę, że jest to dział Skrypty > Nauka. Proszę zapoznać się z regulaminem i nie umieszczać takich komentarzy. To, że Pan coś przekreśli, nie znaczy, że nie jest to brane pod uwagę.

Niemniej jednak podpinam się pod uwagą Pana wyżej. Nie ma potrzeby definiowania argumentów jeśli nie są one nieużywane w dalszym kodzie. Wtedy również warunek sprawdzający argument stanie się całkowicie zbyteczny.

Prawda, jest to najlepsze rozwiązanie. Jednak w myśl porzekadła "nie pamięta wół jak cielęciem był" proszę być bardziej wyrozumiałym.

Co do argumentów to mam sprzeczne zdanie. Też używałem jednego argumentu opcjonalnego, mimo że nie był potrzebny w komendzie, żeby skript nie słał tymi białymi wiadmościami "Correct usage" Czy coś w tym stylu.

Co do tematu, schludnie czysto, choć nasrane, i na temat.

Pozdrawiam #Knugi

https://skript.pl/temat/57395-skrypt-na-t%C5%82umaczenie-economy-shop-gui/#findComment-341813

Godzinę temu, knugi napisał:

Co do argumentów to mam sprzeczne zdanie. Też używałem jednego argumentu opcjonalnego, mimo że nie był potrzebny w komendzie, żeby skript nie słał tymi białymi wiadmościami "Correct usage" Czy coś w tym stylu.

Co do tematu, schludnie czysto, choć nasrane, i na temat.

Pozdrawiam #Knugi

Co do tego "Correct usage" to możesz dodać sobie "usage: " do komendy np. i ustawiasz sobie tam wiadomość. Po za tym w tym skrypcie widzę 2 argumenty (zamiast jednego) więc przynajmniej jeden argument jest niepotrzebny.

Edytowane przez Hiri12
https://skript.pl/temat/57395-skrypt-na-t%C5%82umaczenie-economy-shop-gui/#findComment-341816

19 minut temu, Hiri12 napisał:

Co do tego "Correct usage" to możesz dodać sobie "usage: " do komendy np. i ustawiasz sobie tam wiadomość. Po za tym w tym skrypcie widzę 2 argumenty (zamiast jednego) więc przynajmniej jeden argument jest niepotrzebny.

Co do opcji "usage" też jestem specyficznie nastawiony, gdyż w jednym argumencie można przyjmować różne formaty, np komenda /ban [<text>]. Argument w moim skrypcie by był /ban lista, lub /ban <nick>. Sprawdzający czy nick gracza jest zbanowany, lub wyświetlało listę osób zablokowanych. To jest tylko taki przykład i nie ma zastosowania tylko w tym przypadku.
Podobny przykład: Skrypt na losowy kod. /kod <kod> lub dla administratora /kod start.
A że są dwa argumenty w skrypcie autora to i tak nie ma znaczenia, gdyż żadnego nie wykorzystuje i to nijak się ma do funkcjonalności oraz wydajności skryptu.
Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57395-skrypt-na-t%C5%82umaczenie-economy-shop-gui/#findComment-341820

14 minut temu, knugi napisał:

Co do opcji "usage" też jestem specyficznie nastawiony, gdyż w jednym argumencie można przyjmować różne formaty, np komenda /ban [<text>]. Argument w moim skrypcie by był /ban lista, lub /ban <nick>. Sprawdzający czy nick gracza jest zbanowany, lub wyświetlało listę osób zablokowanych. To jest tylko taki przykład i nie ma zastosowania tylko w tym przypadku.
Podobny przykład: Skrypt na losowy kod. /kod <kod> lub dla administratora /kod start.
A że są dwa argumenty w skrypcie autora to i tak nie ma znaczenia, gdyż żadnego nie wykorzystuje i to nijak się ma do funkcjonalności oraz wydajności skryptu.
Pozdrawiam.

Zgodziłbym się z pierwsza części twojej wypowiedzi ale... mówimy tu o skrypcie który wykonuje jedną komendę + nie ma żadnych argumentów wykonywalnych, jeżeli były by to skrypty o których mówisz powyżej to oczywiście nie używał bym "usage". Co do drugiej części to po co tak robić jak można prościej?

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57395-skrypt-na-t%C5%82umaczenie-economy-shop-gui/#findComment-341822

2 godziny temu, Hiri12 napisał:

Zgodziłbym się z pierwsza części twojej wypowiedzi ale... mówimy tu o skrypcie który wykonuje jedną komendę + nie ma żadnych argumentów wykonywalnych, jeżeli były by to skrypty o których mówisz powyżej to oczywiście nie używał bym "usage". Co do drugiej części to po co tak robić jak można prościej?

Pozdrawiam.

Można prościej, lecz wpadamy tutaj w błędne koło. Ty masz rację i ja mam rację. Fakt, ten drugi argument jest tutaj całkowicie nie potrzebny. Można zakładać, że autor tematu skopiował to z jakiegoś innego skryptu i zapomniał usunąć lub nie wiedział czy on jest potrzebny czy nie to zostawił. Nie mi to oceniać, a że znajduje się w takim dziale jakim się znajduje to nie mogę krytykować. Jedynie możemy spekulować. 

Fakt, komenda która wykonuje inną komendę, śmieszne, lecz prawdziwe i o dziwo niekiedy całkiem użyteczne. Pomijając post kolegi powyżej, że plugin oferuje własne alliasy.

A co do drugiej części to jestem zdania tego, że kto chce używać "usage" to niech sobie używa i w takich prostych komendach może być nawet bardziej czytelne. Przyznaję Ci rację. Ale nie zabraniaj komuś używać opcjonalnych argumentów mimo że ich nie wykorzystuje :) 
Pozdrawiam.

Edytowane przez knugi
https://skript.pl/temat/57395-skrypt-na-t%C5%82umaczenie-economy-shop-gui/#findComment-341837