Neonek 2 Opublikowano 6 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2014 Siemka, zauważyłem ostatnio że można używać tak zwane "Particle" więc wiem tyle z innych rzeczy że to są te takie cząsteczki tak? Na forum nie znalazłem żadnego poradnika dotyczące tego zjawiska, mógłby ktoś jakoś tak zrozumiale mi wytłumaczyć ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PoweredDragon 1016 Opublikowano 6 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2014 Co tu tłumaczyć. Wystarczy dokumentację przeczytać... EffectsPlay a particle or sound effectThe second effect is more robust and uses this case-sensitive listUSAGEplay effect %string% at %locations%play %number% of effect %string% with data %number% at %location% Oznacza to, że ten efekt może wytworzyć cząsteczki/odtworzyć dźwięk na danej lokacji. Niestety sam szukam wciąż listy cząsteczek, bo dźwięki mam... Chyba, że to co na Github jest listą, bo mi Github nie działa :P Więc ci nie powiem :D Neonek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Neonek 2 Opublikowano 6 maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 maja 2014 Aaa no dobra czyli to coś takiego :P Więc dzięki za wyjaśnienie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ToNy 548 Opublikowano 6 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2014 (edytowane) A tu jeszcze bonusowo łap zastosowanie + link do wszystkich efektów: every 1 seconds: loop all players: if {efekt.%loop-player%} is "serca": play 20 of effect "heart" with data 1 at loop-player if {efekt.%loop-player%} is "ogien": play 50 of effect "flame" with data 0 at loop-player if {efekt.%loop-player%} is "nuty": play 20 of effect "note" with data 1 at loop-player if {efekt.%loop-player%} is "magia": play 100 of effect "mobSpell" with data 1 at loop-player if {efekt.%loop-player%} is "redstone": play 200 of effect "reddust" with data 0 at loop-player if {efekt.%loop-player%} is "kolory": play 200 of effect "reddust" with data 1 at loop-player if {efekt.%loop-player%} is "wiedzma": play 100 of effect "witchMagic" with data 0 at loop-player if {efekt.%loop-player%} is "enchant": play 50 of effect "enchantmenttable" with data 0 at loop-player if {efekt.%loop-player%} is "lava": play 20 of effect "lava" with data 0 at loop-player if {efekt.%loop-player%} is "dym": play 50 of effect "cloud" with data 0 at loop-player if {efekt.%loop-player%} is "zly": play 20 of effect "angryVillager" with data 0 at loop-player https://code.skript.pl/LSNYt8Zs/'>>https://code.skript.pl/LSNYt8Zs/ Edytowane 17 sierpnia 2017 przez Ewald Slupik98 i Neonek 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Neonek 2 Opublikowano 6 maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 maja 2014 Dzięki, przyda się:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Żyraf 170 Opublikowano 20 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2014 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Ten temat został zamknięty przez moderatora lub osobę, która posiada do tego uprawnienia. Powód: Rozwiązane Jeżeli nie zgadzasz się z tą decyzją skontaktuj się z moderatorem, który zamknął ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Neonek 2
Siemka, zauważyłem ostatnio że można używać tak zwane "Particle" więc wiem tyle z innych rzeczy że to są te takie cząsteczki tak? Na forum nie znalazłem żadnego poradnika dotyczące tego zjawiska, mógłby ktoś jakoś tak zrozumiale mi wytłumaczyć ?:)
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi