Skocz do zawartości
  • 0

Particle - Co i jak?

Neonek

Pytanie

Siemka, zauważyłem ostatnio że można używać tak zwane "Particle" więc wiem tyle z innych rzeczy że to są te takie cząsteczki tak? Na forum nie znalazłem żadnego poradnika dotyczące tego zjawiska, mógłby ktoś jakoś tak zrozumiale mi wytłumaczyć ?:)

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Co tu tłumaczyć. Wystarczy dokumentację przeczytać...

Effects
Play a particle or sound effect
The second effect is more robust and uses this case-sensitive list

USAGE
play effect %string% at %locations%
play %number% of effect %string% with data %number% at %location%

Oznacza to, że ten efekt może wytworzyć cząsteczki/odtworzyć dźwięk na danej lokacji. Niestety sam szukam wciąż listy cząsteczek, bo dźwięki mam... Chyba, że to co na Github jest listą, bo mi Github nie działa :P Więc ci nie powiem :D

• 0

A tu jeszcze bonusowo łap zastosowanie + link do wszystkich efektów:

every 1 seconds:	loop all players:		if {efekt.%loop-player%} is "serca":			play 20 of effect "heart" with data 1 at loop-player		if {efekt.%loop-player%} is "ogien":			play 50 of effect "flame" with data 0 at loop-player		if {efekt.%loop-player%} is "nuty":			play 20 of effect "note" with data 1 at loop-player		if {efekt.%loop-player%} is "magia":			play 100 of effect "mobSpell" with data 1 at loop-player		if {efekt.%loop-player%} is "redstone":			play 200 of effect "reddust" with data 0 at loop-player		if {efekt.%loop-player%} is "kolory":			play 200 of effect "reddust" with data 1 at loop-player		if {efekt.%loop-player%} is "wiedzma":			play 100 of effect "witchMagic" with data 0 at loop-player		if {efekt.%loop-player%} is "enchant":			play 50 of effect "enchantmenttable" with data 0 at loop-player		if {efekt.%loop-player%} is "lava":			play 20 of effect "lava" with data 0 at loop-player		if {efekt.%loop-player%} is "dym":			play 50 of effect "cloud" with data 0 at loop-player		if {efekt.%loop-player%} is "zly":			play 20 of effect "angryVillager" with data 0 at loop-player
https://code.skript.pl/LSNYt8Zs/'>>https://code.skript.pl/LSNYt8Zs/

Edytowane przez Ewald

• 0

Automatycznie wygenerowana wiadomość.

Ten temat został zamknięty przez moderatora lub osobę, która posiada do tego uprawnienia.

Powód: Rozwiązane

Jeżeli nie zgadzasz się z tą decyzją skontaktuj się z moderatorem, który zamknął ten temat.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...