pruslay 14 Opublikowano 25 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2023 Witam, no więc chciałbym w jakimkolwiek skrypcie użyć mysql czyli np zrobić tak, aby zmienne zapisywały się w mysql a nie w tym pliku variables.csv. Ewentualnie, jeżeli tak się nie da no to zrobić aby zmienna np. {kasa::%player%} była dodana do tabeli "cos tam" i w niej byly dane: gracz, ilosc. Po prostu chce to dodac do php co juz umiem doskonale zrobic. Nie wiem czy wybrałem odpowiedni dział wiec prosze administracje o przeniesienie jeżeli wybrałem zły. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xMarmo321 50 Opublikowano 26 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2023 SkriptDB jak masz serwer poniżej 1.17: Przykład: # Po pierwsze musisz zainstalować dodatek SkriptDB # Następnie musisz skonfigurować połączenie z bazą danych w pliku konfiguracyjnym SkriptDB # Połącz się z bazą danych set {sql} to the database "mysql://localhost:3306/mydatabase?user=admin&password=12345&useSSL=false" # Dodaj dane do tabeli set {player} to "gracz" set {amount} to 100 execute "INSERT INTO `cos_tam` (`gracz`, `ilosc`) VALUES (?, ?)" with {player} and {amount} in {sql} # Pamiętaj, aby zamknąć połączenie po użyciu disconnect {sql} Docsy se znajdź i możesz robić innego dodatku nie znalazłem ale możesz poszukać tu masz dodatek: klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pruslay 14 Opublikowano 26 marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 marca 2023 4 godziny temu, xMarmo321 napisał: SkriptDB jak masz serwer poniżej 1.17: Przykład: # Po pierwsze musisz zainstalować dodatek SkriptDB # Następnie musisz skonfigurować połączenie z bazą danych w pliku konfiguracyjnym SkriptDB # Połącz się z bazą danych set {sql} to the database "mysql://localhost:3306/mydatabase?user=admin&password=12345&useSSL=false" # Dodaj dane do tabeli set {player} to "gracz" set {amount} to 100 execute "INSERT INTO `cos_tam` (`gracz`, `ilosc`) VALUES (?, ?)" with {player} and {amount} in {sql} # Pamiętaj, aby zamknąć połączenie po użyciu disconnect {sql} Docsy se znajdź i możesz robić innego dodatku nie znalazłem ale możesz poszukać tu masz dodatek: klik Dzięki, może być. Na szczęście działa na 1.19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Glicz 246 Opublikowano 26 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2023 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
pruslay 14
Witam, no więc chciałbym w jakimkolwiek skrypcie użyć mysql czyli np zrobić tak, aby zmienne zapisywały się w mysql a nie w tym pliku variables.csv.
Ewentualnie, jeżeli tak się nie da no to zrobić aby zmienna np. {kasa::%player%} była dodana do tabeli "cos tam" i w niej byly dane: gracz, ilosc.
Po prostu chce to dodac do php co juz umiem doskonale zrobic.
Nie wiem czy wybrałem odpowiedni dział wiec prosze administracje o przeniesienie jeżeli wybrałem zły.
Pozdrawiam.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi