Skocz do zawartości

[SkBackpack] Skrypt na plecaki

Rekomendowane odpowiedzi

SkBackpack

Jest to skrypt dodający do gry plecaki. Wyróżnia go to, że przedmioty zapisywane są w NBT przedmiotu - czyli bezpośrednio w danych plecaka.

Dzięki temu gracze mogą mieć nieograniczoną liczbę plecaków, mogą wymieniać się nimi nie tracąc ich zawartości, a zmienne nie są zapychane przez informacje o plecakach.

Komendy:

/plecak - informacje o skrypcie

/plecak daj [nick] - daje plecak tobie, bądź osobie której nick podałeś

Opcje:

BpSize - Rozmiar plecaka (w rzędach)

Prefix - prefix skryptu pojawiający się przy komendzie

MainColor - Główny kolor wiadomości skryptu

SecondaryColor - Drugi kolor wiadomości skryptu

j2CfbTg.png

Wymagane pluginy:

Skript (Testowane na wersji 2.6.1)

skript-reflect (Testowane na wersji 2.2.3)

SkBee (Testowane na wersji 1.17.3)

Testowane na silniku git-Paper-386 (MC: 1.18.2)

Zakładam że skrypt powinien działać też na innych, nowszych wersjach minecrafta, jeśli się mylę, to napiszcie to w odpowiedzi tego tematu - w wolnym czasie dodam działającą wersję.

Jeśli znajdziecie jakieś błędy, to też zachęcam do poinformowania o nich. Starałem się jak najlepiej zabezpieczyć skrypt przed błędami typu kopiowanie, utrata itemków, ale zawsze jest możliwe że coś przeoczyłem.

Download:

SkBackpack v1.0

Edytowane przez W1tt
https://skript.pl/temat/54424-skbackpack-skrypt-na-plecaki/

Testowałem na wersji:

Spigot 1.16.4

Skript 2.6.4

Skript-reflect 2.3

SkBee 1.12.4

Błędów nie ma, skrypt działa jak należy. 

Zabezpieczony przed niepotrzebnymi błędami, nawet logicznymi. 

Niestety, nie udało mi się odtworzyć wiadomości z trzymającym plecakiem w drugiej ręce, chyba nie potrafię, lecz widzę w kodzie, że jest zabezpieczone, więc jest git.

Proponuję do tego jeszcze dodać możliwość zmiany koloru plecaka (wiem pewnie jest to równoważne z zmianą nbt skull owner i mało opłacalne, lecz bajer byłby fajny) 

Ewentualnie zamiast zmian koloru to możliwość Edycji nazwy aby podpisać co w danym plecaku się znajduję (też średnio wykonalne ponieważ w evencie sprawdzasz nazwę przedmiotu)

Szukałem w internecie czy nie jest to plagiat, lecz nic sensownego nie znalazłem, podziwiam za tak fenomenalne użycie nbt oraz skript-reflect. 

Godny przeciwnik w walce o skrypt miesiąca :D 

Polecam i pozdrawiam #Knugi

https://skript.pl/temat/54424-skbackpack-skrypt-na-plecaki/#findComment-330439

W dniu 24.02.2023 o 19:03, knugi napisał:

Testowałem na wersji:

Spigot 1.16.4

Skript 2.6.4

Skript-reflect 2.3

SkBee 1.12.4

Błędów nie ma, skrypt działa jak należy. 

Zabezpieczony przed niepotrzebnymi błędami, nawet logicznymi. 

Niestety, nie udało mi się odtworzyć wiadomości z trzymającym plecakiem w drugiej ręce, chyba nie potrafię, lecz widzę w kodzie, że jest zabezpieczone, więc jest git.

Proponuję do tego jeszcze dodać możliwość zmiany koloru plecaka (wiem pewnie jest to równoważne z zmianą nbt skull owner i mało opłacalne, lecz bajer byłby fajny) 

Ewentualnie zamiast zmian koloru to możliwość Edycji nazwy aby podpisać co w danym plecaku się znajduję (też średnio wykonalne ponieważ w evencie sprawdzasz nazwę przedmiotu)

Szukałem w internecie czy nie jest to plagiat, lecz nic sensownego nie znalazłem, podziwiam za tak fenomenalne użycie nbt oraz skript-reflect. 

Godny przeciwnik w walce o skrypt miesiąca :D 

Polecam i pozdrawiam #Knugi

Dziękuję :D

Dodam do opcji zmianę skina główki. Zmianę nazwy plecaka też dodam, mogę sprawdzać po NBT.

https://skript.pl/temat/54424-skbackpack-skrypt-na-plecaki/#findComment-330478

• Glicz przypiął/eła ten temat
[16:55:35] [Server thread/INFO]: "%{_i}%" is not an nbt compound
[16:55:35] [Server thread/INFO]: Line: set {_i} to item from nbt "%{_i}%"

oraz

[16:59:19] [Server thread/INFO]: [Skript] No matching non-static method: PlayerInteractEntityEvent#getItem called without arguments
https://skript.pl/temat/54424-skbackpack-skrypt-na-plecaki/#findComment-330857

2 godziny temu, NJET napisał:
[16:55:35] [Server thread/INFO]: "%{_i}%" is not an nbt compound
[16:55:35] [Server thread/INFO]: Line: set {_i} to item from nbt "%{_i}%"

oraz

[16:59:19] [Server thread/INFO]: [Skript] No matching non-static method: PlayerInteractEntityEvent#getItem called without arguments

Wygląda na to, że plugin SkBee nie załadował się na Twoim serwerze. Z nim jest mały problem, gdyż trzeba znaleźć odpowiednią wersję dodatku na odpowiednią wersję serwera.

Testując skrypt autora sam miałem z tym problem i dopiero szósty pobrany plugin skbee zadziałał na mojej wersji.

https://skript.pl/temat/54424-skbackpack-skrypt-na-plecaki/#findComment-330865

52 minuty temu, knugi napisał:

Wygląda na to, że plugin SkBee nie załadował się na Twoim serwerze. Z nim jest mały problem, gdyż trzeba znaleźć odpowiednią wersję dodatku na odpowiednią wersję serwera.

Testując skrypt autora sam miałem z tym problem i dopiero szósty pobrany plugin skbee zadziałał na mojej wersji.

Dzięki za pomoc.

https://skript.pl/temat/54424-skbackpack-skrypt-na-plecaki/#findComment-330874

• Glicz odpiął/ęła ten temat