Czesc,
Mam dany skrypt, ktora zlicza np; "wykopanie cobblestone"
on mine:if event-block is cobblestone:
add 1 to {collectionMinerCobblestone.%player%}if{collectionCobblestone.%Player%} is false:set{collectionCobblestone.%player%} to true
send "&b-----------------------------------"
send ""
send "&7Odblokowano kolekcje &aCobblestone!"
send "&7Zajrzyj do &a/kolekcje &7i sprawdź co nowego!"
send ""
send "&b------------------------------------"
send title "&7Nowa kolekcja" with subtitle "&aODBLOKOWANA!"for3 seconds
add 1 to {progressPlayerMiner.%player%}if{collectionCobblestone.%player%} is true:set{_percentageBar} to ({progressCollectionCobblestone.%player%}/10)if{_percentageBar} is more or equal to 10:set{collectionProgressCobblestone.%player%} to "&a&l|&c&l|||||||||"if{_percentageBar} is 20%:set{collectionProgressCobblestone.%player%} to "&a&l||&c&l||||||||"
Zmienna która jest bazowa
{progressCollectionCobblestone.%player%}=50
I teraz, gdy gracz wykopie 10% cobble'a to pasek zmienia się na 1 zielony reszta czerowny, pozniej 20%, 30%... az to 100%
Nie mam pojęcia jak to ugryzc, pierwsza moja styczność z liczeniem w skripcie, moze ktos pomóc?
Pytanie
TheFightaz 0
Czesc,
Mam dany skrypt, ktora zlicza np; "wykopanie cobblestone"
Zmienna która jest bazowa
I teraz, gdy gracz wykopie 10% cobble'a to pasek zmienia się na 1 zielony reszta czerowny, pozniej 20%, 30%... az to 100%
Nie mam pojęcia jak to ugryzc, pierwsza moja styczność z liczeniem w skripcie, moze ktos pomóc?
https://skript.pl/temat/54010-obliczanie-procentowe-danej-zmiennej/Udostępnij na innych stronach
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi