Skocz do zawartości

Serwer LifeSteal + Frakcje

unXpected
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Szukam ludzi chętnych do stworzenia rozbudowanego serwera LifeSteal + Frakcje.
Nazwa może nie wszystkim coś mówi ale w skrócie chodzi o to że po śmierci gracz traci życie (mówimy tu o ilości serduszek), po zabójstwie zyskuje gdy ma 0 zostaje wyeliminowany z serwera - rozmyślam nad opcją zakupienia odrodzenia w sklepie na stronce.
Na serwerze będzie plugin na gildie lecz nie taki jak na serwerach EasyHC, u nas gildie będą działały na zasadzie połączeniu dwóch pluginów (FunnyGuilds i Factions) przykładowo ranking za kille i topka będzie z FG ale system terenów już na podobie Factions tzn. Po założeniu gildii, gildia otrzymuje 9 chunków, ten na którym gracz stoi przy zakładaniu oraz 8 dookoła co razem daje 9, następnie gracz może zajmować chunki w pobliżu lub na drugim końcu mapy. Aby przejść dalej muszę opisać system mocy gildii/gracza, więc maxymalna moc gracza to 10.0, na start otrzymuje 5.0 po zabójstwie przeciwnika otrzymuje 2.0, no chyba że przeciwnik znajdował się na terenie swojej gildii wtedy 3.5, po śmierci -2.5 lub -4.0 gdy przeciwnik znajdował się na terenie gildii, teraz gildia ma maxymalną moc (liczba członków * 10), 2 członków - 20.0 powera, 10 członków - 100.0 maxymalnego powera itd. a power gildii to po prostu zlepiony power wszystkich członków.

Zajmowanie terenów poleceniem /g zajmij- lider oraz mistrz gildii mogą zajmować tereny tym poleceniem.
Maxymalna liczba dodatkowych terenów to (3*liczba członków) - w praktyce gildia będzie mogła zająć więcej lecz jeśli przekroczy limit terenów to za każdy teren moc gildii spadnie o 4.0 powera, jeśli moc spadnie do -10.0 to gildia nie może zająć więcej terenów, ale co jeśli moc spadnie poniżej 0? Wtedy gildia traci ochronę przed budowaniem/niszczeniem i każdy gracz może wejść na teren główny udać się do serca oraz je podbić.

Co do zajmowania terenów wrogiej gildii to gdy jej moc wynosi poniżej 0 to jak najbardziej taki teren można zająć, jeśli chodzi o teren główny to aby przejąć te 9 głównych chunków trzeba podbić serce gildii.

Porzucanie terenów poleceniem /g porzuc - porzuca teren na którym stoisz, możesz porzucić jedynie tereny które zająłeś poleceniem /g claim, głównego terenu nie można porzucić.

Jesteśmy na etapie rozmyślania jak to ma wyglądać ale już system zajmowania/porzucania działa i wygląda przekozacko.

Tak samo te wartości mocy są do ustalanie aktualnie dałem takie przykładowe aby każdy zrozumiał o co Chodzi.

Więc podsumowując szukamy ludzi kreatywnych którzy mają fajne pomysły i chcą zdobyć fajne doświadczenie.

Co do serwera to nie planujemy wejść z buta i zrobić na start serwer który ma od odpalenia 100 osób. Chcemy raczej stopniowo zwiększać liczbę graczy. Zapytasz dlaczego? Miałem już sytuacje że tworzyliśmy serwer reklamy były wykupione ludzie wbili a tu myk niespodziewany błąd który utrudnia całą rozgrywkę i trzeba robić restart. Po restarcie wchodzi 2 razy mniej graczy i znajdują następny błąd i kolejny restart. Mam nadzieje że wiadomo o co chodzi.

Serwer oczywiście jedynie na najnowszą wersje więc fajnie gdyby ktoś ogarniał co i jak w tych nowych wersjach żeby jak najbardziej wykorzystać nowości.
Dodatkowo planujemy lepsze bronie, tzn custom enchanty i amulety przykładowo na miecz będzie można dodać amulet który np. będzie miał 0.1% szans na uderzenie przeciwnika piorunem.

Serwer na początku będzie nastawiony na non-profit jeśli coś zarobi to jak najbardziej w pierwszej kolejności wynagrodzę ludzi którzy pomogli go zbudować.

Trochę chaotycznie ale ciężko przekazać tak dużo informacji w jak najkrótszej formie więc proszę o wybaczenie :).

Zapraszam do kontaktu na forum lub discord: unXpected#6611

Pozdrawiam.

Edytowane przez unXpected

PayToWin? Kupując życie gracz wygrywa ale co? Przecież z własnej winy dostał blokadę umierając więc kupienie wskrzeszenie absolutnie nie jest PTW

Cytat

OCZYWIŚCIE" kolejny serwer łamiący eule...

Co do tego to chyba w Polsce nie ma serwera który by jej nie łamał.

W dniu 7.11.2022 o 12:12, unXpected napisał:

PayToWin? Kupując życie gracz wygrywa ale co? Przecież z własnej winy dostał blokadę umierając więc kupienie wskrzeszenie absolutnie nie jest PTW

W ogóle kupowanie żyć, których zwykły gracz bez kupowania ich nie jest w stanie zdobyć to nie jest p2w. To tak samo można by powiedzieć, że przecież żaden serwer nie jest p2w bo w jakiś sposób można dostać to co dostaje gracz poprzez zakup, lecz to nie jest problemem. Problemem jest to, że właśnie to "wskrzeszenie" daje dosłownie wszystko, tyle wszystko że dostęp do serwera, bo z tego co rozumiem bez serc - nie grasz. 

To, że w szkole każą buty zmieniać i nikt nie zmienia nie oznacza, że butów zmieniać nie trzeba. Porównywanie się do innych nie jest w ogóle argumentem, nie potwierdza to żadnej przedstawionej tezy. Mówienie też o tym jest tylko wymówką, którą w dzisiejszych czasach każdy serwer jest w stanie powiedzieć (nie oznacza to także że jest ona prawdziwa) 

Poza tym nie ma sensu kłócić się nad czymś czego nie będzie za kilka dni czy miesięcy. Z postu nie wiemy w jakim dokładnie serwer jest w stanie, a poza serwer to kolejny odgrzewany kotlet.

Okej, jeśli będzie miał jakieś specjalne funkcje, które będą odróżniać go od innych to może przeżyje więcej czasu niż mi się wydaję.

W dniu 7.11.2022 o 12:12, unXpected napisał:

jeszcze* ;)

Słabo, że ograniczacie ruch na swoim serwerze. Ktoś może nie mieć lub po prostu nie chce wydawać pieniędzy na kupowanie serc na jakimś serwerze gry (który nie wiadomo czy przetrwa 2 miesiące) i po prostu nigdy nie wróci, a Ty stracisz gracza, którego ciężko jest pozyskać.

3 godziny temu, boleknowak napisał:

jeszcze* ;)

Słabo, że ograniczacie ruch na swoim serwerze. Ktoś może nie mieć lub po prostu nie chce wydawać pieniędzy na kupowanie serc na jakimś serwerze gry (który nie wiadomo czy przetrwa 2 miesiące) i po prostu nigdy nie wróci, a Ty stracisz gracza, którego ciężko jest pozyskać.

I raczej nigdy taki nie powstanie :D 

Mam nadzieje że trochę się nie rozumiemy nie ma tu mowy o dokupywaniu serc - tak to można zrozumieć z twojej opinii.

Gracz ma 20 punktów serc za śmierć traci 1, za killa zyskuje czyli biorąc to w praktyce musiałby zginąć 20 razy pod rząd żeby wylecieć z serwera, co jest bardzo abstrakcyjnym scenariuszem - myślę że taka usługa byłaby zbędna i nikt nawet nie miałby możliwości jej kupić. Dlatego dodałem (rozmyślam nad opcją zakupienia odrodzenia w sklepie na stronce). 

Ale idąc dalej do serwerów bez P2W jak myślicie dlaczego żadnego takiego nie ma? Bo zwyczajnie w świecie nikt nie będzie płacił ogromnych pieniędzy za maszyny z swojego portfela. Nie widzi mi się to żeby za jakieś particlesy czy kolorowy nick serwer by się utrzymał, można tutaj siedzieć i myśleć jakie usługi można dodać tak aby nie dawały one przewagi nad innymi lecz nie będą one się cieszyły minimalnym zainteresowaniem i w końcu jak napisałeś bez P2W serwer po 2 miesiącach updanie :) 

10 godzin temu, unXpected napisał:

I raczej nigdy taki nie powstanie :D 

Mam nadzieje że trochę się nie rozumiemy nie ma tu mowy o dokupywaniu serc - tak to można zrozumieć z twojej opinii.

Gracz ma 20 punktów serc za śmierć traci 1, za killa zyskuje czyli biorąc to w praktyce musiałby zginąć 20 razy pod rząd żeby wylecieć z serwera, co jest bardzo abstrakcyjnym scenariuszem - myślę że taka usługa byłaby zbędna i nikt nawet nie miałby możliwości jej kupić. Dlatego dodałem (rozmyślam nad opcją zakupienia odrodzenia w sklepie na stronce). 

Ale idąc dalej do serwerów bez P2W jak myślicie dlaczego żadnego takiego nie ma? Bo zwyczajnie w świecie nikt nie będzie płacił ogromnych pieniędzy za maszyny z swojego portfela. Nie widzi mi się to żeby za jakieś particlesy czy kolorowy nick serwer by się utrzymał, można tutaj siedzieć i myśleć jakie usługi można dodać tak aby nie dawały one przewagi nad innymi lecz nie będą one się cieszyły minimalnym zainteresowaniem i w końcu jak napisałeś bez P2W serwer po 2 miesiącach updanie :) 

Kolejna błędna opinia. Jest wiele serwerów Minecraft, które nie są p2w. Można by tutaj zaczynać od samych gigantów serwerowych jak hypixel czy wynncraft. Inne serwery, które były wcześniej popularne też rzadko miały elementy p2w, więc proszę nie kłamać że czegoś takiego niema. W Polsce był niejeden serwer i nadal jest kilka, które przeznaczone są na dobrą zabawę i nie mają elementów p2w. 

4 godziny temu, opkarol napisał:

Kolejna błędna opinia. Jest wiele serwerów Minecraft, które nie są p2w. Można by tutaj zaczynać od samych gigantów serwerowych jak hypixel czy wynncraft. Inne serwery, które były wcześniej popularne też rzadko miały elementy p2w, więc proszę nie kłamać że czegoś takiego niema. W Polsce był niejeden serwer i nadal jest kilka, które przeznaczone są na dobrą zabawę i nie mają elementów p2w. 

Chodziło mi o Polskie serwery wcześniej to zaznaczyłem tutaj mi umknęło, "W Polsce był niejeden serwer i nadal jest kilka, które przeznaczone są na dobrą zabawę i nie mają elementów p2w." że był to nie wątpie, ale najwidoczniej nie przetrwał skoro nadal takie są to rzuć adresem serwera która ma przynajmniej + 20 graczy online.

Też nie ma co porównywać serwerów które mają dziesiątki tysięcy graczy bo to całkowicie inna skala 50-100 graczy a 80000.

4 godziny temu, unXpected napisał:

Chodziło mi o Polskie serwery wcześniej to zaznaczyłem tutaj mi umknęło, "W Polsce był niejeden serwer i nadal jest kilka, które przeznaczone są na dobrą zabawę i nie mają elementów p2w." że był to nie wątpie, ale najwidoczniej nie przetrwał skoro nadal takie są to rzuć adresem serwera która ma przynajmniej + 20 graczy online.

Też nie ma co porównywać serwerów które mają dziesiątki tysięcy graczy bo to całkowicie inna skala 50-100 graczy a 80000.

worldofmagic.pl Serwer chociaż ostatnio słabiej idzie (trwają cały czas przygotowania do nowej edycji) sięgał nie raz takiej ilości graczy. Przeżył nie jedną edycję i jest robiony z pasji. Jego właściciel jest odpowiedzialny i nie zachowuje się jak debil. 

Jak to też w Piśmie Świętym jest napisane, że nie powinno porównywać się innych, jednakże dla ciebie zrobię wyjątek. Jesteś kolejnym "pseudo właścicielem" (pewnie nawet nie jesteś pełnoletni, a jeśli już jesteś to nie zachowujesz się poważnie), który uważa że jego serwer będzie miał znaczenie. To właśnie takie serwery, które są totalną kopią innych umierają. Wiesz czemu world of magic od tylu czasu nie umarł? Bo stawia na coś czego jeszcze nie było i to właśnie takie serwery będą żyć. (No chyba, że masz budżet większy niż zakładam i lecisz tylko na pieniądze)

Co do tego żeby nie porównywać serwerów polskich i anglojęzycznych to jest totalna głupota. Jako tak tylko odbiór do community się zmienia, nic poza tym. Na serwerach polskich są określone trendy, a w innych państwach są inne, jednakże nie zmienia to faktu, że powinniśmy patrzeć na serwery nie tylko z naszego obszaru. Jako tak uważam że najlepszą metodą inspiracji (jeśli nie jedyną) jest prawdziwie skupianie się na tym co chcemy osiągnąć. Jeśli pragniemy coś bardzo mocno, to wtedy jesteśmy w stanie poświęcić wszystko inne, lecz pieniądze z serwera Minecraft nie powinny być takim celem. 

Chociaż patrząc na zarobki to łatwiej jest iść do pracy niż zakładać serwer Minecraft, który jest dosłownie kopią innych serwerów, ma te same główne elementy i zarobek właściciela na serwerze skupia się do łamania określonych zasad narzuconych przez dosłownego usługodawcę Microsofta. Nie wspominając już, że owy firma jest w stanie zamrozić twój serwer jeśli łamiesz zasady i tak działo się z kilkoma serwerami. Chociaż smutnym faktem jest, że to już rzadko widzialne albo w ogóle (Minecraft z Notchem był lepszy).

Jak zrobisz dobry serwer, którego jeszcze nie było lub był, ale w bardzo małej ilości to gracze sami przyjdą, a jeśli wymyślisz odpowiedni model biznesowy, to będą w stanie zapłacić.
Jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie, że nie powinno się banować ludzi. :>/

4 godziny temu, opkarol napisał:

worldofmagic.pl Serwer chociaż ostatnio słabiej idzie (trwają cały czas przygotowania do nowej edycji) sięgał nie raz takiej ilości graczy. Przeżył nie jedną edycję i jest robiony z pasji. Jego właściciel jest odpowiedzialny i nie zachowuje się jak debil. 

Jak to też w Piśmie Świętym jest napisane, że nie powinno porównywać się innych, jednakże dla ciebie zrobię wyjątek. Jesteś kolejnym "pseudo właścicielem" (pewnie nawet nie jesteś pełnoletni, a jeśli już jesteś to nie zachowujesz się poważnie), który uważa że jego serwer będzie miał znaczenie. To właśnie takie serwery, które są totalną kopią innych umierają. Wiesz czemu world of magic od tylu czasu nie umarł? Bo stawia na coś czego jeszcze nie było i to właśnie takie serwery będą żyć. (No chyba, że masz budżet większy niż zakładam i lecisz tylko na pieniądze)

Co do tego żeby nie porównywać serwerów polskich i anglojęzycznych to jest totalna głupota. Jako tak tylko odbiór do community się zmienia, nic poza tym. Na serwerach polskich są określone trendy, a w innych państwach są inne, jednakże nie zmienia to faktu, że powinniśmy patrzeć na serwery nie tylko z naszego obszaru. Jako tak uważam że najlepszą metodą inspiracji (jeśli nie jedyną) jest prawdziwie skupianie się na tym co chcemy osiągnąć. Jeśli pragniemy coś bardzo mocno, to wtedy jesteśmy w stanie poświęcić wszystko inne, lecz pieniądze z serwera Minecraft nie powinny być takim celem. 

Chociaż patrząc na zarobki to łatwiej jest iść do pracy niż zakładać serwer Minecraft, który jest dosłownie kopią innych serwerów, ma te same główne elementy i zarobek właściciela na serwerze skupia się do łamania określonych zasad narzuconych przez dosłownego usługodawcę Microsofta. Nie wspominając już, że owy firma jest w stanie zamrozić twój serwer jeśli łamiesz zasady i tak działo się z kilkoma serwerami. Chociaż smutnym faktem jest, że to już rzadko widzialne albo w ogóle (Minecraft z Notchem był lepszy).

No tak średnio skoro jako potwierdzenie swojej tezy, że w Polsce są serwery które nie są P2W podajesz serwer który nawet nie jest aktywny.

A co jeśli jestem wyznawcą yeti i nie uznaje pisma świętego?

Z tego co się dowiedziałem to ty mając 13 lat na jakiejś "fabryce" się spłakałeś i wyszedłeś za jakieś żarty więc proszę nic tutaj o wieku nie pisać bo masz teraz jakieś 15 lat(2 lata temu mentalnie 7 jak jest teraz?) - jednym słowem dużo mniej wiosen ode mnie.

"(pewnie nawet nie jesteś pełnoletni, a jeśli już jesteś to nie zachowujesz się poważnie)" jaki to ma wgl związek będąc pełnoletnim nie można być poważnym przez to że za możliwość gry chcesz opłacić serwer?
W takim razie idźmy na każdy Polski serwer i piszmy im że nie są poważni oraz żeby usunęli swoje serwery - twój tok rozumowania.

"który uważa że jego serwer będzie miał znaczenie" - myślę że w miarę czasu będzie grało tam iluś graczy lecz nigdzie nie napisałem że ten serwer będzie miał znaczenie w kształtowaniu serwerów, cały czas piszesz że serwer jest kopią, tu przyznam racje - jak każdy inny serwer bo według mnie wszystko zostało już wymyślone, i owszem życia to nie jest nasz pomysł tak samo gildie ale czy to powód żeby pisać że serwer jest/będzie kopią nie widząc go nawet? Mamy mnóstwo autorskich pomysłów/rozwiązań lecz nie widzę potrzeby chwalenia się nimi publicznie.

Odnośnie "iścia do pracy" to cię zaskoczę bo aktualnie pracuje na pełen etat, dodatkowo studiuje zaocznie i w wolnej chwili tworzę serwer i nie ten serwer nie jest nastawiony na profit, z drugiej strony minecraft to biznes i jeśli przyniesie zyski to jak najbardziej będę zadowolony - za poświęcony czas który bardzo sobie cenie, wydane pieniądze na technika etc.

Kończąc to tak naprawdę EULA nigdzie nie zabrania "Przewagi za realne pięniądze" - być może się mylę ale wydaje mi się że ten punkt to taki mityczny straszak bo nigdzie nie ma takiego podpunktu na oficjalnej stronie minecraft w warunkach licencji. 

Jeśli się mylę to jak najbardziej dodam notkę :)

I jak najbardziej słyszałem o zbanowaniu dużego serwera EasyHc ale wydaje mi się że nie P2W było powodem.