Skocz do zawartości
  • 0

Zmienianie UUID gracza podczas rozgrywki

predator114

Pytanie

Witam witam, mam kolejne pytanie...

Czy wie ktoś jak mogę zmienić kompletnie UUID gracza podczas rozgrywki bez potrzeby wychodzenia z serwera? Na razie mam taki postęp, że użytkownikowi zmienia UUID, ale nie zmienia go kompletnie, czyli muszę zmieniać jego UUID, gdy wychodzi z serwera, bo inaczej nie może z niego wyjść. Ewentualnie możecie dać listę packetów, które uruchamiają się jak gracz wejdzie na serwer (mógłbym to sam zrobić i szukać wszystkich unikalnych packetów, ale jest ich po prostu za dużo, więc może ktoś będzie miał jakąś listę lub będzie wiedział, które się wywołują)

Dzięki!

PS. Nie piszcie mi proszę o tym, że "nie możesz zmieniać UUID, bo wtedy zaburzysz funkcję serwera", itp. itp. bo nie potrzebuję tego :v

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ale tak z ciekawości po co ci zmiana uuid? Przecież jest to indywidualny identyfikator gracza... tak jakbyś chciał obywatelom zmieniać pesel.

Dodatkowo wspomnę, że takie zmiany mogą doprowadzić do zaburzenia działania serwera, zapisu gracza, zapisu jego ekwipunku i wielu innych rzeczy.

A jeżeli już bardzo chcesz zmieniać uuid to przez proxy.

Czyżbyś próbował robić jakieś kosmetyki blazingpack/lunar? :kappalul:

Edytowane przez kerpson

• 0
20 godzin temu, kerpson napisał:

Ale tak z ciekawości po co ci zmiana uuid? Przecież jest to indywidualny identyfikator gracza... tak jakbyś chciał obywatelom zmieniać pesel.

Dodatkowo wspomnę, że takie zmiany mogą doprowadzić do zaburzenia działania serwera, zapisu gracza, zapisu jego ekwipunku i wielu innych rzeczy.

A jeżeli już bardzo chcesz zmieniać uuid to przez proxy.

Czyżbyś próbował robić jakieś kosmetyki blazingpack/lunar? :kappalul:

Cytat

PS. Nie piszcie mi proszę o tym, że "nie możesz zmieniać UUID, bo wtedy zaburzysz funkcję serwera", itp. itp. bo nie potrzebuję tego :v

^^^ może to z ironii napisałeś, ale jak nie to nauczcie się czytać <333

Po drugie potrzebuję po prostu takiej funkcji, jeśli by taka istniała (przez proxy zmieniam już normlanie UUID, ale nwm czy taka opcja istnieje także w defaultowym bukkit'cie. To znaczy istnieje, ale nie jest ona tak idealna jak np. na bungee) :v 

Jeśli chodzi o kosmetyki do bp/lunar to łatwo to ogarnąć i w tym akurat pomocy nie potrzebuję hah

I jeszcze raz! Wiem jakie są tego konsekwencje, więc spokojna głowa tam :3

EDIT 1: Chodzi mi dokładniej o właśnie ukrycie tych kosmetyków  - plugin Incognito. Niestety od BP żadnego API nie ma, żeby sprawdzić jak serwer wczytuje skrzydełka, aleee próbuje innymi sposobami :v

Edytowane przez predator114

• 0
5 godzin temu, predator114 napisał:

^^^ może to z ironii napisałeś, ale jak nie to nauczcie się czytać <333

po prostu nie jesteś świadomy jakie problemy to za sobą niesie, tylko na siłę idziesz w zaparte, no ale dobra Twój wybór.

W bukkicie możesz jedyne co to się pobawić w edycję za pomocą pola(field) edytując to przez odpowiednik Entity(który głównie zawiera uniqueid)

• 0
29 minut temu, kerpson napisał:

po prostu nie jesteś świadomy jakie problemy to za sobą niesie, tylko na siłę idziesz w zaparte, no ale dobra Twój wybór.

W bukkicie możesz jedyne co to się pobawić w edycję za pomocą pola(field) edytując to przez odpowiednik Entity(który głównie zawiera uniqueid)

1. Jestem świadomy, bo testowałem tą opcję i wiem z czym się gryzę, spokojnie :#. Są małe problemy, ale to norma przy takich rzeczach

2. No właśnie dokładnie tak zrobiłem na samym początku. Jeszcze patrzę jak to zrobić lepiej/inaczej i tyle :v  

+ Fajnie chociaż, że ostrzegasz przed próbą zrobienia czegoś takiego. Mi się to nie przyda, ale pewnie innym prędzej :D 

• 0
19 godzin temu, predator114 napisał:

2. No właśnie dokładnie tak zrobiłem na samym początku. Jeszcze patrzę jak to zrobić lepiej/inaczej i tyle :v  

Inaczej tego nie zrobisz, nie bez powodu bukkit ma zablokowane te opcje w zwykłych metodach

• 0
5 godzin temu, kerpson napisał:

Inaczej tego nie zrobisz, nie bez powodu bukkit ma zablokowane te opcje w zwykłych metodach

Nie no luzik luzik, ale i tak będę jakoś to próbował ogarnąć, więc no. Dzięki! :D

1 godzinę temu, boleknowak napisał:

po kiego wała kombinować z jakimś bp jak można jak człowiek zrobić na 1.18/1.19?

W sensie mam klienta, który ma serwer BP i dla niego to robię, więc niestety to nie wchodzi w grę hah

• 0
5 godzin temu, kerpson napisał:

A czy api BP nie ma jakiejś gotowej metody któta by ukrywała kosmetyki?

BP nie udostępnia w ogóle pluginu dla osób, które nie mają u nich serwera. Sam plugin też jest jedynie loaderem, który "ściąga z internetu kod" i ładuje od razu do ramu, tak, żeby jak najciężej było o leak.

• 0
2 godziny temu, LeviBoyPL napisał:

BP nie udostępnia w ogóle pluginu dla osób, które nie mają u nich serwera. Sam plugin też jest jedynie loaderem, który "ściąga z internetu kod" i ładuje od razu do ramu, tak, żeby jak najciężej było o leak.

^^^ Prawda niestety

Sam właśnie @kerpson szukałem jakiegokolwiek kodu na coś podobnego, ale nigdzie nie mogłem znaleźć, bo po prostu chodzi o ich protekcje tak jak Levi na górze powiedział.

Dodatkowo Blazingpack nie daje jakiejś dużej pomocy przy starcie serwera i nie zbyt chętnie "pomaga". Niby się nie dziwię, ale szkoda :/