Skocz do zawartości
  • 0

Problem podczas zmiany skinu na Bungee

predator114

Pytanie

Ogólnie to potrzebuję jakąś radę dot. serverów bungee i tego jak działa system przydzielania skinów na networku.

Ogólnie to zrobiłem plugin, który miał działać na Bungee, ale jedynie działa on w 85%. Dlaczego? Dlatego że nie działają skiny.

Próbowałem zmiany w LoginResult property teksturek:

Jest jeden plugin na silnik Bukkit, który służy za ogólny core pluginu - gdy gracz chce zmienić skina to wysyła w PluginMessage info o tym, że gracz zmienia skina i dzięki Packetowi usuwa gracza z serwa (PacketPlayOutInfo). Następnie plugin na Bungee otrzymuje PluginMessage i zmienia obiektowi ProxyPlayer texturki (w Property), a na końcu dodaje gracza za pomocą tego samego packetu. WSZYSTKO działa na Bukkitcie, ale jak już pójde na Bungee to nie działa :/ 

Jeśli napisałem to chaotycznie to sorki, ale jestem zmęczony, a mam trochę roboty i no :v 

PS.: Zauważyłem także, że jeśli zmienie nazwę graczowi już na samym networku (bungee) i jest to gracz non premium to wtedy dostaje skina gracza o tej nazwie użytkownia - na bukkitcie (nie na bungee) takiego czegoś nie ma :v

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...