LosTigeros 57 Opublikowano 28 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2014 Witam.Mam problem dotyczący buttona. Otóż mam zrobiony skrypt:on rightclick: if event-block is button named "&2Zarcie": drop cooked porkchopAle pieczonego schaba dropi z każdego buttona.I pytanie. W czym tu tkwi problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tropereks 780 Opublikowano 28 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2014 Postawione bloki nie mogą mieć nazwy, lol.Przy stawianiu itema z nazwą możesz dać do zmiennej, a później przy klikaniu ją odczytać. LosTigeros 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 28 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2014 Bloki nie mogą mieć nazw. :V Możesz sprawdzać tabliczkę wyżej i tekst na niej. LosTigeros 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bvcz 439 Opublikowano 28 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2014 Postawiony blok nie ma nazwy. Zrób że przy położeniu przycisku o nazwie x zapisuje lokacje do zmiennej, a przy kliknięciu sprawdzasz czy zmienna jest ustawiona i wykonuje się coś. @edit, panowie up szybsi. Jakie zgranie xd. DαrϰVεnuς i LosTigeros 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patek 189 Opublikowano 28 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2014 Po postawieniu bloku nazwa znika . Jedynym chyba rozwiązaniem jest przypisanie zmiennej:on leftclick on button: set {zarcie.%event-block%} to trueon rightclick on button: if {zarcie.%event-block%} is true: drop cooked porkchop LosTigeros 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LosTigeros 57 Opublikowano 28 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2014 Dzięki za rady, nie wiedziałem tego... Ustawiłem tak:on place: if player's tool is button named "&2Zarcie": message "Ustawiono drop żarcia na <green>%event-block%<reset> (<green>%location of event-block%<reset>)" set {zarcie.%event-block%.%location of event-block%} to trueon break: if {zarcie.%event-block%.%location of event-block%} is true: message "Usunięto drop żarcia na <green>%event-block%<reset> (<green>%location of event-block%<reset>)" delete {zarcie.%event-block%.%location of event-block%}on rightclick: if {zarcie.%event-block%.%location of event-block%} is true: drop cooked porkchop//Zamykam - Patek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
LosTigeros 57
Witam.
Mam problem dotyczący buttona. Otóż mam zrobiony skrypt:
Ale pieczonego schaba dropi z każdego buttona.
I pytanie. W czym tu tkwi problem?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi