Skocz do zawartości
  • 0

crafting bez itemów (bug)

sworip

Pytanie

Mam bardzo dziwny błąd... Gdy daje rzeczy do craftingu to przepis nie działa, gdy je wszystkie zabiorę mogę scraftować item bez żadnych itemów. 

Zdjęcie:

Spoiler

Brak opisu.

Kod:

on load:
  if yaml value "disenchanter_name" from file "plugins/Skript/scripts/disenchanter.yml" is not set:
    create file "plugins/Skript/scripts/disenchanter.yml"
    wait 10 tick
    set yaml value "disenchanter_name" from file "plugins/Skript/scripts/disenchanter.yml" to "&d⬧ &5&lDISENCHANTER &d⬧"
    set yaml value "disenchanter_crafting_recipe" from file "plugins/Skript/scripts/disenchanter.yml" to "ender eye, clock, ender eye, grindstone, enchanting table, grindstone, obsidian, blast furnace and obsidian"
  set {name_de} to yaml value "disenchanter_name" from file "plugins/Skript/scripts/disenchanter.yml"
  set {crafting_de::*} to yaml value "disenchanter_crafting_recipe" from file "plugins/Skript/scripts/disenchanter.yml"

on load:
  register new shaped recipe for enchanting table named "%{name_de}%" using {crafting_de::*} with id "de_block"

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
on load:
  if yaml value "disenchanter_name" from file "plugins/Skript/scripts/disenchanter.yml" is not set:
    create file "plugins/Skript/scripts/disenchanter.yml"
    wait 10 tick
    set yaml value "disenchanter_name" from file "plugins/Skript/scripts/disenchanter.yml" to "&d⬧ &5&lDISENCHANTER &d⬧"
    set yaml value "disenchanter_crafting_recipe" from file "plugins/Skript/scripts/disenchanter.yml" to "ender eye, clock, ender eye, grindstone, enchanting table, grindstone, obsidian, blast furnace and obsidian"
  set {name_de} to yaml value "disenchanter_name" from file "plugins/Skript/scripts/disenchanter.yml"

on load:
  register new shaped recipe for enchanting table named "%{name_de}%" using {disenchanter_crafting_recipe} with id "%{de_block}%"

• 0

Nie wiem o ile to naprawi błąd, ale po co dwa razy nasłuchujesz event on load, zamiast po prostu na koniec ustawiania zmiennych dać tworzenie tego craftingu. Bardzo możliwe, że zmienne nie są jeszcze ustawione, dlatego występuje problem

Edytowane przez CoFFeIN04

• 0
15 godzin temu, CoFFeIN04 napisał:

Nie wiem o ile to naprawi błąd, ale po co dwa razy nasłuchujesz event on load, zamiast po prostu na koniec ustawiania zmiennych dać tworzenie tego craftingu. Bardzo możliwe, że zmienne nie są jeszcze ustawione, dlatego występuje problem

Dwa razy on load napisał autor pytania. Ja skopiowałem tylko kod i pomogłem mu w tym co chciał. NIe będę na siłę zmieniał mu kodu. To jego problem nie mój.

• 0
16 godzin temu, CoFFeIN04 napisał:

@CoFFeIN04 Próbowałem już sam ale w dalszym ciągu nie działa, dałem nawet opóźnienie na sam przepis i dalej ten sam bug.
@lie_pan1 Nic to nie naprawiło i nie denerwuj się bo nikt ci nic nie zarzuca :/ 

• 0
6 godzin temu, lie_pan1 napisał:

spoko. 
A masz wrzucony plugin SKBee? Bo jak nie to wrzuć, może to coś zmieni.

Mam wrzucony skBee, skQuery i pewnie jeszcze jakiś. Wcześniej działało normalnie i nagle zaczęło się psuć nawet jak ręcznie wszystko ustawie.