Skocz do zawartości

Poszukuję ludzi do ekipy przy tworzeniu nowego trybu

Sobiegraj
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hello my friend !! :D

Piszę ten temat bo może ktoś szuka kogoś takiego jak ja.

A Ja szukam kilku osób aby powoli sobie działać z zupełnie nowymi trybami w grze Minecraft.

Ostatnio sobie poczytałem komentarze na forach w których ludzie piszą zawsze coś tego typu .. wszystko super fajnie ale to nie jest nic nowego , sam się zastanawiam ostatnie parę lat co by tu zrobić ale nic nie przychodzi mi do głowy"

To więc piszę ten temat do osób które należą do takich właśnie wspomnianych osób które chciałyby stworzyć coś nowego !! 

Jestem w posiadaniu potężnych opisów nowych trybów do gry Minecraft 

aktualnie jest ich 9 które są opisane  ;)

A Więc na pewno potrzebna jest osoba która umie pisać plugi oraz budowniczy. Dobry budowniczy potrzebuje tylko rąk do pracy ;)

Osoba programująca od razu musiała by być technikiem serwera/serwerowni

Ja od siebie mogę dać tylko plan działania , scenariusz nowych modyfikacji , jakieś tam znajomości i zapewnienie reklamy , opłaty serwerów i dodatkowych kosztów ;)

Przykładowe nazwy modyfikacji 

- MegaWar

- więźniowie 

- Plemiona

- wyścigi 

Mini opisy uzyskasz u mnie na priv

Ale najpierw chciałbym zrobić MegaWar 

Kontakt Discord :.    John_lenon#8681

• 2 tygodnie później...

Czołem  wszystkim. Dodatkowa informacja którą przekazuje osobom z którą rozmawiam i która wydaje się ogarniętą osobą w tych sprawach.

Jest taka że jeśli widzę że pracujesz i dobrze sobie radzisz to nagradzam cię kwotą od 50 zł do 200 zł tygodniowo zależności od tego co zrobiłeś.

Dodatkowo dla osób mniej zaawansowanych jeśli czegoś nie jesteś w stanie zrobić bez problemu zlecane to profesjonalistom.

XXDDXDDXD na reklamy budżet 4k a na programistę 200zł/mc? Nikt Ci tego za pół darmo czy obietnicę "sławy" nie będzie pisał. Pomysły ani trochę innowacyjne, czy nowoczesne, to wszystko już było, ale po prostu się nie sprawdziło na dłuższą metę. Jeżeli faktycznie umiesz technicznie rozpisywać dokumentację to może powinieneś poszukać projektu, ale z takim podejściem raczej nie sądzę, aby ktoś chciał z Tobą współpracować. 

2 godziny temu, LeviBoyPL napisał:

XXDDXDDXD na reklamy budżet 4k a na programistę 200zł/mc? Nikt Ci tego za pół darmo czy obietnicę "sławy" nie będzie pisał. Pomysły ani trochę innowacyjne, czy nowoczesne, to wszystko już było, ale po prostu się nie sprawdziło na dłuższą metę. Jeżeli faktycznie umiesz technicznie rozpisywać dokumentację to może powinieneś poszukać projektu, ale z takim podejściem raczej nie sądzę, aby ktoś chciał z Tobą współpracować. 

Skąd wiesz jakie mam plany ? Gdzie tutaj jest napisane 200 zł miesięcznie. Zarobek z serwera będzie dla technika/programisty(tego nie napisałem ale raczej to jest oczywiste) i nie nie było tego...  Jak widać z toksycznymi osobami nawet nie mam zamiaru współpracować , tak więc tego do widzenia. Czytanie ze zrozumieniem się kłania 

Edytowane przez Sobiegraj

Czołem wszystkim 

Mam dobrą informacje udało nam się znaleźć aż dwóch techników dodatkowo są bardzo zadowoleni z co tygodniowych dochodów ;)

Teraz poszukujemy osób chętnych do dołączenia do projektu możesz być kimkolwiek ważne żebyś miał chęci ale także poszukujemy kreatywnej osoby do tworzenia map

• Notro zmienił(a) tytuł na Poszukuję ludzi do ekipy przy tworzeniu nowego trybu
W dniu 6.12.2021 o 15:38, Sobiegraj napisał:

Czołem wszystkim 

Mam dobrą informacje udało nam się znaleźć aż dwóch techników dodatkowo są bardzo zadowoleni z co tygodniowych dochodów ;)

Teraz poszukujemy osób chętnych do dołączenia do projektu możesz być kimkolwiek ważne żebyś miał chęci ale także poszukujemy kreatywnej osoby do tworzenia map

chetnie dolacze do techników

W dniu 11.12.2021 o 13:39, lie_pan1 napisał:

chetnie dolacze do techników

Podam ci kontakt do niego , może go namówisz  ;)

A teraz parę informacji 

Prace nad serwerem pod względem technicznym idą cały czas do przodu.

Mug11Zq.png

Dodatkowo pochwalę się że rozpoczęły się prace nad systemami dla strony www mc

2 najważniejsze z nich to :

- system statystyk serwera/serwerów 

będziesz mógł sprawdzić w każdej chwili ilość graczy na wszystkich naszych serwerach jak i pojedynczych.

Dodatkowo będziesz mógł kliknąć w każdego gracza i sprawdzić ile czasu spędza na serwerze w jakie dni / godziny oraz wiele wiele więcej.

będzie to połączone ze statystykami graczy w top liście.

- system gildii 

będą topki gildii itd.

GIldia będzie mogła ustawić stronę gildii po swojemu oraz nawet wgrać swój własny szablon strony gildijnej :D

A Teraz zapraszam wszystkich chętnych do wzięcia udziału w tworzeniu nowego trybu do gry Minecraft.

Kogo szukamy ?

Wszystkich  , nawet osoby która pierwszy raz zagra w tą grę.

Spoiler

Notro

Wstawiam zdjęcie używając imgura.

Notatka dodana przez Notro

Strzałka !! 

Hej chciałbym ogłosić że dalej poszukujemy osób do naszej ekipy (każdego) 

Nowym opiekunem serwera został kumplon

Poniżej przedstawiam nasz system rang

I serdecznie zapraszam do współpracy.

Cytat

Gracz -
Helper*
Helper**
Helper***
Budowniczy serwera
Budowniczy ( wszystkich serwerów)
Młodszy admin
Admin
Opiekun serwera
Junior admin mc
Head admin mc
Właściciel
Technik mc
Sędzia mc
Redaktor mc

Gracz -
Każda osoba na serwerach jest równa i każdy gracz jest dla nas ważny. Jako zwykły użytkownik naszej serwerowni możesz wpływać na wszystko co u nas znajdziesz.
Poprzez głosowania , udzielanie się na forum czy zakładanie nowych tematów na forum w których zgłaszasz propozycje lub błędy czy też nowe koncepcje. Zawsze masz prawo zaskarżyć decyzję administracji czy też zgłosić  łamanie zasad przez kogokolwiek.

U nas każdy może awansować od najniższej rangi do najwyższej !

Helper* -

Helper ogólnie jest to osoba która wspiera lekko admina oraz wspiera wszystkich graczy na serwerze. Jest to helper testowy. Maksymalnie osoba ta powinna mieć dwa tygodnie tą range i ten czas zdecyduje czy osoba ta zostaje dalej z nami w załodze czy nie.
Jego zadania to

- udzielanie pomocy graczom na serwerze
( Jeśli gracz ma jakieś pytanie powinieneś mu odpowiedzieć lub pokierować go jak np. kupić VIPA czy założyć gildie)

- zgłaszanie w systemie zgłoszeń nadużycia które się odbywają na czacie.
( Jako helper testowy nie możesz banować)

- masz dostęp do trybu spectator aby móc jeśli chcesz szukać cziterow czy złych zachowań graczy. Następnie możesz je zgłosić w systemie zgłoszeń lub na forum że zdj/filmikiem

Jako helper testowy nie masz żadnych bonusów.

-

Helper** -

Helper normalny jest już ranga na stałe i jesteś pełno prawnym helperem tego serwera.
Jako helper otrzymujesz od nas VIPA na zawsze , dopóki jesteś helperem oraz tylko na serwerze którym jesteś helperem. Ale także kilka premium points co miesiąc.

Otrzymujesz już możliwość banowania na max 1 dzień za kulturę , wyzwiska , obrazy , kłótnie na czacie.
Możesz także uciszać graczy do 1 tygodnia.
Helper testowy powinien cię wspierać , a ty powinieneś go szkolić.

Helper*** -

Jest to już doświadczona osoba w naszej załodze , wyróżnia się stażem oraz swoim podejściem do swojej pracy.

Może nadawać dłuższe bany za inne nie określone jeszcze rzeczy.

Otrzymuje trochę więcej pkt premium co MSC

Jest to osoba aspirująca do zostania adminem serwera.

Budowniczy serwera -

Jest to osoba która dobrze buduje i buduje tylko na wybrany serwer.

Osoba ta ma dostęp do specjalnego serwera na którym może budować , poprawiać oraz budować nowe budowle / mapy.

Ranga ta jest bardzo ważna dla nas dlatego otrzymujesz od nas vipa lub 2 vipy na jakim chcesz serwerze.

Dodatkowo za każdą budowle / mapę będziesz odpowiednio nagradzany pkt premium.

Będziesz miał także range VIP na TS3 , Discord , forum .

Budowniczy serwerów -

Jesteś budowniczym tylko że budujesz dla wszystkich serwerów.
Musisz cechować się wysoką kreatywnością
Otrzymujesz dodatkowo VIPA na każdym serwerze oraz svip na jednym.

Admin -

Admin serwera posiada dostęp do praktycznie każdej komendy.

Twoim zadaniem jest wszystko co może robić admin.

Spełniasz wszystkie funkcje helpera , ale helper jest twoim pomocnikiem.

Banujesz osoby za wszystko co jest nie zgodne z regulaminem.
Jesteś twarzą serwera więc w głównej mierze twoje zachowanie będzie świadczyć o serwerze.

Powinieneś wspierać serwer jak się da
Zapraszać znajomych czy ludzi.
Reklamować serwer gdy tylko nadaży się okazja.

Z tej rangi najprędzej awansujesz na opiekuna serwera.

Młodszy admin -

Jest to osoba która dostała szansę na zostanie adminem lecz jest sprawdzana czy na pewno się nadaje. Admini powinni szczególnie patrzeć mu na rękę czy też zwracać uwagę.
Młodszy admin powinien wykonywać polecenia admina w związku z wykonywaniem swoich obowiązków. Dobre rady od adminów traktuj jak dodatkowa notatka która czasem może ci się w ogóle nie przydać.

Jako młodszy admin nie dostajesz żadnych bonusów ( nawet jeśli byłeś helperem ;) )
Wykonujesz wszystko to co admin powinien wykonywać.

Sędzia mc  -

Jest to osoba która zajmuje się w głównej mierze banami ale także skargami czy sporami .

Ta ranga posiada:
- swój dział na forum jak sąd mc
- admina na wszystkich serwerach
- VIPA na wszystkich serwerach
- możliwość nadawania , przedłużania czy usuwania banów.

Będąc osobą w tej randze musisz być:

- uczciwy
- bezstronny
- moralny
- być w miarę inteligentnym
- mieć dobrą logikę oraz spostrzegawczość
- mieć dobrą ocenę sytuacji

A więc sędzia mc może nadawać kary adminom , helperom , budowniczym czy graczom.

Może rozstrzygać spory opiekunów jak i zwykłych graczy.
Nie wymagamy od cb znania wszystkich regulaminów , zasad ale musisz umieć z nich korzystać.

Jeżeli admin nadużył swoich kompetencji czy zrobił błąd w kwestii nadania kary graczu powinieneś jednak złożyć te doniesienia jego przełożonemu.

Redaktor mc

Redaktor mc będzie miał dostęp do kilku komend admina.
Jego głównym zadaniem jest redagowanie wydarzeń czy tego co się dzieje na naszych serwerach mc.

Jego artykuły będą wrzucane na Facebook itd.
Możesz robić wszystko co się liczy w dziennikarstwie.
Nawet przeprowadzać wywiady live ;D

Jako redaktor oczywiście otrzymujesz wszystko do uzgodnienia zależy od twojego poziomu.

Opiekun serwera -

Jest to osoba która tak jakby jest właścicielem danego serwera. Ma wszystkie najwyższe kompetencje oraz on wprowadza zasady na danym serwerze. Jest dowódcą całej załogi serwera.
Jego głównym zadaniem jest rozwój serwera czy reklama go.
On jako właściciel serwera może wprowadzać zmiany na serwerze czy ogłaszać konkursy , wydarzenia.
Jest osoba decyzyjną.
Pamiętaj wszystko należy do twoich obowiązków ale masz od tego ludzi w swojej ekipce.

Opiekunów jednego serwera może być nawet 3

Ale tylko jeden główny będzie otrzymywał % z zarobków serwera
A tak opiekun posiada svipa na każdym serwerze.
Posiada także admina na każdym naszym serwerze.

Multiadmin mc
 Jest to admin który posiada admina na każdym serwerze

Head i junior

Jest to osoba na zasadzie prawej ręki właściciela oraz junior lewa ręką właściciela sieci.

Jeśli projekt będzie się rozwijał a właściciel będzie musiał poświęcić czas na nowe serwery  np. GTA czy Battlefield. To head admin zajmuje w pełni moje miejsce czyli head admin serwerów mc.

Technik mc -
Jest to osoba która posiada dostęp do maszyn sieci oraz ona wprowadza co kolwiek finalnie na naszych serwerach. Gdy właściciel coś zatwierdzi technik to wprowadza.
Zajmuje się także poprawną praca serwerów i ich systemów.

Właściciel sieci serwerów -

Jest to osoba która jest prezesem naszego klubu :D

Jeśli opiekun coś chce wprowadzić i tak finalnie właściciel musi to zatwierdzić.

A tak reklama , opłata maszyn itd.

Glicz

Poprawiam formatowanie na ciemnym stylu, wstawiam dłuższy tekst w cytat.

Notatka dodana przez Glicz

• 2 tygodnie później...
W dniu 6.12.2021 o 15:38, Sobiegraj napisał:

Czołem wszystkim 

Czej czej czej.

Mówisz, że zarabiają z tego co zarobi serwer, ale serwer nic nie zarobił bo jest w trakcie tworzenia.

Niezły baicik 

Czołem wszystkim ! 

Prace nad serwerem idą cały czas do przodu.

Technik mc tworzy prawie wszystkie pluginy od zera.

Strona www stanęła w martwym punkcie gdyż technik od stron www musi czekać aż technik mc skończy swoją robotę (jest jej dużo dużo więcej). Budżet przeznaczony na całą stronę www to ok. 

2000 zł

Prace nad mapa się już rozpoczęły.

Tworzymy mapę według wzoru z zrzutu z góry na kartce papieru.

Pełne brawa dla IceMonst4r za rozpoczęcie prac nad pierwszą mapą(będzie ich wiele)

o to screeny z jego pracy 

2022-01-01_18.13.51.png

2022-01-01_18.14.07.png

Tak mniej więcej będzie wyglądać miejsce na serce i bazę frakcji.

W dniu 1.01.2022 o 19:09, Sobiegraj napisał:

Przyznam, że trochę obawiam się o jakość tych pluginów jeśli są one tworzone od zera przez kogoś kto bierze 50zł na tydzień za pracę, chyba że pracuje 2 godziny tygodniowo to jeszcze zrozumiałe. Dodatkowo nie rozumiem toku myślenia osób które chcą mieć wszystko "autorskie" dla samego faktu że są one napisane specjalnie pod ten serwer kiedy istnieje wiele publicznych, sprawdzonych oraz jakościowych pluginów które mają to samo albo nawet więcej, niż to za co płaci się kilkaset złotych.

Edytowane przez zrdzn

Większość pluginow będzie globalnych w których wiele funkcji będa łączone na wszystkich serwerach.

Oraz tryb jest nowy więc nie ma takich pługów. 

Nasz technik już zarabia 300-500 zł tygodniowo ;)

Oraz jest studentem informatyki na 2-3 roku

W dniu 2.01.2022 o 21:47, Sobiegraj napisał:

Oraz jest studentem informatyki na 2-3 roku

Jako student informatyki 3 roku, na podobno najlepszej uczelni technicznej w Polsce... Powiedziałbym, że takie bycie studentem nic nie znaczy - pół mojego roku nigdy w życiu linijki kodu nie napisało przed rozpoczęciem studiów, a dodatkowo nie skupiamy się na jakimś jednym języku programowania - mieliśmy już chyba z 10 różnych. Więc jeśli taki student robił już wcześniej coś związanego z MC - no powinien umieć całkiem nieźle pisać pluginy.

Ale patrząc na to, że ten ktoś zgodził się robić za 500 zł tygodniowo, co w sumie daje miesięczne zarobki poniżej pensji minimalnej... Albo robi dla was z 10h tygodniowo i dlatego bierze tak mało, albo niekoniecznie się na tym zna, więc nie bierze dużo.

• 1 miesiąc temu...

Siemanko ! 

Szukam kogoś kto by chciał sobie pobudować w grze Minecraft.
Ktoś kto ma doświadczenie może liczyć na $$ do 50-100 zł.
Jeśli masz jakiś znajomych zaproś go ! 

Zapraszam do dołączenia do ekipy :D

W celu uzyskania większej ilości informacji zapraszam do kontaktu na Discord John_lenon#8681

John_lenon#8681

Dzięki i pozdrawiam !

W dniu 1.01.2022 o 19:09, Sobiegraj napisał:

Czołem wszystkim ! 

Prace nad serwerem idą cały czas do przodu.

Strona www stanęła w martwym punkcie gdyż technik od stron www musi czekać aż technik mc skończy swoją robotę (jest jej dużo dużo więcej). Budżet przeznaczony na całą stronę www to ok. 

2000 zł

Prace nad mapa się już rozpoczęły.

Tworzymy mapę według wzoru z zrzutu z góry na kartce papieru.

Pełne brawa dla IceMonst4r za rozpoczęcie prac nad pierwszą mapą(będzie ich wiele)

o to screeny z jego pracy 

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Tak mniej więcej będzie wyglądać miejsce na serce i bazę frakcji.

Nie wiem jak wam ale mi to przypomina 2014-5 a nawet wcześniej kiedy takie mapy były używane pod survival games. Ta mapa to szybki brush i w 5 minut masz to gotowe... Nic oszołamiającego.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...