Skocz do zawartości
  • 0

Skrypt na osobny chat na każdym świecie.

jakubgross

Pytanie

Cześć,

chcę zrobić skrypt na osobny chat na każdym świecie.

Czy jest możliwe to, aby wyglądał on tak jak jest ustawiony w Essentials?

Mam taki skrypt.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Cały prefix jest wyświetlany dobrze, ale niestety cała wiadomość już nie.

Wiem, że mógłbym po prostu zrobić tak: &c&l%message%, ale nie o to chodzi.

Kolor wiadomości jest inny dla każdej grupy.

Najprościej dać jakieś permy i potem w sk to dostosować. Nie chcę mi się tego robić.

Stąd moje pytanie - Czy jest jakiś łatwiejszy sposób na zrobienie tego?

Z góry dzięki za pomoc pozdrawiam,

Jakub Gross

Wesołych Świąt

Podziękuj za życzenia. :)

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

•         if player is in world "world":
  •                 cancel event
  •                 send "%player's display name%: %message%" to all players in world "world"
  •                 stop
powinno zadziałać.

Sprawdzałeś mój kod na PasteBin?

Czytałeś do końca?

Chodzi o taki  wygląd chatu jaki jest w Essentials.

W Essentials jest tak:

post-717-0-70920100-1419159847_thumb.png

Z Twoim skryptem jest tak:

post-717-0-78138500-1419159846_thumb.png

• 0
on chat:        if player is in world "survival":                cancel event                send "%player's display name% %message% &6>> &9" to all players in world "survival"                stop                       if player is in world "ParkourSpawn":                cancel event                send "%player's display name% %message% &6>> &9" to all players in world "ParkourSpawn"                stop                 if player is in world "world":                cancel event                broadcast "%player's display name% %message% &6>> &9" to all players in world "world"                stop

• 0
on chat:        if player is in world "survival":                cancel event                send "%player's display name% %message% &6>> &9" to all players in world "survival"                stop                       if player is in world "ParkourSpawn":                cancel event                send "%player's display name% %message% &6>> &9" to all players in world "ParkourSpawn"                stop                 if player is in world "world":                cancel event                broadcast "%player's display name% %message% &6>> &9" to all players in world "world"                stop

Trochę się zgubiłeś. xD

if player is in world "world":

cancel event

broadcast "%player's display name% %message% &6>> &9" to all players in world "world"

stop

Odwrotnie. :P

Chodzi mi o ty czy w jakiś sposób mogę uzyskać ten sam chat CO NORMALNIE.

Tak musiałbym dawać permy i w sk męczyć się z kolorkami.

• 0

Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi. @up2 podał ci prawie poprawny skrypt. Kwestia wyglądu który już pewnie umiesz sobie ustawić. A co "permy i w sk męczyć się z kolorkami." Jesli miałeś na myśli permisjie to nie widzę potrzeby by je wgl nadawać a o jakie kolorki Ci wgl chodzi? Wygląd estetyczny?

• 0

No to inaczej niż zabawa w permisjie tego nie zrobisz. W essentials nie ma takiej opcji. Dużo masz tych rang? Chyba ze moze jakimś cudem znajdziesz sobie jakis iny plugin na czat obslugujacy światy. Ale nie wiem czy to ma sens.

No trochę jest. Myślę, że około 10.

Edytowane przez jakubgross

• 0

Można skorzystać z funkcji dodatku Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!, wyrażenia "Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!".

on chat:    set chat recipients to all players in world of player

Kodu nie testowałem ale teoretycznie powinien działać.

• 0

Można skorzystać z funkcji dodatku Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!, wyrażenia "Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!".

on chat:    set chat recipients to all players in world of player

Kodu nie testowałem ale teoretycznie powinien działać.

Sprawdzę i powiem.

//Edit

Jednak nie działa. Oto błąd, który się wyświetla:

post-717-0-28218100-1419180787_thumb.png

Edytowane przez jakubgross

• 0
on chat:	loop all players:		loop-players is in world "123":			set chat recipients to loop-players			LUB:on chat:	loop all players:		loop-players is in world "123":			add loop-players to {_::*}	set chat recipients to {_::*}

Niestety ni testowałem tych kodów. Drugi sposób jest już w 100% z Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! wiec powinno zadziałać jesli nie popełniłem błędu w wczesniejszym loopie ;p

• 0
on chat:	loop all players:		loop-players is in world "123":			set chat recipients to loop-players			LUB:on chat:	loop all players:		loop-players is in world "123":			add loop-players to {_::*}	set chat recipients to {_::*}

Niestety ni testowałem tych kodów. Drugi sposób jest już w 100% z Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! wiec powinno zadziałać jesli nie popełniłem błędu w wczesniejszym loopie ;p

Okej. Sprawdzę i dam znać.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...