jakubgross 3 Opublikowano 21 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2014 Cześć, chcę zrobić skrypt na osobny chat na każdym świecie.Czy jest możliwe to, aby wyglądał on tak jak jest ustawiony w Essentials?Mam taki skrypt.Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Cały prefix jest wyświetlany dobrze, ale niestety cała wiadomość już nie.Wiem, że mógłbym po prostu zrobić tak: &c&l%message%, ale nie o to chodzi.Kolor wiadomości jest inny dla każdej grupy.Najprościej dać jakieś permy i potem w sk to dostosować. Nie chcę mi się tego robić.Stąd moje pytanie - Czy jest jakiś łatwiejszy sposób na zrobienie tego? Z góry dzięki za pomoc pozdrawiam,Jakub GrossWesołych ŚwiątPodziękuj za życzenia. :) kkxdd 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adamek 182 Opublikowano 21 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2014 if player is in world "world": cancel event send "%player's display name%: %message%" to all players in world "world" stoppowinno zadziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jakubgross 3 Opublikowano 21 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2014 if player is in world "world": cancel event send "%player's display name%: %message%" to all players in world "world" stoppowinno zadziałać. Sprawdzałeś mój kod na PasteBin?Czytałeś do końca?Chodzi o taki wygląd chatu jaki jest w Essentials.W Essentials jest tak:Z Twoim skryptem jest tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patek 189 Opublikowano 21 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2014 on chat: if player is in world "survival": cancel event send "%player's display name% %message% &6>> &9" to all players in world "survival" stop if player is in world "ParkourSpawn": cancel event send "%player's display name% %message% &6>> &9" to all players in world "ParkourSpawn" stop if player is in world "world": cancel event broadcast "%player's display name% %message% &6>> &9" to all players in world "world" stop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jakubgross 3 Opublikowano 21 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2014 on chat: if player is in world "survival": cancel event send "%player's display name% %message% &6>> &9" to all players in world "survival" stop if player is in world "ParkourSpawn": cancel event send "%player's display name% %message% &6>> &9" to all players in world "ParkourSpawn" stop if player is in world "world": cancel event broadcast "%player's display name% %message% &6>> &9" to all players in world "world" stopTrochę się zgubiłeś. xD if player is in world "world": cancel event broadcast "%player's display name% %message% &6>> &9" to all players in world "world" stopOdwrotnie. :P Chodzi mi o ty czy w jakiś sposób mogę uzyskać ten sam chat CO NORMALNIE.Tak musiałbym dawać permy i w sk męczyć się z kolorkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DamianMMC 84 Opublikowano 21 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2014 Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi. @up2 podał ci prawie poprawny skrypt. Kwestia wyglądu który już pewnie umiesz sobie ustawić. A co "permy i w sk męczyć się z kolorkami." Jesli miałeś na myśli permisjie to nie widzę potrzeby by je wgl nadawać a o jakie kolorki Ci wgl chodzi? Wygląd estetyczny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jakubgross 3 Opublikowano 21 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2014 @Up Zrobiłem sam identyczny.No chodzi, że w Essentials mam ustawione pisania dla każdej rangi.Podałem mu obrazek z rangi: WłaścicielWszystkie inne rangi wyglądają inaczej.Już rozumiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DamianMMC 84 Opublikowano 21 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2014 No to inaczej niż zabawa w permisjie tego nie zrobisz. W essentials nie ma takiej opcji. Dużo masz tych rang? Chyba ze moze jakimś cudem znajdziesz sobie jakis iny plugin na czat obslugujacy światy. Ale nie wiem czy to ma sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jakubgross 3 Opublikowano 21 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2014 (edytowane) No to inaczej niż zabawa w permisjie tego nie zrobisz. W essentials nie ma takiej opcji. Dużo masz tych rang? Chyba ze moze jakimś cudem znajdziesz sobie jakis iny plugin na czat obslugujacy światy. Ale nie wiem czy to ma sens.No trochę jest. Myślę, że około 10. Edytowane 21 grudnia 2014 przez jakubgross Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patek 189 Opublikowano 21 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2014 Zrób if player has permission zamiast is in world i wysłaj wiadomość tak: Send .... To player's world Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piratjsk 698 Opublikowano 21 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2014 Można skorzystać z funkcji dodatku Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!, wyrażenia "Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!".on chat: set chat recipients to all players in world of playerKodu nie testowałem ale teoretycznie powinien działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jakubgross 3 Opublikowano 21 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2014 (edytowane) Można skorzystać z funkcji dodatku Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!, wyrażenia "Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!".on chat: set chat recipients to all players in world of playerKodu nie testowałem ale teoretycznie powinien działać.Sprawdzę i powiem.//EditJednak nie działa. Oto błąd, który się wyświetla: Edytowane 21 grudnia 2014 przez jakubgross Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jakubgross 3 Opublikowano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2014 @ref Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DamianMMC 84 Opublikowano 22 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2014 on chat: loop all players: loop-players is in world "123": set chat recipients to loop-players LUB:on chat: loop all players: loop-players is in world "123": add loop-players to {_::*} set chat recipients to {_::*}Niestety ni testowałem tych kodów. Drugi sposób jest już w 100% z Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! wiec powinno zadziałać jesli nie popełniłem błędu w wczesniejszym loopie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jakubgross 3 Opublikowano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2014 on chat: loop all players: loop-players is in world "123": set chat recipients to loop-players LUB:on chat: loop all players: loop-players is in world "123": add loop-players to {_::*} set chat recipients to {_::*}Niestety ni testowałem tych kodów. Drugi sposób jest już w 100% z Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! wiec powinno zadziałać jesli nie popełniłem błędu w wczesniejszym loopie ;p Okej. Sprawdzę i dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
jakubgross 3
Cześć,
chcę zrobić skrypt na osobny chat na każdym świecie.
Czy jest możliwe to, aby wyglądał on tak jak jest ustawiony w Essentials?
Mam taki skrypt.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!
Cały prefix jest wyświetlany dobrze, ale niestety cała wiadomość już nie.
Wiem, że mógłbym po prostu zrobić tak: &c&l%message%, ale nie o to chodzi.
Kolor wiadomości jest inny dla każdej grupy.
Najprościej dać jakieś permy i potem w sk to dostosować. Nie chcę mi się tego robić.
Stąd moje pytanie - Czy jest jakiś łatwiejszy sposób na zrobienie tego?
Z góry dzięki za pomoc pozdrawiam,
Jakub Gross
Wesołych Świąt
Podziękuj za życzenia. :)
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi