Przy pisaniu skryptów ciągle mam problemy z tymi dwoma wyrażeniami.
Konkretnie chodzi o to, że gdy chcę sprawdzić np jeśli zmienna nie zawiera danego wyrazu, to skrypt kończy działanie.
Ostatni raz miałem ten problem w gildiach:
if {gildie.%{_gildia}%.lider} isn't "%player%": if {gildie.%{_gildia}%.oficerowie::*} doesn't contain "%player%": send "&cTylko zalozyciel lub oficerowie mogą ..." stop<Dalsza czesc skryptu>
W drugim wierszu zawsze wychodzi że nick gracza jest na liście oficerów, chodź tak nie jest.
Próbowałem również z don't, ale też nie działa.
W tym przypadku jak przerobiłem kod, to akurat wyszło na lepiej, ale nie zawsze tak jest.
A przerobiłem go tak:
if {gildie.%{_gildia}%.czlonkowie::*} contain "%player%": send "&cTylko zalozyciel lub oficerowie moga..." stop<Dalsza czesc skryptu>
No i ten sam gracz co wcześniej nie mógł użyć komendy, ponieważ był na liście czlonkow gildii, a nie oficerow lub zalozycielem.
Ktoś wie o co z tym chodzi? Bo ja tego rozkminić nie mogę :/
Spędziłem już w chuj czasu na takie sprawdzanie co nie działa, bo niestety skript takich błędów już nie wyłapuje.
Pytanie
Invictus 0
Witam.
Przy pisaniu skryptów ciągle mam problemy z tymi dwoma wyrażeniami.
Konkretnie chodzi o to, że gdy chcę sprawdzić np jeśli zmienna nie zawiera danego wyrazu, to skrypt kończy działanie.
Ostatni raz miałem ten problem w gildiach:
W drugim wierszu zawsze wychodzi że nick gracza jest na liście oficerów, chodź tak nie jest.
Próbowałem również z don't, ale też nie działa.
W tym przypadku jak przerobiłem kod, to akurat wyszło na lepiej, ale nie zawsze tak jest.
A przerobiłem go tak:
No i ten sam gracz co wcześniej nie mógł użyć komendy, ponieważ był na liście czlonkow gildii, a nie oficerow lub zalozycielem.
Ktoś wie o co z tym chodzi? Bo ja tego rozkminić nie mogę :/
Spędziłem już w chuj czasu na takie sprawdzanie co nie działa, bo niestety skript takich błędów już nie wyłapuje.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi