Skocz do zawartości
  • 0

Brak plików w server.properties

Klosiksosik
 Udostępnij

Pytanie

Cześć!, zakupiłem dziś server na hostingu pukawka.pl skonfigurowałem go po czym odpaliłem, w konsoli nie wyświetliło się wręcz nic o renderowaniu świata a w statusie servera pisze "sprawdzam" czytałem w FAQ pukawki że trzeba ustawić port itd w server.properties otworzyłem pliki przez winscp i po wejściu w properties nie było tam plików server port query port itd robiłem reinstal i próbowałem z dwoma silnikami spigot i bukkit. Jestem w tym temacie dość cienki więc możliwe że coś przeoczyłem. 

Miłego wieczoru 

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
9 godzin temu, GrajdeN napisał:

Pukawka to sciek, zrob se serwer na np minehoscie lub lvlup

Z polskich współdzielonych hostingów pukawka jest najlepsza, trzeba tam mieć szczęście żeby na w miarę pustą maszynę trafić, raz taki serwer utrzyma 20 graczy, a raz nawet 70. Współdzielona oferta od minehosta nie nadaje się na nic więcej niż serwer dla znajomych.

9 godzin temu, GrajdeN napisał:

To sproboj se serwer zrobic na silniku PaperSpigot

Coś takiego jak paperspigot nie istnieje od jakichś 6 lat, jest to bardzo stara nazwa Papera, któremu aktualnie daleko w wydajności do takiego Tuinity.

@Klosiksosik upewnij się, że w panelu wybrałeś Javę 16.

• 0
12 godzin temu, Helios1993 napisał:

Z polskich współdzielonych hostingów pukawka jest najlepsza, trzeba tam mieć szczęście żeby na w miarę pustą maszynę trafić, raz taki serwer utrzyma 20 graczy, a raz nawet 70. Współdzielona oferta od minehosta nie nadaje się na nic więcej niż serwer dla znajomych.

Coś takiego jak paperspigot nie istnieje od jakichś 6 lat, jest to bardzo stara nazwa Papera, któremu aktualnie daleko w wydajności do takiego Tuinity.

@Klosiksosik upewnij się, że w panelu wybrałeś Javę 16.

Eh... Pukawka jest bardzo stara i interfejs mi sie strasznie nie podoba a czepianie sie szczegolow typu ze ja napisalem PaperSpigot a ty piszesz ze to stara nazwa Papera nie ma sensu

• 0
15 minut temu, GrajdeN napisał:

Eh... Pukawka jest bardzo stara i interfejs mi sie strasznie nie podoba

Czyli gdyby ktoś ci zaoferował dwa komputery, jeden z jakimś starym pentiumem, ale bardzo ładną i nową obudową, rgb itp., a drugi z nowym ryzenem, ale obudową sprzed 30 lat, to wziąłbyś ten z ładną obudową? Nie patrz tylko na wygląd.

• 0

Jak kiedyś korzystałem z pukawki to nie byłem zadowolony. W zagranicznym hostingu za tę samą cenę można było dostać lepszy serwer. A jak masz te 35 zł / msc na VPS w lvlup.pro to już w ogóle nie do porównania z hostingami.

Co do Tunity vs Paper, to czy są jakieś wymierne testy, czy można bazować jedynie na opinii ludzi? @Helios1993

EDIT: Dodam jeszcze, że bez dotykania pliku server.properties też wszystko powinno działać.

Edytowane przez krzmaciek

• 0
43 minuty temu, krzmaciek napisał:

Co do Tunity vs Paper, to czy są jakieś wymierne testy, czy można bazować jedynie na opinii ludzi?

Niektóre (starsze) spore poprawki wydajności z Tuinity zostały dodane do Papera, np. notick view distance, dzięki któremu prawie każdy serwer stojący na 1.12 przeszedł na 1.16. Kilka ważniejszych zmian w Tuinity to kilkukrotnie szybsze ładowanie chunków + brak nawet kilkudziesięciusekundowego oczekiwania na załadowanie chunków po teleportacji (rewrite niektórych części kodu chunków), 35-krotnie szybsze oświetlanie + dwukrotnie szybsze generowanie chunków (Starlight, rewrite całego systemu oświetlania), od 30 do 200-krotnie szybsze konwertowanie danych dla nowszych wersji (DataConverter, rewrite DFU) oraz najwydajniejszy limiter pakietów chroniący serwer przed niektórymi przyszłymi exploitami crashującymi serwer.

• 0
6 minut temu, krzmaciek napisał:

@Helios1993 Dzięki za odpowiedź. Ale dopytam - czy Starlight to nie jest tylko mod na Fabrica (od zespołu Tuinity co prawda), czy funkcjonuje to też jako optymalizacja wbudowana w Tuinity?

Starlight jest wbudowany w Tuinity.