PEPQ65 49 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 Witam, mam problem z tym ze mam stworzony skrypt na /blabla stworz /blabla setarena /blabla dolacz Gdy tworzę arene wszystko jest okej.Gdy daje do tej areny setarena czyli dodaje respawna jest okej.Ale gdy dolaczam do nic sie nie wyswietla ani nie teleportuje. KOD: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Oczywiście mam tam jeszcze dalej swoj ale tylko cos mi nie idzie z tym /blabla dolacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrPatryk07 45 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 Podpinam sie. U mnie tak samo... Nie teleportuje itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PEPQ65 49 Opublikowano 15 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2014 ref Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RickPlayingPL 130 Opublikowano 15 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2014 (edytowane) set {tnt.tnt.%arg 2%.niewiem} to trueif {tnt.tnt.%player%.tnt} is true:if {tnt.tnt.%player%.niewiem} is true:???? yy... wat? //EDIT:Wgle ten kod jest zle zrobiony. Najpierw radzil bym ci zapoznanie sie ze grupowymi zmiennymi, zapetlanie graczy w zmiennej grupowej bo to w minigierkach jest bardzo wazne. Kombinuj ale i tak radzil bym ci zaczac od robienia minigierki na 1 arene bo na wiele aren to juz troche wiecej pracy trzeba wlozyc. Edytowane 15 grudnia 2014 przez RickPlayingPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PEPQ65 49 Opublikowano 16 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2014 (edytowane) Zapoznac z zmiennymi grupowej... to moze wytlumaczysz albo dasz poradnik a nie wymadrzanie?... Jak ktos moze mi z tym pomoc to prosze o pisanie. Edytowane 16 grudnia 2014 przez PEPQ65 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RickPlayingPL 130 Opublikowano 16 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2014 (edytowane) Dam ci kilka przykladow. Zmienna grupowa - zmienna ktora przechowuje jakas lista graczy, liczb, nazw, przedmiotow, blokow itp... {listaGraczy: :*} tak wyglada zmienna grupowa aby ze zmiennej zrobic zmienne grupowa musimy dodac to na koniec " : :* ".mozemy tez zrobic cos takiego {listaGraczy.arena1: :*}.Mozemy potem to dowolnie uzywac np. {listaGraczy.arena1: :*} contains player = sprawdznie czy zmienna zawiera blok/gracza itp...{listaGraczy.arena1: :*} doesn't contains player = sprawdzanie czy nie posiadadelete {listaGraczy.arena1: :*} = usuwa zmiennaloop {listaGraczy.arena1: :*}: = zapetla zmienna (dobre w przypadku minigier np. do startowania arenysize of {listaGraczy.arena1: :*}: = sprawdza ilosc rzeczy w tej zmiennej (dodanych blokow, graczy, slow, licz itp...) przyklady: startowanie arenyadd player to {arena1.listaGraczy::*}size of {arena1.listaGraczy::*} is 2: <-- size of to jest ile rzeczy ma ta zmienna w sobie, jak dodasz gracza do zmiennej to wtedy to bedzie wynosic 1 loop {arena1.listaGraczy::*}: send "arena zaraz wystartuje..." to loop-value teleport loop-value to spawn... TE WSZYSTKIE BUZKI TO SA EMOTKI ALE NAPRAWDE ZAMIAST NICH MA BYC GWIAZDKACZYLI COS W TYM STYLU BEZ SPACJI: : * Edytowane 16 grudnia 2014 przez RickPlayingPL PEPQ65 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 #Aperture 278 Opublikowano 17 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2014 tak trudno zajrzeć do poradników... Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PEPQ65 49 Opublikowano 17 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2014 (edytowane) 2 up masz plusa a up Nie ma tam ZMIENNYCH GRUPOWYCH. Do zamkniecia/rozwiazane. Edytowane 17 grudnia 2014 przez PEPQ65 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
PEPQ65 49
Witam, mam problem z tym ze mam stworzony skrypt na /blabla stworz /blabla setarena /blabla dolacz
Gdy tworzę arene wszystko jest okej.
Gdy daje do tej areny setarena czyli dodaje respawna jest okej.
Ale gdy dolaczam do nic sie nie wyswietla ani nie teleportuje.
KOD: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!
Oczywiście mam tam jeszcze dalej swoj ale tylko cos mi nie idzie z tym /blabla dolacz
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi