Skocz do zawartości
  • 0

Plugin na pracę.

rozumek29

Pytanie

Witam, pracuje sobie luźno nad pluginem który chcę wykorzystać na serwerze dla znajomych. Chcę po prostu stworzyć pracę które będą umożliwiały zdobywanie pieniędzy. I brak mi koncepcji w jaki sposób optymalnie by wykonać taki plugin.

Jakaś hashmapa ładowana do pamięci podręcznej serwera przy starce, gdzie byłoby zapisane UID gracza i string z nazwą pracy ? i wtedy np przy evencie BlockBreakEvent sprawdzać czy gracz ma daną profesję ?

HELP

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1

Jeśli chcesz po prostu aby gracz miał przypisaną jakąś pracę i dostawał pieniądze np. za wykopywanie bloków to taka mapa jak mówisz wystarczy, ale warto abyś zrobił zapisywanie danych graczy żeby po restarcie serwera się to wszystko nie wyczyściło. 

• 1

Skoro masz plany na przyszłość rozbudowywać plugin to na twoim miejscu bym mapkę <UUID, UserJob>

Ten obiekt UserJob mógłby zawierać pracę gracza, a w przyszłości byś mógł na luzie dodawać nowe opcje do pracy bez zbędnego modyfikowania kodu

• 0
1 godzinę temu, kerpson napisał:

Skoro masz plany na przyszłość rozbudowywać plugin to na twoim miejscu bym mapkę <UUID, UserJob>

Ten obiekt UserJob mógłby zawierać pracę gracza, a w przyszłości byś mógł na luzie dodawać nowe opcje do pracy bez zbędnego modyfikowania kodu

Genialne.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...