Cześc,
Mam problem z moim party, napisałem sobie cały kod, ale linijka odpowiadająca za zapraszanie nie działa jak powinna, mianowicie gdy dodaje gracza, to go dodaje, tylko ze tworzac party moge zaprosić rowniez siebie samego, jak zablokować mozliowsc dodawania siebie do party? (Lider nie powinien móc zaprosić samego siebie)
if{status.%player%} is "szef":if arg 1 is "dodaj":if arg 2 is set:if{party.%player%} is not arg 2:if{party.zaproszenie.%arg 2%} is not set:if{status.%player%} is not "Pracownik":set{party.zaproszenie.%arg 2%} to true
send "{@tag} &7Zaprosiłeś/aś gracza &6%arg 2% &7do swojego &2party!"
send "{@tag} &7Gracz &2%player% &7zaprasza Cie do &2party! &6%{party.%player%}%! &7, aby dołączyć, wpisz &6/party dolacz &a<&7nazwa party&a>" to argument 2 parsed as player
wait 30 seconds
delete{party.zaproszenie.%arg 2%}if{status.%arg 2%} is not "Pracownik":
send "{@tag} &2%arg 2% &7Twój czas na dołaczenie minął!" to argument 2 parsed as player
stop
else:
send "{@tag} &7Ten gracz jest juz członkiem &2party!"
stop
else:
send "{@tag} &7Nie jesteś zaproszony do &2party!"
stop
else:
send "{@tag} &7Gracz &2%arg 2% &7otrzymał juz zaproszenie!"
stop
else:
send "{@tag} &cNie mozesz dodac samego siebie!"else:
send "{@tag} &7Poprawne uzycie &2/party dodaj &6<&7nick&6>"
stop
Pytanie
TheFightaz 0
Cześc,
Mam problem z moim party, napisałem sobie cały kod, ale linijka odpowiadająca za zapraszanie nie działa jak powinna, mianowicie gdy dodaje gracza, to go dodaje, tylko ze tworzac party moge zaprosić rowniez siebie samego, jak zablokować mozliowsc dodawania siebie do party? (Lider nie powinien móc zaprosić samego siebie)
https://skript.pl/temat/47719-skrypt-na-party-problem/Udostępnij na innych stronach
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi