Skocz do zawartości
  • 0

System światów

SeIniKs

Pytanie

Cześć, potrzebuje prosty skrypt na tworzenie światów (reszte sobie dorobie) chodzi mi o to że gracz po wpisaniu komendy /swiat wyskakuje mu kilka opcji "stworz, usun, dodaj, wyrzuc, tp, lista," 

/swiat stworz <nazwa> - tworzy nowy świat (gracz może stworzyć tylko 1 taki świat, lecz jeżeli gracz ma permisje ranga.vip może stworzyć 2 światy) jeżeli gracz nie poda nazwy świata, świat nie może się utworzyć. lecz jeżeli nazwa istnieje lub jest już taki świat wyskakuje mu komunikat że taka naza już istnieje

/swiat usun <nazwa> - usuwa wybrany świat po potwierdzeniu czy gracz napewno chce to zrobić

/swiat lista - wyskakuje mu komunikat w którym jest lista jego światów

/swiat dodaj <gracz> <nazwa> - dodaje wpisanego gracza i daje mu możliwość modyfikowania świata (w sensie budowania itp) (nie ma on dostępu do usuwania, dodawania graczy do świata) w wpisanym świecie

/swiat wyrzuc <gracz> <nazwa> - wyrzuca gracza z listy w której zostal dodany

/swiat tp <nazwa> - teleportuje gracza do świata wpisanego w komendzie (jeżeli jest dodany do świata, może budować itp, ale jeżeli nie jest dodany, dostaje tryb spectatora i może tylko obserwować świat)

Mam plugin Multiverse może sie coś przyda

PS - Jeżeli skrypt będzie DOBRY moge zapłacić moje ostatnie 5 zł na PayPalu (xD) ale napewno docenie jakoś tego kto napisze mi taki skrypt.

Z góry dzięki :) !

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Teraz, CoFFeIN04 napisał:

Przecież to jest niczym SkyBlock, poszukaj jakiegoś pluginu na SkyBlocka, po co robić to w skrypcie

No o to mi właśnie chodzi, że jeżeli gracz np nie ma pieniędzy na serwer survival z kolegami, to może pograć sobie na naszym i wiedzieć że nikt nie wkradnie mu się na posesje albo zniszczy swoją baze.
Jabym umiał Jave to bym przerobił plugin na skyblocka ale że jej nie umiem to no...

• 0

Według mnie rozwiązanie jest jedno: plugin MULTI WORLD

Tam możesz tworzyć światy, usuwać je mieć liste..

Możesz ustawiać typ np. void, flat, nether, end, zwykły.

Możesz też połączyć z portalami (inny plugin MV portals)...

I ogónie to dobrze działa... nie laguje... usuwa foldery nie zajmuje miejsca:

po prostu łatwiejsze i lepsze rozwiązanie ;)

WYDAJE SIĘ ŻE DO ZAMKNIĘCIA...