Witam ostatnio zajmuje się skryptem i mam taki problem że w skrypcie umieszczam losowanie gracza ale nie chcę by jeden gracz mógł być wylosowany dwa razy.
Na konkretną czynność:
loop all players:
add loop-player to {rgracz::*}
set {gracz1} to random element out of {rgracz::*}
set {gracz2} to random element out of {rgracz::*}
if {gracz2} is {gracz1}:
send "ten sam gracz" to loop-players
else:
send "inny gracz" to loop-players
I mam coś takiego ale nw jak to zrobić by losowało na przykład 5 razy i jeżeli za tym każdym razem nie trafi innego gracza nie kontynuowało by dalszej części skryptu.
Mam nadziej że da się to jakoś zrobić z góry dziękuje za każda pomoc
Pytanie
nitolar 0
Witam ostatnio zajmuje się skryptem i mam taki problem że w skrypcie umieszczam losowanie gracza ale nie chcę by jeden gracz mógł być wylosowany dwa razy.
Na konkretną czynność: loop all players: add loop-player to {rgracz::*} set {gracz1} to random element out of {rgracz::*} set {gracz2} to random element out of {rgracz::*} if {gracz2} is {gracz1}: send "ten sam gracz" to loop-players else: send "inny gracz" to loop-playersI mam coś takiego ale nw jak to zrobić by losowało na przykład 5 razy i jeżeli za tym każdym razem nie trafi innego gracza nie kontynuowało by dalszej części skryptu.
Mam nadziej że da się to jakoś zrobić z góry dziękuje za każda pomoc
https://skript.pl/temat/46523-losowanie-graczy-z-zabezpieczeniem-przed-wylosowaniem-tego-samego-gracza-do-innej-zmiennej/Udostępnij na innych stronach
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi