Skocz do zawartości
  • 0

Usuwanie ze zmiennych

sula008

Pytanie

Witam, mam problem z usuwaniem ze zmiennych. oto kod usuwania

remove arg 3 from {dzialki.region.p.%{dzialki.osoba.%arg 3%}%::*}				#--#				set {_wymiarosoba} to {dzialki.wymiar.%arg 3%}				remove {_wymiarosoba} from {dzialki.wymiar.p.%{dzialki.osoba.%arg 3%}%::*}				#--#				set {_kasaosoba} to {dzialki.kasa.%arg 3%}				remove {_kasaosoba} from {dzialki.kasa.p.%{dzialki.osoba.%arg 3%}%::*}				#--#				set {_dataosoba} to {dzialki.data.%arg 3%} 				remove {_dataosoba} from {dzialki.data.p.%{dzialki.osoba.%arg 3%}%::*}				#--#

robie skrypt na dzialki i robie tez statystyki i w tym kodzie powinno usuwac "arg 3" (to nazwa działki)

dodawanie do zmiennych działa
kody:

set line 1 to "&fNa Sprzedaż"			set {_line3} to line 3 parsed as number			set {_line4} to line 4 parsed as number			set {_liczba1} to {_line3} * {_line4}			set {_liczba2} to {_liczba1} ^ 1.583968778			set {_liczba4} to {_liczba2} + 2200			set line 3 to "&fÞ%{_liczba4}%"			set line 4 to "&f%{_line3}%x%{_line4}%"			replace every "&f" and "Þ" with "" in line 3			replace every "&f" with "" in line 4			set {dzialki.wymiar.%line 2%} to line 4			set {dzialki.kasa.%line 2%} to line 3			set line 3 to "&fÞ%{_liczba4}%"			set line 4 to "&f%{_line3}%x%{_line4}%"			set line 2 to "&f%line 2%"			stop
replace every "&f" with "" in line 2				execute console command "rg removeowner -a %line 2% -w world"				execute console command "rg removemember -a %line 2% -w world"				execute console command "rg addowner %line 2% %player% -w world"				replace every "&f" and "Þ" with "" in line 3				replace every "&f" with "" in line 4				set {_price2} to line 3 of the clicked block parsed as number				remove {_price2} from the player's balance				#--#				set {dzialki.osoba.%line 2%} to player				set {dzialki.osoba.p.%player%} to player				#--#				add line 2 to {dzialki.region.p.%player%::*}				#--#				add line 4 to {dzialki.wymiar.p.%player%::*}				#--#				add {_price2} to {dzialki.kasa.p.%player%::*}				#--#				set {_data} to now				#--#				set {dzialki.data.%line 2%} to {_data}				add {_data} to {dzialki.data.p.%player%::*}				#--#

nie wiem co w tym jest źle :(

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

ten kod jest trochę... nieczytelny. Wrzuć cały skrypt na pastebina, jeśli ci to nie przeszkadza. Nie martw się. Nie skopiuję :P

Chyba logiczne, że jakbyś chciał skopiować to byś sobie skopiował i ew. poprawił wklejke z pierwszego postu...  //Sebek4321

Dla ciebie tak, ale już ostatnio ktoś się o to pluł(nie na tym forum), że ktoś mu skopiuje po napisaniu takiego postu... //PoweredDragon

Nie pisz zielonym kolorem z podpisem. //Sebek4321

Edytowane przez Sebek4321

• 0

#ref

zrobiłem takowy pojedynczy test:

if arg 1 is "t":	subtract arg 2 from {dzialki.kasa.p.test::*}

to "test" to nazwa gracza jak powinna być ogółem i tego "arg 2"  nie usuwa czyli jest tam np 2201 i wpisze to w komendę czyli /pd t 2201 to nie usuwa, a jak zrobię takie coś:

if arg 1 is "t":	subtract 2201 from {dzialki.kasa.p.test::*}

to usuwa normalnie nie wiem od czego to zależy.. komendę mam zdefiniowaną tak:

command /pd [<text&gt] [<text&gt] [<text&gt] [<text&gt]:

• 0

spróbuj argument 2 parsed as number

if arg 1 is "t":	subtract arg 2 parsed as number from {dzialki.kasa.p.test::*}

no niestety nic nie pomogło, patrzyłem z innymi zmiennymi np wymiary, nazwa działa tak samo z arg 2 nie usuwa ale recznie wpisze w skrypcie usuwa :-(

• 0

A moja odp. sry za 2 post ale wpisz arg 2 w %% tak aby bylo %arg 2% moze to cos pomoze

to nic nie da bo "'%arg 2%' is not an entity type"

jutro jeszcze coś obczaję bo jednak to "subtract arg 2 parsed as number from {dzialki.kasa.p.test::*} "zadziałało przy tym "kasa"

Edytowane przez sula008

• 0

Dobra ogarnałem czemu nie usuwało pierw dałem aby usunęło osobe ze zmiennych a potem nie usuwało reszty bo nie było osoby xD ale i tak jest problem z usunięciem daty oraz kordów ze zmiennych nie wiem dlaczego ich nie usuwa :< 

data się zapisuje tak: 

Dołączona grafika

to po dwukropku oczywiście 

i usuwanie do tego mam zrobione tak:

set {_dataosoba} to {dzialki.data.%arg 3%} subtract {_dataosoba} from {dzialki.data.p.%{dzialki.osoba.%arg 3%}%::*}

i nie wiem czy w zapisie jeżeli jest odstęp ma to jakąś różnicę czy też nie

#edit

dobra ogarnąłem, błąd był w tym że zmienne z danymi które były potrzebne do usunięcia byłe na samym początku usuwane i dlatego danych nie było do usunięcia <facepalm> xD

więc można zamknąć i dzieki PoweredDragon za podpowiedz z tymi numerami plusik leci :)

Edytowane przez sula008

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...