Skocz do zawartości
  • 0

Title

VulCaniK

Pytanie

Hej da sie zrobić tak title aby wyświetlało się przez 10 sekund co sekunde zmieniając napis ile sekund zostało tzn. 10, 9, 8 i tak do 1 sekundy? Nie jestem jescze doświadczony i jedyną opcje jaką widze to wyswietlenie title "10" potem wait "1 second" i title "9" i tak dalej a to też srednio działa przy loop-players.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
3 minuty temu, VulCaniK napisał:

Hej da sie zrobić tak title aby wyświetlało się przez 10 sekund co sekunde zmieniając napis ile sekund zostało tzn. 10, 9, 8 i tak do 1 sekundy? Nie jestem jescze doświadczony i jedyną opcje jaką widze to wyswietlenie title "10" potem wait "1 second" i title "9" i tak dalej a to też srednio działa przy loop-players.

Tworzysz pętlę 'loop 10 times', w której wysyłasz 'title' do wszystkich graczy z liczbą '%11 - loop-number%'. Po wysyłaniu dajesz 'wait 1 second'.

Kiedy ta pętla zostanie zakończona, tym samym odliczanie dojdzie do zera.

Tutaj to dokładniej wytłumaczyłem.

• 0

Dzięki, zaoszczędziłem parę linijek kodu ale mam jeszcze jeden problem. Przy tym kawałku:

loop all players in world "konkurs":
                        loop 10 times:
                            send loop-players title "&4%11 - loop-number%" with subtitle "&2Czy w miejscu z portalami mamy glowstone?"
                            wait 1 second

Coś nie działa i zamiast wysyłać do wszystkich graczy jednocześnie to pierw trwa odliczanie u mnie (w momencie w którym wpisuje komende) a kiedy odliczanie sie u mnie skończy dopiero zaczyna odliczać u innego gracza.

• 0

Po co zapętlasz graczy, skoro możesz wysłać title do wszystkich graczy (send title " " to all players)? W ogóle co ty masz za prehistoryczne wersje pluginów, że ci stare send player title z skrayfalla działa? Skorzystaj ze skriptowego 'send title " " to player(/all players)' i poaktualizuj pluginy do najnowszych wersji.

• 0
9 minut temu, VulCaniK napisał:

Coś nie działa i zamiast wysyłać do wszystkich graczy jednocześnie to pierw trwa odliczanie u mnie (w momencie w którym wpisuje komende) a kiedy odliczanie sie u mnie skończy dopiero zaczyna odliczać u innego gracza.

Jeżeli już chciałbyś to zrobić z zapętlaniem graczy, musisz zamienić miejscami pętlę 'loop 10 times' z pętlą od graczy.

Poza tym tam powinno być 'loop-player', nie 'loop-players'.

Co do reszty, Helios ci napisał. Najlepiej użyć 'send title' ze Skripta, wtedy nie trzeba się bawić w zapętlanie graczy.

• 0

Zapętlam graczy po to żeby wysyłało title tylko do tych co są na danej mapie a nie do wszystkich na serwerze. A co do skripta, chciałem się przerzucić na 2.5.3 do do 1.8 ale nie przeładowywał mi niektórych plików z nieznanej mi przyczyny więc wróciłem na "prehistoryczną" wersje.

• 0
1 minutę temu, VulCaniK napisał:

Zapętlam graczy po to żeby wysyłało title tylko do tych co są na danej mapie a nie do wszystkich na serwerze. A co do skripta, chciałem się przerzucić na 2.5.3 do do 1.8 ale nie przeładowywał mi niektórych plików z nieznanej mi przyczyny więc wróciłem na "prehistoryczną" wersje.

Wtedy również nie ma sensu zapętlanie listy, gdyż możesz jej bezpośrednio użyć w efekcie z wysyłaniem tego 'title'.

send (all players in world "world") title...

• 0
3 minuty temu, VulCaniK napisał:

Zapętlam graczy po to żeby wysyłało title tylko do tych co są na danej mapie a nie do wszystkich na serwerze.

Więc możesz wykorzystać 'send title " " to all players where [input is in world "świat"]'.

4 minuty temu, VulCaniK napisał:

chciałem się przerzucić na 2.5.3 do do 1.8 ale nie przeładowywał mi niektórych plików

Zalecam przejść na najnowszą wersję Minecrafta, lecz jeśli jednak tak bardzo chcesz zostać na wersji pełnej błędów i luk bezpieczeństwa, weź skripta 2.5.3 od Matocolotoe, pamiętaj żeby usunąć folder skripta (zrób backup skryptów) podczas aktualizacji.

• 0
Teraz, Helios1993 napisał:

Większość funkcji skquery jest już w czystym skripcie, więc nie ma sensu go używać.

Tak, chciałem sie obejść już bez tego natomiast przy niektórych rzeczach używam linijki "open chest with x rows to player" a bez SkQuery mi to nie działa. Chyba, że jest inny sposób.

• 0
Godzinę temu, VulCaniK napisał:

Jeszcze jedno pytanie. Wiecie skąd moge pobrać SkQuery działające na spigocie 1.8.8 i skriptem 2.5.3?

Stąd możesz pobrać.

3 minuty temu, Helios1993 napisał:

Większość funkcji skquery jest już w czystym skripcie, więc nie ma sensu go używać.

Wszystko zależy od tego do czego chcemy użyć tego dodatku.

SkQuery zawiera wiele przydatnych rzeczy.

Teraz, VulCaniK napisał:

Tak, chciałem sie obejść już bez tego natomiast przy niektórych rzeczach używam linijki "open chest with x rows to player" a bez SkQuery mi to nie działa. Chyba, że jest inny sposób.

Zamień 'chest' na 'chest inventory'.