MagicLa 0 Opublikowano 24 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2021 Mam problem z rangami na serwerze, otóż korzystam z Essentials i PermissionsEx wszystko mam skonfigurowane ale niestety na serwerze ranga dla nowego użytkownika jest pokazywana jako [default] zamiast jako [Gracz] permissions.yml groups: default: options: default: true permissions: - modifyworld.* Gracz: options: default: 'true' permissions: - essentials.afk.auto - essentials.afk - essentials.list - essentials.me - essentials.motd Admin: permissions: - '*' schema-version: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helios1993 333 Opublikowano 24 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2021 Permissionsex jest dziurawy, użyj LuckPerms, który jest prostszy i wydajniejszy, nie posiada dziesiątek błędów starego pexa oraz ma znacznie więcej opcji. W luckpermsie wszystko zrobisz webedytorem (/lp editor). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 24 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2021 40 minut temu, MagicLa napisał: Mam problem z rangami na serwerze, otóż korzystam z Essentials i PermissionsEx wszystko mam skonfigurowane ale niestety na serwerze ranga dla nowego użytkownika jest pokazywana jako [default] zamiast jako [Gracz] Problem będzie występował nie w pliku "permissions.yml", a raczej w kolejności wyświetlania rang na czacie i/lub tabliście oraz tego czy nowy gracz otrzymuje w ogóle rangę "Gracz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
MagicLa 0
Mam problem z rangami na serwerze, otóż korzystam z Essentials i PermissionsEx wszystko mam skonfigurowane ale niestety na serwerze ranga dla nowego użytkownika jest pokazywana jako [default] zamiast jako [Gracz]
permissions.yml
groups: default: options: default: true permissions: - modifyworld.* Gracz: options: default: 'true' permissions: - essentials.afk.auto - essentials.afk - essentials.list - essentials.me - essentials.motd Admin: permissions: - '*' schema-version: 1
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi