Trewur 2 Opublikowano 23 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 Witam, otóż potrzebuje skryptu, dzięki któremu po wciśnięciu danego przycisku można by się teleportować na dane koordy, zależy mi na tym aby taki przycisk miał być ustawiany komendą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 23 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 Teraz, Trewur napisał: Witam, otóż potrzebuje skryptu, dzięki któremu po wciśnięciu danego przycisku można by się teleportować na dane koordy, zależy mi na tym aby taki przycisk miał być ustawiany komendą. W jaki sposób ma być ustawiany komendą? Nie rozumiem. Trewur 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trewur 2 Opublikowano 23 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 1 minutę temu, Kormic napisał: W jaki sposób ma być ustawiany komendą? Nie rozumiem. Po wpisaniu komendy i np. kliknięciu przycisku zostałby on ustawiony jako właśnie ten do teleportacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 23 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 5 minut temu, Trewur napisał: Po wpisaniu komendy i np. kliknięciu przycisku zostałby on ustawiony jako właśnie ten do teleportacji. Proszę. on right click on any button: {chooseButtonLoc::%player%} is set: cancel event set {teleportButtonLoc} to location of clicked block send "&aPomyślnie ustawiono lokalizację przycisku!" to player clear {chooseButtonLoc::%player%} stop location of clicked block is {teleportButtonLoc} teleport player to location at (100, 100, 100) in world "world" send "&aZostałeś przeteleportowany!" to player command /setbutton: permission: set.button trigger: {chooseButtonLoc::%player%} is set: send "&6Już możesz wybierać lokalizację przycisku!" to player stop set {chooseButtonLoc::%player%} to true send "&aNastępny przycisk, który naciśniesz, będzie teleportował po wciśnięciu!" to player Trewur 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trewur 2 Opublikowano 23 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 Dziękuje!! 53 minuty temu, Kormic napisał: Proszę. A czy dało by radę dodać do skryptu możliwość ustawienia jeszcze jednego przycisku i jeszcze jednej lokalizacji? Łączę posty. Notatka dodana przez Glicz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 23 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 9 minut temu, Trewur napisał: A czy dało by radę dodać do skryptu możliwość ustawienia jeszcze jednego przycisku i jeszcze jednej lokalizacji? Jasne. on right click on any button: {chooseButtonLoc::%player%} is set: cancel event set {teleportButtonLoc%{chooseButtonLoc:%player%}%} to location of clicked block send "&aPomyślnie ustawiono lokalizację przycisku nr %{chooseButtonLoc:%player%}%!" to player clear {chooseButtonLoc::%player%} stop # 1 if location of clicked block is {teleportButtonLoc1}: teleport player to location at (100, 100, 100) in world "world" # 2 else if location of clicked block is {teleportButtonLoc2}: teleport player to location at (110, 110, 110) in world "world" send "&aZostałeś przeteleportowany!" to player command /setbutton [<integer=1>]: permission: set.button trigger: {chooseButtonLoc%arg 1%::%player%} is set: send "&6Już możesz wybierać lokalizację przycisku!" to player stop set {chooseButtonLoc:%player%} to 1 send "&aNastępny przycisk, który naciśniesz, będzie teleportował po wciśnięciu!" to player Trewur 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trewur 2 Opublikowano 23 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 Mogę ustawić Tylko przycisk nr 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 23 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 4 godziny temu, Trewur napisał: Mogę ustawić Tylko przycisk nr 1. Spróbuj jeszcze raz. Pamiętaj również o podaniu numerku przy komendzie. on right click on any button: {chooseButtonLoc::%player%} is set: cancel event set {teleportButtonLoc%{chooseButtonLoc:%player%}%} to location of clicked block send "&aPomyślnie ustawiono lokalizację przycisku nr %{chooseButtonLoc:%player%}%!" to player clear {chooseButtonLoc::%player%} stop # 1 if location of clicked block is {teleportButtonLoc1}: teleport player to location at (100, 100, 100) in world "world" # 2 else if location of clicked block is {teleportButtonLoc2}: teleport player to location at (110, 110, 110) in world "world" send "&aZostałeś przeteleportowany!" to player command /setbutton [<integer=1>]: permission: set.button trigger: {chooseButtonLoc::%player%} is set: send "&6Już możesz wybierać lokalizację przycisku!" to player stop set {chooseButtonLoc::%player%} to 1 send "&aNastępny przycisk, który naciśniesz, będzie teleportował po wciśnięciu!" to player Trewur 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trewur 2 Opublikowano 23 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 12 minut temu, Kormic napisał: Spróbuj jeszcze raz. Pamiętaj również o podaniu numerku przy komendzie. on right click on any button: {chooseButtonLoc::%player%} is set: cancel event set {teleportButtonLoc%{chooseButtonLoc:%player%}%} to location of clicked block send "&aPomyślnie ustawiono lokalizację przycisku nr %{chooseButtonLoc:%player%}%!" to player clear {chooseButtonLoc::%player%} stop # 1 if location of clicked block is {teleportButtonLoc1}: teleport player to location at (100, 100, 100) in world "world" # 2 else if location of clicked block is {teleportButtonLoc2}: teleport player to location at (110, 110, 110) in world "world" send "&aZostałeś przeteleportowany!" to player command /setbutton [<integer=1>]: permission: set.button trigger: {chooseButtonLoc::%player%} is set: send "&6Już możesz wybierać lokalizację przycisku!" to player stop set {chooseButtonLoc::%player%} to 1 send "&aNastępny przycisk, który naciśniesz, będzie teleportował po wciśnięciu!" to player Mogę ustawić tylko i wyłącznie przycisk nr 1, i po kliknięciu byle jakiego przycisku nie teleportuje mnie ale wyświetla wiadomość zostałeś przeteleportowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 23 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 2 minuty temu, Trewur napisał: Mogę ustawić tylko i wyłącznie przycisk nr 1, i po kliknięciu byle jakiego przycisku nie teleportuje mnie ale wyświetla wiadomość zostałeś przeteleportowany. Już widzę... W przedostatniej linijce powinno być 'to arg 1', a ja dałem 'to 1'. Wybacz, niedopatrzenie z mojej strony. Trewur 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trewur 2 Opublikowano 23 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 1 minutę temu, Kormic napisał: Już widzę... W przedostatniej linijce powinno być 'to arg 1', a ja dałem 'to 1'. Wybacz, niedopatrzenie z mojej strony. Dziękuje, teraz mogę ustawić oba przyciski jednakże wciąż po kliknięciu obojętnie jakiego przycisku pisze mi że zostałem przeteleportowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 23 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 1 minutę temu, Trewur napisał: Dziękuje, teraz mogę ustawić oba przyciski jednakże wciąż po kliknięciu obojętnie jakiego przycisku pisze mi że zostałem przeteleportowany. Jeżeli jesteś pewien, że ustawiłeś poprawne koordynaty oraz światy przy teleportacji, pokaż co ten kod wyśle na czacie. on right click on any button: {chooseButtonLoc::%player%} is set: cancel event set {teleportButtonLoc%{chooseButtonLoc:%player%}%} to location of clicked block send "&aPomyślnie ustawiono lokalizację przycisku nr %{chooseButtonLoc:%player%}%!" to player clear {chooseButtonLoc::%player%} stop send "", "%location of clicked block%", "%{teleportButtonLoc1}%", "%{teleportButtonLoc2}%" and "" to player if location of clicked block is {teleportButtonLoc1}: send "1" to player teleport player to location at (100, 100, 100) in world "world" set {_t} to true else if location of clicked block is {teleportButtonLoc2}: send "2" to player teleport player to location at (110, 110, 110) in world "world" set {_t} to true {_t} is set send "&aZostałeś przeteleportowany!" to player command /setbutton [<integer=1>]: permission: set.button trigger: {chooseButtonLoc::%player%} is set: send "&6Już możesz wybierać lokalizację przycisku!" to player stop set {chooseButtonLoc::%player%} to 1 send "&aNastępny przycisk, który naciśniesz, będzie teleportował po wciśnięciu!" to player Trewur 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trewur 2 Opublikowano 23 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 (edytowane) 28 minut temu, Kormic napisał: Jeżeli jesteś pewien, że ustawiłeś poprawne koordynaty oraz światy przy teleportacji, pokaż co ten kod wyśle na czacie. on right click on any button: {chooseButtonLoc::%player%} is set: cancel event set {teleportButtonLoc%{chooseButtonLoc:%player%}%} to location of clicked block send "&aPomyślnie ustawiono lokalizację przycisku nr %{chooseButtonLoc:%player%}%!" to player clear {chooseButtonLoc::%player%} stop send "", "%location of clicked block%", "%{teleportButtonLoc1}%", "%{teleportButtonLoc2}%" and "" to player if location of clicked block is {teleportButtonLoc1}: send "1" to player teleport player to location at (100, 100, 100) in world "world" set {_t} to true else if location of clicked block is {teleportButtonLoc2}: send "2" to player teleport player to location at (110, 110, 110) in world "world" set {_t} to true {_t} is set send "&aZostałeś przeteleportowany!" to player command /setbutton [<integer=1>]: permission: set.button trigger: {chooseButtonLoc::%player%} is set: send "&6Już możesz wybierać lokalizację przycisku!" to player stop set {chooseButtonLoc::%player%} to 1 send "&aNastępny przycisk, który naciśniesz, będzie teleportował po wciśnięciu!" to player A to wyskakuje po kliknięciu na jaki kolwiek przycisk Edytowane 23 lutego 2021 przez Trewur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 23 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 1 minutę temu, Trewur napisał: Czyli teleportacja u ciebie nie działa. Są ustawione poprawne koordynaty i świat? Trewur 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trewur 2 Opublikowano 23 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 Teraz, Kormic napisał: Czyli teleportacja u ciebie nie działa. Są ustawione poprawne koordynaty i świat? Teleportuje na podane koordy tak jak powinno być. Koordy jak i świat są ustawione poprawnie. Chodzi mi o to że po kliknięciu na jakikolwiek przycisk wyświetla się obecnie to: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 23 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 Teraz, Trewur napisał: Teleportuje na podane koordy tak jak powinno być. Koordy jak i świat są ustawione poprawnie. Chodzi mi o to że po kliknięciu na jakikolwiek przycisk wyświetla się obecnie to: No to usuń sobie ten długi 'send' w kodzie. Trewur 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trewur 2 Opublikowano 23 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 Teraz wszystko działa tak jak powinno! Dziękuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Glicz 246 Opublikowano 23 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Trewur 2
Witam, otóż potrzebuje skryptu, dzięki któremu po wciśnięciu danego przycisku można by się teleportować na dane koordy, zależy mi na tym aby taki przycisk miał być ustawiany komendą.
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi