polsatgraniepl 106 Opublikowano 22 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 (edytowane) Czy wie ktoś jak sprawdzać czy gracz klikiną prawym przyciskiem myszy na mob? Po kilku moich obserwacjach on rightclick: send "%clicked entity%" i działa to tylko na bloki a po dodaniu "on entity" w ogóle nie może znaleźć entity. Tworzyłem skrypt w którym po kliknięciu na bałwana o nazwie Praca otwiera się gui on rightclick on a snowman: if clicked entity's display name is "Praca": send "działa" #create gui, #format gui itd... stop Wersja serwera: Paper-1.16.1 Wersja skripta: 2.5 Dodatki do skript: - SkUtilities - skellett - skbee - skrayfall - skquery Edytowane 22 lutego 2021 przez polsatgraniepl wersja serwera, skripta, dodatki do skripta i nawiasy dodane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 22 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 1 minutę temu, polsatgraniepl napisał: Tworzyłem skrypt w którym po kliknięciu na bałwana o nazwie Praca otwiera się gui Usuń przedimek 'a' przed 'snowman' i zobacz jeszcze raz. Podaj również: wersję serwera silnik serwera wersję Skripta listę dodatków do Skripta błędy przy przeładowaniu błędy w konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 polsatgraniepl 106 Opublikowano 22 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 (edytowane) 6 minut temu, Kormic napisał: Usuń przedimek 'a' przed 'snowman' i zobacz jeszcze raz. Podaj również: wersję serwera silnik serwera wersję Skripta listę dodatków do Skripta błędy przy przeładowaniu błędy w konsoli 1. dodałem to kilka mminut temu jako edytowanie pytania (Edytowane 3 minuty temu przez polsatgraniepl) 2. błędów nie ma przy /sk reload oraz na konsoli (Successfully reloaded) 3. próbowałem już z a, bez a a nawet z an i the jeżeli był jakieś niedopatrzenie. Próbowałem też ze if clicked "entity","victim","event-entity" is "","a","an","the" snowman | chyba wszystko próbowałem... Edytowane 22 lutego 2021 przez polsatgraniepl . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 22 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 (edytowane) 1 minutę temu, polsatgraniepl napisał: 1. dodałem to kilka mminut temu jako edytowanie pytania (Edytowane 3 minuty temu przez polsatgraniepl) 2. błędów nie ma przy /sk reload oraz na konsoli (Successfully reloaded) 3. próbowałem już z a, bez a a nawet z an i the jeżeli był jakieś niedopatrzenie. Próbowałem też ze if clicked "entity","victim","event-entity" is "","a","an","the" snowman | chyba wszystko próbowałem... Zaktualizuj Skripta do wersji 2.5.3. EDIT: Jeżeli nadal nie będzie działać, spróbuj bez dodatków do Skripta. Edytowane 22 lutego 2021 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 polsatgraniepl 106 Opublikowano 22 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 8 minut temu, Kormic napisał: Zaktualizuj Skripta do wersji 2.5.3. EDIT: Jeżeli nadal nie będzie działać, spróbuj bez dodatków do Skripta. najnowsza wersja wgrana (2.5.3) i nie działa(te on click on snowman itp.). (brak błędów, skript działa, successfully reloaded) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 22 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 13 minut temu, polsatgraniepl napisał: najnowsza wersja wgrana (2.5.3) i nie działa(te on click on snowman itp.). (brak błędów, skript działa, successfully reloaded) Co wysyłało na czacie przy klikaniu na tego NPC w pierwszym kodzie? Czy aktualizowałeś silnik serwera? Czy rozważałeś zaktualizowanie wersji serwera do 1.16.5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 polsatgraniepl 106 Opublikowano 22 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 Teraz, Kormic napisał: Co wysyłało na czacie przy klikaniu na tego NPC w pierwszym kodzie? Czy aktualizowałeś silnik serwera? Czy rozważałeś zaktualizowanie wersji serwera do 1.16.5? 1. nic nie pisze może ,że dam else: send "cos" to wtedy coś napisze 2. najnowsza wersja papera 3. serwer 1.16.1-1.16.5 dzięki viaversion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 22 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 4 minuty temu, polsatgraniepl napisał: 1. nic nie pisze może ,że dam else: send "cos" to wtedy coś napisze 2. najnowsza wersja papera 3. serwer 1.16.1-1.16.5 dzięki viaversion 1. Dodaj 'to player' na końcu 'send'. 2. Okej. 3. Nie mam na myśli wersji na jakiej można wejść, a wersję serwera (a dokładniej to wersję silnika serwera, np. 1.16.4). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 polsatgraniepl 106 Opublikowano 22 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 3 minuty temu, Kormic napisał: 1. Dodaj 'to player' na końcu 'send'. 2. Okej. 3. Nie mam na myśli wersji na jakiej można wejść, a wersję serwera (a dokładniej to wersję silnika serwera, np. 1.16.4). 1. nie działa nawet z to player. Próbowałem loop player i bezpośrednio to polsatgraniepl i z broadcast 2. no to okej 3.wersja serwera 1.16.1 i nie chce aktualizować do 1.16.5 aby można było dzięki viaversion wchodzić na serwer na 1.16.1,1.16.2,1.16.3,1.16.4,1.16.5 ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 22 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 (edytowane) 8 minut temu, polsatgraniepl napisał: 1. nie działa nawet z to player. Próbowałem loop player i bezpośrednio to polsatgraniepl i z broadcast 2. no to okej 3.wersja serwera 1.16.1 i nie chce aktualizować do 1.16.5 aby można było dzięki viaversion wchodzić na serwer na 1.16.1,1.16.2,1.16.3,1.16.4,1.16.5 ;/ 1. Szkoda. 3. Zdaje się, że nigdy nie słyszałeś o pluginach ViaBackwards i ViaRewind. Zresztą nie będą tutaj nawet potrzebne, gdyż wystarczy samo ViaVersion. Edytowane 22 lutego 2021 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 polsatgraniepl 106 Opublikowano 22 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 2 minuty temu, Kormic napisał: 1. Szkoda. 3. Zdaje się, że nigdy nie słyszałeś o pluginach ViaBackwards i ViaRewind. Zresztą nie będą tutaj nawet potrzebne, gdyż wystarczy samo ViaVersion. 1. dzięki.... 3. słyszałem ale przy viabackwards to lokalnie plugin musi sprawdzać i blokować itemy przez co wystepują większe lagi i większe błedy, a przy starszej wersji serwera i nowszej klienta wtedy jest mniejsze obciążenie i jest napewno mniej błedów od strony serwera. Przy próbie uruchomienia viabackwars działał on bezpośrednio do wersji 1.8 a chciałbym mieć bloki z 1.16. Przy ustawieniu configu na wersję 1.16.1 wszystko się bugowało.. Może już to naprawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
polsatgraniepl 106
Czy wie ktoś jak sprawdzać czy gracz klikiną prawym przyciskiem myszy na mob?
Po kilku moich obserwacjach
i działa to tylko na bloki
a po dodaniu "on entity" w ogóle nie może znaleźć entity.
Tworzyłem skrypt w którym po kliknięciu na bałwana o nazwie Praca otwiera się gui
Wersja serwera:
Paper-1.16.1
Wersja skripta:
2.5
Dodatki do skript:
- SkUtilities
- skellett
- skbee
- skrayfall
- skquery
wersja serwera, skripta, dodatki do skripta i nawiasy dodane
10 odpowiedzi na to pytanie