Skocz do zawartości
  • 0

logowanie

thesochac

Pytanie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
9 minut temu, thesochac napisał:

witam jest taka mozliwosc aby uzytkownik nic nie widzial podczas logowania się a po zalogowaniu był w ostatnim miejscu gdzie zakonczyl gre. Posiadam plugin authme

Nic nie widział? To znaczy co?

Poza tym przecież Minecraft domyślnie robi tak, że gracz jest w miejscu gdzie ostatnio się wylogował.

• 0
Teraz, Kormic napisał:

Nic nie widział? To znaczy co?

Poza tym przecież Minecraft domyślnie robi tak, że gracz jest w miejscu gdzie ostatnio się wylogował.

chodzi mi o to aby podczas logoania nie widzieli tego co jest w okół nich bo miałem juz pare sytuacji jak gracz specjalnie sie nie logował i patrzył czy ktos przypadkiem u niego nie jest w bazie, 
mogło by to np działac ze podczas wejscia na serwer jest w jakims pokoju albo na spawnie i jak sie zalogouje to teleportuje go na ostatnią miejscówke

• 0
43 minuty temu, thesochac napisał:

chodzi mi o to aby podczas logoania nie widzieli tego co jest w okół nich bo miałem juz pare sytuacji jak gracz specjalnie sie nie logował i patrzył czy ktos przypadkiem u niego nie jest w bazie, 
mogło by to np działac ze podczas wejscia na serwer jest w jakims pokoju albo na spawnie i jak sie zalogouje to teleportuje go na ostatnią miejscówke

Proszę.

on join:
	teleport player to location at (100, 100, 100) in world "world"

on authme login:
	if {lastLocation::%player%} is not set:
		teleport player to spawn point of "world"
	else:
		teleport player to {lastLocation::%player%}

on quit:
	set {lastLocation::%player%} to player's location

W skrypcie ustaw sobie koordynaty klatki oraz świat (o ile to nie ma być "world").