Skocz do zawartości
  • 0

Stary skript na lasso przestał działać (3 błędy)

sworip

Pytanie

Witam, dawno temu poprosiłem kogoś z forum by napisał mi skript na "Magiczne Lasso" czyli lasso które będzie przechwytywało daną ilość mobów a następnie je respiło jeżeli kliknę na blok prawym. Zasada działania taka sama jak w przypadku Golden Lasso z moda Extra Utilities 2. Lecz teraz jak chciałem go ponownie użyć to ma on kilka błędów, myślę że może to być wina przestarzałego zapisu kodu lub wtedy dużo z tym kombinowałem by działało. Jeżeli mógłby ktoś pomóc w naprawie tego to byłbym wdzięczny

KOD: https://code.skript.pl/Zp2WxIlT

BŁEDY: https://imgur.com/qJk9cHY

Nie jest to mój kod i przez to ciężko mi się w nim połapać... 

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
3 minuty temu, sworip napisał:

Nie jest to mój kod i przez to ciężko mi się w nim połapać... 

Więc tak...

1. błąd naprawisz poprzez wstawienie 'lore of player's tool' w nawias.

2. i 3. błąd naprawisz poprzez usunięcie wspomnianych w nich rzeczy z cudzysłowu.

4. błąd jest spowodowany tym, że w evencie próbujesz użyć przedmiotu z nazwą, a takich nie można wstawiać.

Należy sprawdzać na początku eventu narzędzie gracza.

5. to to samo co w przypadku 1. błędu.

6. oraz 7. to to samo, co w przypadku 2. i 3.

To tyle.

• 0
21 minut temu, Kormic napisał:

Więc tak...

1. błąd naprawisz poprzez wstawienie 'lore of player's tool' w nawias.

2. i 3. błąd naprawisz poprzez usunięcie wspomnianych w nich rzeczy z cudzysłowu.

4. błąd jest spowodowany tym, że w evencie próbujesz użyć przedmiotu z nazwą, a takich nie można wstawiać.

Należy sprawdzać na początku eventu narzędzie gracza.

5. to to samo co w przypadku 1. błędu.

6. oraz 7. to to samo, co w przypadku 2. i 3.

To tyle.

Nadal nie działa... Ale czytając to co napisałeś wydaję mi się że próbując to naprawić namieszałem bardziej niż było xd

Podsyłam oryginał kodu i errory jakie w nim występują

KOD: https://code.skript.pl/Zp2WxIlT (poprawiłem na oryginał)

BŁĄD: https://imgur.com/a/85twgMA 

Jakbyś znalazł czas to poprawić(albo napisać co poprawić) to byłbym bardzo wdzięczny. 

• 0
Godzinę temu, sworip napisał:

Jakbyś znalazł czas to poprawić(albo napisać co poprawić) to byłbym bardzo wdzięczny. 

Proszę, skrypt nietestowany.

Poprawiłem błędy oraz pozbyłem się warnów (chyba wszystkich). Uprościłem również kod oraz uczyniłem go nieco czytelniejszym.

• 0
5 godzin temu, Kormic napisał:

Proszę, skrypt nietestowany.

Poprawiłem błędy oraz pozbyłem się warnów (chyba wszystkich). Uprościłem również kod oraz uczyniłem go nieco czytelniejszym.

Mam 3 błędy https://ibb.co/Zhfk53J tutaj podsyłam ss, z jakiejś innej strony bo imgur się wykrzaczył xd

• 0
21 godzin temu, Kormic napisał:

Już powinno śmigać.

Pewnie będą jeszcze problemy z lore, ale spróbuj.

Błędów nie wyrzuca ale też nie działa, złapać moba się jak najbardziej da ale zrespić już nie, a lore się trochę buguje bo nazwa wygląda tak: "Zlapano:||Wiesniaka" nie wiem czy to przez to. Jeżeli będzie łatwiej to można wyrzucić część kodu żeby przechowywał tylko jednego moba zamiast kilku. 

• 0
4 minuty temu, sworip napisał:

Błędów nie wyrzuca ale też nie działa, złapać moba się jak najbardziej da ale zrespić już nie, a lore się trochę buguje bo nazwa wygląda tak: "Zlapano:||Wiesniaka" nie wiem czy to przez to. Jeżeli będzie łatwiej to można wyrzucić część kodu żeby przechowywał tylko jednego moba zamiast kilku. 

Mam w takim razie pytanie. Czy ten skrypt w ogóle kiedykolwiek działał?

• 0
7 minut temu, Kormic napisał:

Mam w takim razie pytanie. Czy ten skrypt w ogóle kiedykolwiek działał?

Działał ale pamiętam że dużo z nim musiałem się nabawić, spędziłem chyba 1,5h by w ogóle się błędów pozbyć, tylko że wtedy byłem w lepszej formie jeżeli chodzi o pisanie skriptów xd Teraz sam sobie nie dam rady niestety... Było w nim pokręcone chyba właśnie z tą ilością mobów i ostatecznie to chyba było przeze mnie usunięte i ograniczone do jednego moba, ale to było około 3 lata temu więc już nie pamiętam dokładnie ;/