Nigdy się tym nie bawiłem więc po proszę was o pomoc. Potrzebuje skryptu który:
1. Po postawieniu dispensera z jakąś nazwą będzie pobierać itemki tylko z danego slotu np. 1 a nie losowo
lub
2. Po włożeniu patyka do danego slota spowoduje że będzie on omijany, obecnie zrobiłem coś takiego:
on dispense:
if event-block is dispenser:
if event-item is stick:
cancel event
lecz nie działa to tak jakbym chciał bo jeżeli trafi na patyk to po prostu nic się nie dzieje przez potrafi minąć sporo czasu zanim wybierze itemek z 1 slota.
3. Żeby po prostu nie przechowywał takich itemów jak butelka wody czy miód (chodzi mi o to że jak używa pustej butelki to trafia ona do jego wnętrza a ja chcę żeby dropiła na zewnątrz)
Mam nadzieje że da się to jakoś zrobić bo bardzo by mi się przydało...
Pytanie
sworip 50
Nigdy się tym nie bawiłem więc po proszę was o pomoc. Potrzebuje skryptu który:
1. Po postawieniu dispensera z jakąś nazwą będzie pobierać itemki tylko z danego slotu np. 1 a nie losowo
lub
2. Po włożeniu patyka do danego slota spowoduje że będzie on omijany, obecnie zrobiłem coś takiego:
on dispense: if event-block is dispenser: if event-item is stick: cancel eventlecz nie działa to tak jakbym chciał bo jeżeli trafi na patyk to po prostu nic się nie dzieje przez potrafi minąć sporo czasu zanim wybierze itemek z 1 slota.
3. Żeby po prostu nie przechowywał takich itemów jak butelka wody czy miód (chodzi mi o to że jak używa pustej butelki to trafia ona do jego wnętrza a ja chcę żeby dropiła na zewnątrz)
Mam nadzieje że da się to jakoś zrobić bo bardzo by mi się przydało...
Edytowane przez sworipdodanie podpunktu
https://skript.pl/temat/45900-nowy-dispenser/Udostępnij na innych stronach
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi