Skocz do zawartości
  • 0

Poprawa skryptu na dzwieki

Pytanie

Witam. Mógłby ktoś poprawic ten kod by tylko działał z Skript, TuSKe, Skript-Reflect, Skent.

[Skript] Reloading sounds.sk...
[20:41:53 ERROR]: Can't understand this loop: 'loop all files in directory "/Gods"' (sounds.sk, line 3: loop all files in directory "/Gods":')
[20:41:53 ERROR]: {_name::*} can't be set to 'all the files from directory "Gods/"' because the latter is not an object (sounds.sk, line 11: set {_name::*} to all the files from directory "Gods/"')
[20:41:54 ERROR]: Can't understand this expression: 'name of file "%{_t::*}%"' (sounds.sk, line 14: set {_t::1} to name of file "%{_t::*}%"')
[20:41:54 ERROR]: Can't understand this condition/effect: set line {Line1} of file "sounds/sounds.json" to "        ""custom.%{_t::*}%"": {" in lower case (sounds.sk, line 18: set line {Line1} of file "sounds/sounds.json" to "        ""custom.%{_t::*}%"": {" in lower case')
[20:41:54 ERROR]: Can't understand this condition/effect: set line {Line2} of file "sounds/sounds.json" to "        ""sounds"": [" (sounds.sk, line 19: set line {Line2} of file "sounds/sounds.json" to "        ""sounds"": ["')
[20:41:54 ERROR]: Can't understand this condition/effect: set line {Line3} of file "sounds/sounds.json" to "            ""custom/%{_t::*}%""" in lower case (sounds.sk, line 20: set line {Line3} of file "sounds/sounds.json" to "            ""custom/%{_t::*}%""" in lower case')
[20:41:54 ERROR]: Can't understand this condition/effect: set line {Line4} of file "sounds/sounds.json" to "        ]" (sounds.sk, line 21: set line {Line4} of file "sounds/sounds.json" to "        ]"')
[20:41:54 ERROR]: Can't understand this condition/effect: set line {Line5} of file "sounds/sounds.json" to "    }," (sounds.sk, line 22: set line {Line5} of file "sounds/sounds.json" to "    },"')
[20:41:54 INFO]: [Skript] Encountered 8 errors while reloading sounds.sk!

Kod:

oraz poprosiłbym, bym nie musiał za każdym razem zamienić on script load:, ponieważ te zmienne są globalne.

Skrypt polega na tym iż w Minecraft można dodać custom dzwieki i własnie chciałbym je dodawać, ale przez skrypt, ponieważ sporo pracy mi zajmuje takie pisanie po kolei.

https://skript.pl/temat/45632-poprawa-skryptu-na-dzwieki/

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
12 godzin temu, xAxee napisał:

Tylko zmień na dobrą ścieżke

Kod wypowiada błędy:

[Skript] Reloading sounds.sk...
[09:25:03 ERROR]: Can't understand this loop: 'loop (files in directory "Gods/")' (sounds.sk, line 3: loop (files in directory "Gods/"):')
[09:25:04 ERROR]: {_name::*} can't be set to 'files in directory "Gods/"' because the latter is not an object (sounds.sk, line 11: set {_name::*} to files in directory "Gods/"')
[09:25:04 ERROR]: Can't understand this expression: 'name of file "%{_t::*}%"' (sounds.sk, line 14: set {_t::1} to name of file "%{_t::*}%"')
[09:25:04 ERROR]: Can't understand this condition/effect: set line {Line1} in file "sounds/sounds.json" to "            ""custom.%{_t::*}%"": {" in lower case (sounds.sk, line 18: set line {Line1} in file "sounds/sounds.json" to "         ""custom.%{_t::*}%"": {" in lower case')
[09:25:04 ERROR]: Can't understand this condition/effect: set line {Line2} in file "sounds/sounds.json" to "            ""sounds"": [" (sounds.sk, line 19: set line {Line2} in file "sounds/sounds.json" to "         ""sounds"": ["')
[09:25:04 ERROR]: Can't understand this condition/effect: set line {Line3} in file "sounds/sounds.json" to "                  ""custom/%{_t::*}%""" in lower case (sounds.sk, line 20: set line {Line3} in file "sounds/sounds.json" to "                    ""custom/%{_t::*}%""" in lower case')
[09:25:04 ERROR]: Can't understand this condition/effect: set line {Line4} in file "sounds/sounds.json" to "            ]" (sounds.sk, line 21: set line {Line4} in file "sounds/sounds.json" to "             ]"')
[09:25:04 ERROR]: Can't understand this condition/effect: set line {Line5} in file "sounds/sounds.json" to "    }," (sounds.sk, line 22: set line {Line5} in file "sounds/sounds.json" to "    },"')
[09:25:04 INFO]: [Skript] Encountered 8 errors while reloading sounds.sk!

Mój nowy kod, proszę o poprawę go:

Błędy mojego kodu:

{_newName::*} can't be set to 'convert text {_newName::*} to lowercase' because the latter is not an object (sounds.sk, line 6: set {_newName::*} to convert text {_newName::*} to lowercase')
[09:45:53 ERROR]: Can't understand this condition/effect: rename loop-value to {_newName::*} (sounds.sk, line 8: rename loop-value to {_newName::*}')
[09:45:53 ERROR]: Can't understand this expression: 'name of file "%{_t::1}%"' (sounds.sk, line 15: set {_t::1} to name of file "%{_t::1}%"')
[09:45:53 INFO]: [Skript] Encountered 3 errors while reloading sounds.sk!

Edytowane przez Misio12320
https://skript.pl/temat/45632-poprawa-skryptu-na-dzwieki/#findComment-287489

• 1
30 minut temu, Misio12320 napisał:

Błędy mojego kodu:

{_newName::*} can't be set to 'convert text {_newName::*} to lowercase' because the latter is not an object (sounds.sk, line 6: set {_newName::*} to convert text {_newName::*} to lowercase')
[09:45:53 ERROR]: Can't understand this condition/effect: rename loop-value to {_newName::*} (sounds.sk, line 8: rename loop-value to {_newName::*}')
[09:45:53 ERROR]: Can't understand this expression: 'name of file "%{_t::1}%"' (sounds.sk, line 15: set {_t::1} to name of file "%{_t::1}%"')
[09:45:53 INFO]: [Skript] Encountered 3 errors while reloading sounds.sk!

Więc tak...

1. błąd dotyczy użycia 'to' zamiast 'in' przed 'lowercase'.

2. błąd dotyczy tego, że zapętlasz pliki w danej ścieżce, a efekt 'rename' wymaga podania ścieżki.

rename %paths% to %string%

Tutaj użyj jakiegoś wyrażenia, które pozwoli ci na przechwycenie ścieżki do tego 'loop-value'.

3. błąd dotyczy tego, że wyrażenie 'name' ze Skripta nie jest w stanie przechwycić nazwy pliku. Tutaj należy użyć wyrażenia 'file path' i znowu trzeba uważać, gdyż i tutaj ścieżka jest wymagana.

[the] file name of %path%

https://skript.pl/temat/45632-poprawa-skryptu-na-dzwieki/#findComment-287495

• 0
Godzinę temu, Kormic napisał:

Więc tak...

1. błąd dotyczy użycia 'to' zamiast 'in' przed 'lowercase'.

2. błąd dotyczy tego, że zapętlasz pliki w danej ścieżce, a efekt 'rename' wymaga podania ścieżki.

rename %paths% to %string%

Tutaj użyj jakiegoś wyrażenia, które pozwoli ci na przechwycenie ścieżki do tego 'loop-value'.

3. błąd dotyczy tego, że wyrażenie 'name' ze Skripta nie jest w stanie przechwycić nazwy pliku. Tutaj należy użyć wyrażenia 'file path' i znowu trzeba uważać, gdyż i tutaj ścieżka jest wymagana.

[the] file name of %path%

Coś zamieniłem i zostało tak:

[11:23:53 INFO]: [Skript] Reloading sounds.sk...
[11:23:53 ERROR]: {_newName::*} can't be set to 'convert text {_newName::*} in lowercase' because the latter is not an object (sounds.sk, line 6: set {_newName::*} to (convert text {_newName::*} in lowercase)')
[11:23:53 ERROR]: Can't understand this expression: 'file name of "%{_t::1}%"' (sounds.sk, line 15: set {_t::1} to file name of "%{_t::1}%"')

https://skript.pl/temat/45632-poprawa-skryptu-na-dzwieki/#findComment-287524

• 1
1 minutę temu, Misio12320 napisał:

Coś zamieniłem i zostało tak:

1. Na co to 'convert text'? Według mnie to jest zbędne.

2. Drugie nie działa, gdyż nie podałeś przed ścieżką 'file path'.

set {_zmienna} to file name of file path {_sciezka}

https://skript.pl/temat/45632-poprawa-skryptu-na-dzwieki/#findComment-287527

• 0
W dniu 12.02.2021 o 12:33, Kormic napisał:

1. Na co to 'convert text'? Według mnie to jest zbędne.

2. Drugie nie działa, gdyż nie podałeś przed ścieżką 'file path'.

set {_zmienna} to file name of file path {_sciezka}

1.ponieważ w minecraft playsound z wielkiej litery nie zostanie wykryty.

2. Poprawiłem i skasowałem 1, pliki nie zostają zmienione (nadal są z wielkiej litery zapisane), a zostaje dodane do pliku sounds.txt też z wielkiej litery.

2 godziny temu, Kormic napisał:

Wybacz, nie doprecyzowałem. Mam na myśli, że czysty Skript umożliwia zmianę wielkości liter w tekście.

Zrób po prostu tak:

set {_newName::*} to {_newName::*} in lowercase

Spróbuj jeszcze raz po poprawieniu tego pierwszego.

spróbowałem i też oryginał {_newName::*} i nic się nie dzieje. nie zmieniają nazwy.

Nieaktywny

Łączę posty.

https://skript.pl/temat/45632-poprawa-skryptu-na-dzwieki/#findComment-287644

• 1
3 minuty temu, Misio12320 napisał:

1.ponieważ w minecraft playsound z wielkiej litery nie zostanie wykryty.

Wybacz, nie doprecyzowałem. Mam na myśli, że czysty Skript umożliwia zmianę wielkości liter w tekście.

Zrób po prostu tak:

5 minut temu, Misio12320 napisał:

2. Poprawiłem i skasowałem 1, pliki nie zostają zmienione (nadal są z wielkiej litery zapisane), a zostaje dodane do pliku sounds.txt też z wielkiej litery.

Spróbuj jeszcze raz po poprawieniu tego pierwszego.

https://skript.pl/temat/45632-poprawa-skryptu-na-dzwieki/#findComment-287646

• 1
Teraz, Misio12320 napisał:

spróbowałem i też oryginał {_newName::*} i nic się nie dzieje. nie zmieniają nazwy.

Dlaczego w ogóle nadpisujesz listę {_newName::*}? Nie rozumiem tego.

W 5. linijce i dalej wystarczy użyć przecież pojedynczej zmiennej.

https://skript.pl/temat/45632-poprawa-skryptu-na-dzwieki/#findComment-287660

• 0

Dlaczego w ogóle nadpisujesz listę {_newName::*}? Nie rozumiem tego.

W 5. linijce i dalej wystarczy użyć przecież pojedynczej zmiennej.

command rename: #2
	trigger:
		set {_newName::*} to all files of dir path "Gods/"
		loop {_newName::*}:
			replace all "_" with "." in {_newName::*}
			rename {_newName::*} to loop-value
			broadcast {_newName::*}

Nadal to samo, nic się nie dzieje :thinking:

47 minut temu, Kormic napisał:

Nigdzie nie ustawiasz zmiennej.

Zamiast 5. linijki z listą w twoim poprzednim skrypcie miałeś sobie ustawiać zwykłą zmienną lokalną.

command rename: #2
	trigger:
		set {_files::*} to all files of dir path "Gods/"
		broadcast {_files::*}

To nie działa. Nic nie rozsyła.

Nieaktywny

Łączę posty.

https://skript.pl/temat/45632-poprawa-skryptu-na-dzwieki/#findComment-287664

• 1
1 minutę temu, Misio12320 napisał:

Nadal to samo, nic się nie dzieje :thinking:

Zamiast 5. linijki z listą w twoim poprzednim skrypcie miałeś sobie ustawiać zwykłą zmienną lokalną.

https://skript.pl/temat/45632-poprawa-skryptu-na-dzwieki/#findComment-287666

• 0

Dobra tamten kod do kosza.

command sounds: #1
	trigger:
		set {_name::*} to all files of dir path "plugins/Gods"
		loop {_name::*}:
			set {_t::*} to "%loop-value%"
			set {_t::*} to {_t::*} in lowercase
			set {_t::*} to file name of file path "%{_t::*}%"
			wait 1 real second
			send {_t::*} in lower case
			replace every "_" in {_t::*} with "."
			rename {_t::*} to loop-value
			add "        ""custom.%{_t::*}%"": {" to line {Line1} of file path "sounds/sounds.json"
			add "        ""sounds"": [" to line {Line2} of file path "sounds/sounds.json"
			add "            ""custom/%{_t::*}%""" to line {Line3} of file path "sounds/sounds.json"
			add "        ]" to line {Line4} of file path "sounds/sounds.json"
			add "    }," to line {Line5} of file path "sounds/sounds.json"
			add 5 to {Line1}, {Line2}, {Line3}, {Line4} and {Line5}

Tutaj rozsyła każdą nazwę po kolei, ale nie zmienia nazwy. 

https://skript.pl/temat/45632-poprawa-skryptu-na-dzwieki/#findComment-287687

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...